SVT > Ekonomi

Friday, 05 June, 09:32

SVT - 20 maj 20 kl. 13:57

Riksbankschefen om SEB:s aktieutdelning: Inte lämpligtTre av Sveriges fyra storbanker har ställt in sina utdelningar i år. Men SEB har inte fattat beslut om den planerade utdelningen på 13 miljarder kronor till aktieägarna. Riksbankschefen Stefan Ingves tycker att utdelningen ska stoppas. – Under rådande omständigheter är det inte lämpligt, säger han till SVT Nyheter..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SEB, Sveriges, Stefan Ingves, SVT Nyheter

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbankschefenom , SEB:s, aktieutdelningInte , lämpligt
Helsingborgs Dagblad - 20 maj 20 kl. 20:07

Ingves: Olämpligt med utdelning av SEB

Riksbankschef Stefan Ingves tycker inte att banken SEB ska genomföra sin planerade aktieutdelning om totalt 13 miljarder kronor, rapporterar SVT Nyheter. Banken är den sista av de fyra storbankerna som ännu inte fattat beslut om att stoppa utdelningen..

DI - 20 maj 20 kl. 20:20

Stefan Ingves vill att SEB avstår utdelning: ”Är inte lämpligt”

Riksbankschef Stefan Ingves tycker inte att banken SEB ska genomföra sin planerade aktieutdelning om totalt 13 miljarder kronor,.

GöteborgsPosten - 20 maj 20 kl. 20:07

Ingves: Olämpligt med utdelning av SEB

Riksbankschef Stefan Ingves tycker inte att banken SEB ska genomföra sin planerade aktieutdelning om totalt 13 miljarder kronor, rapporterar.

PrivataAffärer - 01 nov 19 kl. 11:19

Hernhag: Fem aktier inför 2020

Köp Marcus Hernhags nya bok: Här köper du Marcus Hernhags nya bok Tillgångarna som gör dig rik! Serö: Hej! Ifall du fick välja fem aktier för 2020, vilka skulle du välja?

Fler nyheter från SVT

SVT - 28 maj 20 kl. 19:49

Efter kritiken – SEB backar och ställer in miljardutdelning

Banken SEB meddelar idag att man ställer in sin planerade aktieutdelning på 13,7 miljarder. Under förra veckan kom Riksbankschefen Stefan Ingves med stark kritik i SVT och uppmanade bankens ledning att ”tänka en gång till”..

SVT - 28 maj 20 kl. 16:58

Petter Stordalen “Norden måste öppna sina gränser”

Svenska turister har blivit portade från flera länder på grund av covid-19. Men i SVT:s Ekonomibyrån kräver hotellmagnaten Petter Stordalen att de nordiska länderna ska öppna gränserna mot varandra – och för svenskarna..

SVT - 28 maj 20 kl. 19:10

Svenske miljardären: Dålig affär för Sverige att rädda SAS

Med Kastrups flygplats som en av Danmarks största arbetsgivare och ett börsvärde långt högre än SAS, har danska staten ett stort intresse av att SAS räddas. Men för Sverige vore det ingen bra affär, enligt företagsledaren Staffan Salén..

SVT - 28 maj 20 kl. 08:05

Dyster delårsrapport från SAS

Coronapandemin, som i praktiken satt stopp för all passagerartrafik i luften, märks nu även i flygbolagens räkenskaper. Svensk-norsk-danska SAS gör en förlust på drygt 3,7 miljarder kronor årets första kvartal..

SVT - 27 maj 20 kl. 12:20

H&M drar tillbaka permitteringar

Klädjätten Hennes & Mauritz kommer inte att förlänga sina permitteringar, rapporterar Breakit. – I dagsläget ser det inte ut som att kommer vi inte att ansöka om en förlängd period för korttidsarbete, uppger H&M:s presskontakt Katarina Hugo för SVT..

SVT - 27 maj 20 kl. 10:49

Nordea har hopp om ekonomin

Svensk ekonomi har varit i fritt fall, med stora risker. Men samtidigt kan det värsta raset ligga bakom oss och hushållen har en viss motståndskraft, menar Nordeas ekonomer i en ny konjunkturrapport..

SVT - 24 maj 20 kl. 07:27

Risk för dyrare matkasse

Produktionen av svenska råvaror till livsmedelsindustrin har hittills varit relativt stabil i coronastormen. Men om krisen förvärras finns en oro för jordbruket och för stigande matpriser. – I dessa tider märker vi hur sårbart det är, säger Emma Frödå, jordbruksansvarig på Danske Bank..

SVT - 21 maj 20 kl. 16:32

Hyresrabatten uteblir fortfarande

Det är fortfarande många butiker som inte fått del av den hyresrabatt som regeringen presenterade när coronakrisen startade. Butikskedjan Ur och Penn uppger att de fått sänkt hyra bara i mellan 25 och 30 procent av sina butiker. .

SVT - 19 maj 20 kl. 06:23

Sjunkande bostadspriser i corona-krisens spår

Priserna för privata bostäder gick neråt under april månad i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det visar Valueguards prisindex, och effekterna av covid-19 börjar märkas. Men alla håller inte med om att pandemin är huvudskälet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.