Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 01 June, 20:41

Dagens Medicin - 20 maj 20 kl. 13:59

Smitta på Ljungby lasarett18 patienter och ungefär 15 anställda kan ha smittats av det nya coronaviruset på en avdelning på Ljungby lasarett. Det visar en utredning som gjorts. Fyra av patienterna är nu döda. Exakt vad som ligger bakom utbrottet kan utredningen dock inte fastställa..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Ljungby

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Smitta, Ljungby, lasarett
SmålandsPosten - 13 maj 20 kl. 20:02

Utsatt vårdavdelning kan ha fått smitta från Ljungby lasarett

En vårdavdelning inom det kommunala omsorgsboendet är specifikt drabbat av coronasmitta – både när det gäller brukare och personal. Flera boende har vistats på Ljungby lasarett och kan ha fått med sig smittan därifrån. .

SmålandsPosten - 03 aug 17 kl. 06:55

Britta donerar en kvarts miljon till Ljungby lasarett

I större delen av sitt liv återvände Britta Karlsson någon gång varje år till sitt Sverige från USA dit familjen emigrerade efter andra världskriget. I sitt testamente donerade hon närmare en kvarts miljon kronor till Ljungby lasarett..

SmålandsPosten - 28 feb 18 kl. 16:57

Politikerna frågar – Vill ni ta över Ljungby lasarett?

Politikerna i regionfullmäktige vill nu ha svar på en fråga. De vill veta om personalen på Ljungby lasarett vill driva sjukhuset på egen hand..

SmålandsPosten - 11 dec 13 kl. 19:41

Mopedist förd till lasarett efter krock

En person är förd till Ljungby lasarett efter en krock mellan en moped och en personbil i Ljungby. Strax efter klockan 18 krockade en personbil och en moped i korsningen Vadgatan–Hångersvägen i Ljungby. Mopedisten, som är 25 år gammal, fördes till Ljungby lasarett.

SmålandsPosten - 21 jun 13 kl. 14:54

Två personer till sjukhus efter singelolycka utanför Ljungby

Två personer fördes med ambulans till Ljungby lasarett efter en singelolycka strax efter klockan 12 på fredagen. Skadorna bedömdes som lindriga och båda personer kunde ganska omgående lämna sjukhuset. Olyckan inträffade på E4 cirka två mil söder om Ljungby.

Regeringen - 06 nov 17 kl. 08:00

Strandhälls sjukvårdsturné stannar i Växjö och Ljungby

Onsdagen den 8 november besöker socialminister Annika Strandhäll Växjö och Ljungby för att göra verksamhetsbesök, bland annat på Ljungby lasarett och Campushälsan i Växjö. Hon inledningstalar också på Primärvårdens dag. Besöken är en del av en turné för en trygg och modern sjukvård, som Strandhäll genomför under hösten..

SmålandsPosten - 20 nov 18 kl. 13:48

Länet: Halv miljard till lasarett

Det blir en halv miljard till nybyggnationen av Ljungby lasarett..

SmålandsPosten - 11 mar 19 kl. 17:28

Region Kronoberg: Stabsläge på Växjö lasarett

Centrallasarettet i Växjö och Ljungby lasarett har gått upp i stabsläge, Orsaken är brist på vårdplatser. – Det är allmänt många sjuka nu som kräver sjukhusvård, säger sjukhuschef Maria Wiltz..

SmålandsPosten - 18 jun 17 kl. 12:10

Regionen backar angående akuten i Ljungby

I ett pressmeddelande meddelar nu region Kronoberg att man inte kommer att göra några förändringar på Ljungby lasarett..

Aftonbladet - 19 maj 20 kl. 15:34

Misstänkt sjukhussmittade avlidna i Ljungby

▸ Fyra personer som vårdats på en och samma avdelning på Ljungby lasarett har avlidit i sviterna av covid-19..

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Så har covid påverkat vårdutbildningarna

Praktiska moment har skjutits fram till sommarlovet, VFU-platser har dragits in och studenter har fått träna på att ta anamnes på familjen..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Sörmland ska börja testa fler

Region Sörmland ska börja testa fler grupper för covid-19- Det meddelade regionledningen vid en presskonferens under måndagen..

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Antalet inlagda med covid-19 ökar i VGR

Antalet sjuka i covid-19 som behöver sjukhusvård har ökat på samtliga sjukhus i Västra Götalandsregionen de senaste två veckorna..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

”När han får se sitt barn får hans ansikte liv”

Jag är trött på de här satans munskydden, tänker jag när jag sätter på mig kvällens första för att gå in till en patient. Jag vet att jag inte borde klaga. I hissen på väg upp stod en kollega som klev av på våningen för intensivvård.

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Immunterapi gav bättre överlevnad vid blåscancer

Underhållsbehandling med den nya immuncheckpointhämmaren avelumab ökade medianöverlevnaden med runt sju månader hos patienter med framskriden urotelial cancer som inte blivit sämre på initial cytostatika..

Dagens Medicin - 12 timmar sedan

Stöd för att provfuskare får behålla poäng

Den som fuskat sig till en studieplats på högskola bör få behålla sina poäng, föreslog regeringens utredare. Och det ser ut som att förslaget har ett ganska brett stöd. Men ett par universitet och studentföreträdare säger bestämt nej..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

”Mikrovågsbehandling passar inte alla”

Att onyanserat uppge att mikrovågsbehandling är ett likvärdigt alternativ till kirurgi vid godartad prostataförstoring är problematiskt, skriver urologen Lena Ljungqvist Fick i en replik..

Dagens Medicin - 29 maj 20 kl. 15:18

SKR: Inget uppdrag att testa priogrupp fyra

Enligt socialminister Lena Hallengren (S) ska regionerna testa samtliga fyra prioriteringsgrupper. Men det stämmer inte säger Emma Spak på Sveriges Kommuner och Regioner..

Dagens Medicin - 29 maj 20 kl. 15:10

Lovande för immunterapi i första linjen mot tarmcancer

Initial behandling med immuncheckpointhämmaren pembrolizumab bromsade förloppet för en liten undergrupp av spridd kolorektal cancer, jämfört med konventionell cytostatikabehandling. Det visar en ny studie som presenteras på årets virtuella Asco-möte..

Dagens Medicin - 29 maj 20 kl. 14:47

Tre veckor semester för vårdanställda i Region Örebro

Den vårdnära personalen i Region Örebro kommer bara att få tre veckors semester i sommar. Beslutet är taget för att säkra covid-19-vården, rapporterar Vårdfokus. Den fjärde veckan får tas ut i höst.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.