Dagens Medicin > Nyheter

Monday, 01 June, 21:35

Dagens Medicin - 20 maj 20 kl. 13:47

Sahlgrenska kan få in personal från regionens administrativa kontorSahlgrenska universitetssjukhuset kan nu få förstärkning av vårdutbildad personal som normalt arbetar administrativt inom regionen. Det rapporterar Sveriges Radio P4 Göteborg. Totalt finns cirka 250 personer med vårdbakgrund anställda på koncernkontoret i regionen. .
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Sveriges Radio P4 Göteborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sahlgrenskakan , in , personalfrån , regionens, administrativa, kontor
GöteborgsPosten - 03 jan 18 kl. 10:15

Personal på Sahlgrenska uppmanas att vaccinera sig mot mässling

Efter mässlingsutbrottet erbjuder nu Sahlgrenska universitetssjukhuset all personal födda mellan 1960 och 1980 vaccin mot mässling, det bekräftar Sahlgrenska för GP..

Expressen - 03 jan 18 kl. 16:57

Sahlgrenska stänger av personal

Under smittspårningen efter mässlingen på Sahlgrenska universitetssjukhuset har personal stängts av – för att deras immunitet ska kunna kontrolleras då de utsatts för smittan.Det handlar om personer som inte vet om de vaccinerats mot eller haft mässling.Just nu är minst två personer avstängda..

Dagens Medicin - 03 jun 19 kl. 11:27

Sahlgrenska höll kvar Sis-personal mot deras vilja

Ett Sis-hem i Skaraborg har polisanmält Sahlgrenska universitetssjukhuset sedan personal blivit kvarhållen och inlåst..

GöteborgsPosten - 22 mar 20 kl. 14:13

Sahlgrenska efterlyser extra personal – tror på studenter

Pensionärer och studenter ska lösa höga sjukfrånvaron: "Vi förväntar oss att många hör av sig"..

BT - 03 nov 11 kl. 09:23

Nytt p-däck ingen kostnad för Sahlgrenska

De anställda på Sahlgrenska Universitetssjukhuset parkerar i ett splitternytt p-hus som inte kostar sjukhuset ett öre netto. Anläggningen såldes till Göteborgs parkeringsbolag och hyrs tillbaka. Skillnaden är skriande mellan p-husen utanför Sahlgrenska respektive SÄS i Borås.

Cornucopia - 22 maj 16 kl. 15:23

Gästinlägg: En liten inblick i Västra Götalands regionens journalsystem

Nedanstående är ett gästinlägg författat av läsaren AT-läkaren, som dessvärre inte kan sätta ut sitt namn då Västra Götalandsregionen inte gillar avvikande åsikter hos sin personal.

Det krävs inte mycket efterforskning för att få fram att sjukvårdens journalsystem är dåligt utformade för att hjälpa vårdpersonal att bedriva en säker och effektiv hälso- och sjukvård. Men vad det innebär i praktien kan vara abstrakt för den utomstående.

GöteborgsPosten - 20 sep 18 kl. 20:00

Facket om Sahlgrenska-dealen: "Gör mig mer arg än någonsin"

Ett hundratal anställda på Sahlgrenska blev sjuka. Nu reagerar Vårdförbundet kraftigt på GP:s avslöjande om VG-regionens deal med Peab – som inte behöver erkänna sig skyldig till hälsoproblemen.
– Jättetragiskt för våra medlemmar, säger huvudskyddsombudet Monika Djurner..

GöteborgsPosten - 03 jan 18 kl. 18:27

Personal avstängd efter mässlingutbrottet

Smittspårningen efter mässlingutbrottet på Sahlgrenska pågår för fullt. Nu har personal stängts av för att deras immunitet ska kontrolleras.
– Vi måste identifiera vilka patienter och andra medarbetare som varit i kontakt med den smittade, säger Görel Nergelius, chefsläkare vid Sahlgrenska..

