Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 07 June, 00:57

Cornucopia - 20 maj 20 kl. 13:58

Kinesiska staten räddar Norwegian - men egentligen räddar man kinesiska långivareDet norska flygbolaget Norwegian räddas genom att bland annat kinesiska staten går in som delägare. Räddningen skulle kunna ses som ett exempel på hur kinesiska staten använder coronakrisen för att köpa upp strategiska resurser i Väst, men handlar mer om att rädda kinesiska långivare och banker som lånat ut pengar till Norwegian.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Norwegian, Väst, Kina, Europa, Västs, Great Game, USA, George Orwells, Covid, Kinas

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinesiska, staten, räddar, Norwegianmen , egentligen, räddarman , kinesiska, långivare
Cornucopia - 10 apr 20 kl. 14:01

Ska svenska staten eller kinesiska staten äga överlevande svenska företag?

Läsarna vill se privatiserade förluster för krisande företag, dvs att marknaden ska ta hand om detta. I praktiken innebär detta hårddraget att kinesiska staten (via ombud om inte annat) kommer äga svenskt näringsliv, medan alternativet är att svenska staten går in som ägare. Kinesiska staten.

DI - 20 maj 20 kl. 10:06

Kinesiska staten blir storägare i Norwegian

Företaget BOC Aviation Limited, som ägs av den kinesiska staten, kommer att äga 12,67 procent av aktierna i Norwegian efter nyemissionen,.

DN - 20 maj 20 kl. 10:14

Kinesiska staten blir storägare i Norwegian

Kinesiska staten går genom Bolaget BOC Aviation Limited in som delägare i flygbolaget Norwegian med knappt 13 procent av aktierna..

Expressen Dina Pengar - 20 maj 20 kl. 10:11

Kinesiska staten går in som storägare i Norwegian

Kinesiska staten kliver in som storägare i norska flygbolaget Norwegian, rapporterar SvD med hänvisning till ett börsmeddelande från flygbolaget..

SR - 20 maj 20 kl. 10:29

Kinesiska staten köper in sig i Norwegian

Kinesiska staten går in som ny delägare i norska flygbolaget Norwegian. Bolaget Boc Aviation förvärvar drygt tolv procent i aktierna.

SR - 20 maj 20 kl. 10:57

KInesiska staten blir ny storägare i Norwegian

Kinesiska staten blir - indirekt - ny storägare i flygbolaget Norwegian..

Dagens PS - 29 maj 18 kl. 10:38

Svenska staten väljer Norwegian över SAS

Norwegian har tecknat nytt avtal med svenska staten som innebär att flygbolaget kommer att fortsätta flyga statligt anställda på utrikes resor inom Europa och till USA. Det framgår av ett pressmeddelande. Det är den statliga förvaltningsmyndigheten Kammarkollegiet som har gjort upphandlingen och avtalet gäller framför allt statliga myndigheter under regeringen, men även andra statligt upphandlade myndigheter.

Realtid - 20 maj 20 kl. 10:15

Kinesiska staten blir storägare i Norwegian

Kina går in som storägare i flygbolaget Norwegian efter emissionen, skriver norska medier..

PrivataAffärer - 20 maj 20 kl. 10:13

Kinesiska staten blir storägare i Norwegian

Konvertering av leasingskulder har medfört att BVOX Aviation övertar knappt 13 procent av aktierna i det norska flygbolaget. Leasingbolagens ägarandel har dock spelats ned och setts som en risk för aktiekursens stabilitet, givet att sådana aktörer generellt inte har för avsikt att behålla poster i flygbolag. Norwegian skriver i ett pressmeddelande att BOC Aviation är ett bolag som i slutänden kontrolleras av China Investment Corporation, som ägs av Folkrepubliken Kina..

GöteborgsPosten - 20 maj 20 kl. 10:03

Kinesiska staten ny storägare i Norwegian

Norwegian räddas av statligt ägt flygplansbolag • Sinologen: "Inte politiskt strategiskt motiverat".