GöteborgsPosten - 03 jan 18 kl. 18:27

Personal avstängd efter mässlingsutbrottet

Smittspårningen efter mässlingsutbrottet på Sahlgrenska pågår för fullt. Nu har personal stängts av för att deras immunitet ska kontrolleras.
– Vi måste identifiera vilka patienter och andra medarbetare som varit i kontakt med den smittade, säger Görel Nergelius, chefsläkare vid Sahlgrenska..

BT - 28 jun 12 kl. 15:16

Fejd bakom Sahlgrenska-bråk

En fejd, någon form av släktrelation, ligger bakom det stora bråket vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg i går kväll, enligt polisen.
Polisen är under utredningen medvetet luddiga om vilka det är som har råkat i luven på varandra så till den grad att de skjuter och håller på att slå ihjäl varandra.
- Vi har sagt att det finns en fejd, någon typ av släktrelation som gör att det är väldigt komplext och väldigt svårt att höra och genomföra förundersökningen.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 6 timmar sedan

Så har covid påverkat vårdutbildningarna

Praktiska moment har skjutits fram till sommarlovet, VFU-platser har dragits in och studenter har fått träna på att ta anamnes på familjen..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Sörmland ska börja testa fler

Region Sörmland ska börja testa fler grupper för covid-19- Det meddelade regionledningen vid en presskonferens under måndagen..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Antalet inlagda med covid-19 ökar i VGR

Antalet sjuka i covid-19 som behöver sjukhusvård har ökat på samtliga sjukhus i Västra Götalandsregionen de senaste två veckorna..

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

”När han får se sitt barn får hans ansikte liv”

Jag är trött på de här satans munskydden, tänker jag när jag sätter på mig kvällens första för att gå in till en patient. Jag vet att jag inte borde klaga. I hissen på väg upp stod en kollega som klev av på våningen för intensivvård.

Dagens Medicin - 9 timmar sedan

Immunterapi gav bättre överlevnad vid blåscancer

Underhållsbehandling med den nya immuncheckpointhämmaren avelumab ökade medianöverlevnaden med runt sju månader hos patienter med framskriden urotelial cancer som inte blivit sämre på initial cytostatika..

Dagens Medicin - 13 timmar sedan

Stöd för att provfuskare får behålla poäng

Den som fuskat sig till en studieplats på högskola bör få behålla sina poäng, föreslog regeringens utredare. Och det ser ut som att förslaget har ett ganska brett stöd. Men ett par universitet och studentföreträdare säger bestämt nej..

Dagens Medicin - 14 timmar sedan

”Mikrovågsbehandling passar inte alla”

Att onyanserat uppge att mikrovågsbehandling är ett likvärdigt alternativ till kirurgi vid godartad prostataförstoring är problematiskt, skriver urologen Lena Ljungqvist Fick i en replik..

Dagens Medicin - 29 maj 20 kl. 15:18

SKR: Inget uppdrag att testa priogrupp fyra

Enligt socialminister Lena Hallengren (S) ska regionerna testa samtliga fyra prioriteringsgrupper. Men det stämmer inte säger Emma Spak på Sveriges Kommuner och Regioner..

Dagens Medicin - 29 maj 20 kl. 15:10

Lovande för immunterapi i första linjen mot tarmcancer

Initial behandling med immuncheckpointhämmaren pembrolizumab bromsade förloppet för en liten undergrupp av spridd kolorektal cancer, jämfört med konventionell cytostatikabehandling. Det visar en ny studie som presenteras på årets virtuella Asco-möte..

Dagens Medicin - 29 maj 20 kl. 14:47

Tre veckor semester för vårdanställda i Region Örebro

Den vårdnära personalen i Region Örebro kommer bara att få tre veckors semester i sommar. Beslutet är taget för att säkra covid-19-vården, rapporterar Vårdfokus. Den fjärde veckan får tas ut i höst.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.