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Återkoppling friluftskläder

Dags för en liten återkoppling om friluftskläder. Hur gick det med den där fleecen från Stellar Equipment? Och har de gamla märkena en framtid i konkurrensen från nya märken som dyker upp som svampar ur jorden, och bara säljer direkt till kund online utan mellanhänder?

Cornucopia - 14 timmar sedan

Alternativa investeringar istället för finansmarknaderna

Utanför finansmarknaderna och bostadsmarknaden finns det alternativa investeringar. Nedan följer några exempel på vad dessa kan bestå av.
Alternativ investering.

Cornucopia - Igår: 20:02

Fredagsmys: Redovisningsavdelning Marviken topplistad för maj månad - åttonde mest sålda ljudboken på bara tretton dagar

Dags för lite fredagsmys och topplisteplaceringar för Redovisningsavdelning Marviken, på den officiella topplistan för maj månad i hela Sverige. På 24 dagar placerade den sig som Sveriges tredje mest sålda e-bok och den tolfte mest sålda skönlitterära boken. Och på endast tretton av månadens dagar kom den in som den åttonde mest sålda ljudboken.

Cornucopia - Igår: 11:44

Hushållen marginellt mindre negativa till konjunkkturen

I Konjunkturinstitutets (KI) extra konjunkturbarometermätning för hushållen  är hushållen något mindre negativa till sin egen respektive landets ekonomi och konjunktur än vid den senaste officiella mätningen. Förändringen är dock liten, och man är fortfarande extremt negativa.Coronaöl i kyldisk mitt på tacohyllan.

Cornucopia - Igår: 10:24

Bostadsrätt på i Saltsjöbaden värderad till noll kronor åt Kronofogden

En bostadsrätt i en relativt nybyggd förening på en av Saltsjöbadens bästa adresser har värderats till noll kronor åt Kronofogden. Orsaken är den mycket höga månadsavgiften, och att det föreligger en tvist för föreningen kring detaljplanen och ett ärende hos Mark- och Miljödomstolen. Ärendet hos fogden kan ses som ett tragiskt enskilt exempel på hur illa det kan gå för individer på bostadsmarknaden.

Cornucopia - Igår: 09:30

Bloggläsarna tror Trump vinner presidentvalet - men vill att Biden vinner

Bloggläsarnas dom i enkäten om det amerikanska presidentvalet är att de tror att Trump vinner valet, men de vill att Biden vinner. Precis som i USA är alltså trumpeterna i minoritet, om än högljudda.Klockan tickar för Trump.

Cornucopia - Igår: 08:49

Svagt på börsen igår - kronan rusar - starkast på ett år mot dollar och euro

Börserna bjöd på en svag rekyl under gårdagen, men den svenska kronan fortsätter att stärkas kraftigt. Växelkursen för kronan mot världsvalutorna EUR och USD är den starkaste på ett år, vilket kanske är passande med när reserestriktioner börjar lyftas.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - I förrgår: 16:19

ECB utökar stödköpen på finansmarknaderna till över 14 000 miljarder kronor

Finansmarknaderna får under inga omständigheter gå ner. ECB har därför nyss gett beskedet att man utökar sina stödköp av euroländernas statsobligationer till över 14 000 miljarder svenska kronor, eller nämare besämt 1 350 miljarder euro.
ECB:s huvudkontor.

Cornucopia - I förrgår: 14:04

Gästinlägg: God litterär smak söder om Söder

Nedansteånde är ett gästinlägg från en läsare. Det handlar om tung litterär mark, då Årsta exempelvis förekommer i Stjärnklart. Jag kunde inte skrivit läsarens text bättre själv, så här följer den, komplett med Fallet och Redovisningsavdelning Marviken vid dubbelsängen, och Stjärnklart på balkongbordet.

Cornucopia - I förrgår: 13:10

Normalisering av coronapandemin pågår

En anekdotisk observation är att det verkar pågå en ordentlig normalisering av coronapandemin bland de som ej drabbats, eller har tillfrisknat. Detta utifrån en vända för ärenden in i Göteborg igår, där det kändes som en alldeles vanlig onsdagseftermiddag, med fulla butiker, rent av köer.Några dagar gammal bild - tog inte foton igår, då det var folk överallt som kan identifieras på bild.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.