DI > Ekonomi

Friday, 05 June, 17:46

DI - 20 maj 20 kl. 13:05

SKOG: Saabplan sätts in mot bränder2019 blev året när i stort sett alla jordens hörn drabbades av förödande skogsbränder; under sommaren i stora delar av Europa, i höstas i. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
SKOG, Europa

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SKOG, Saabplan, sättsin mot , bränder
Skånskan - 28 jan 16 kl. 18:17

Rosengårdspark ersätts av radhus

ROSENGÅRD Politikerna har inga invändningar utan ger nu klartecken för att ta en del av Östra Rosengårdsfältet och börja planera för att bygga radhus här.Planen skall göra det möjligt för Skanska och Ikea att bygga sammanlagt 44 radhus i två olika modeller i sin Boklok-serie här. Det innebär att en del av gräsbevuxna Östra Rosengårdsfältet, mellan Azaleagatan, Botildenborgsgatan och Botildenborgs vattentorn, kommer att försvinna.

YLE - 29 apr 16 kl. 08:00

Naturåret sätter Finlands vackra natur i fokus

Finlands vackra natur i fokus Naturåret på Yle sätter fokus på Finlands vackra och skiftande natur. Via naturprogram får vi följa årstidernas växlingar, djurliv och små under som ibland finns nära hemknutarna. Naturväktarna gör sig redo för nya frågor kring djur och natur och världsnaturarvet i Kvarken välkomnar radion en hel vecka under sommaren.

YLE - 16 apr 14 kl. 04:09

Miljödirektör: Ingen tar tag i systematisk nedskräpning

En olaglig soptipp är inte i alltid ett resultat av en persons lättja. Allt för ofta är det en manifestation av den gråa ekonomin menar Vandas miljödirektör Stefan Skog. Han talar om så kallade proffsdumpare.

Skånskan - 22 mar 19 kl. 10:00

Hon forskar om barns rätt att slippa stryk

AGA. – Barnkonventionen handlar ju inte om att barn ska få som de vill, utan om att de har rätt att göra sin röst hörd. I och med örfilen tar man ifrån barnet dess rätt att delta i något samtal eller förhandling.

YLE - 01 feb 16 kl. 16:06

"Tågtrafiken på kustbanan kommer aldrig att löna sig"

Trafiken mellan Västnyland och huvudstadsregionen kommer inte att vara en lönsam sträcka för privata tågbolag, tror två av regionens tre riksdagsledamöter. Den tredje tror att trafiken kan löna sig under vissa förutsättningar. Tågtrafiken ska öppnas för konkurrens så snabbt som möjligt, kanske redan 2017.

Supermiljöbloggen - 16 jan 18 kl. 15:27

EU-bråk om bioenergi närmar sig avgörande

Imorgon, onsdag 17 januari, ska EU rösta om direktivet för förnybar energi. Omröstningen har föregåtts av bråk om bioenergi, där Sverige är en viktig aktör. Bråket handlar om ifall hela trädstammar och matgrödor ska räknas som hållbar energi.

PrivataAffärer - 05 apr 19 kl. 11:25

Hernhag: Fem bolag som gynnas av megatrenderna

Mr Larsson: Hej Marcus. Jag är intresserad av de så kallade megatrenderna, har du möjligtvis några bra tips på fyra, fem bolag, svenska eller globala, som du tror har framtiden för sig som man kan äga i många år och som eventuellt har en hyfsad direktavkastning?
Marcus: Hej!

HBL - 10 apr 13 kl. 06:00

Svenska kulturfonden delar ut pengar

De regionala fonderna, Nylands svenska kulturfond, Åbolands svenska kulturfond (inkluderar Åland), Österbottens svenska kulturfond och Svenska Österbottens kulturfond, delar i år ut 3,4 miljoner euro i understöd till lokala och regionala aktörer. Nyland svenska kulturfond delar ut 1,4 miljoner euro. Samtidigt delar man  också ut fyra olika regionala priser.

YLE - 28 aug 17 kl. 19:13

Farmområdesgrannar i Jakobstad har fått nog: "Man kan inte sitta ute och äta med tusentals flugor"

Miljö-och byggnadsnämnden i Jakobstad får i mitten av september ta ställning till grannarnas besvär. Ombudsman Steven Frostdahl vid Österbottens svenska pälsodlarförening anser att farmarna följer bestämmelserna. Flugproblemet kommer också att behandlas i slutet september av farmarna själva när de diskuterar de åtgärder som krävs för att komma till rätta med reningen av ytvatten från farmområdet som är ett annat stort problem.

Supermiljöbloggen - 28 nov 13 kl. 18:54

Det svenska skogsbruket i bilder

Den svenska skogen är i ständig debatt. Ibland hörs paradtermen "Världens bästa skogsbruk" och andra gånger hörs larm om urskogar, kalhyggen och biologisk mångfald. Enligt många har det svenska skogsbruket en lång väg att gå för att kunna kalla sig hållbara.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Bambuser tecknar pilotavtal för Live Video Shopping med en av världens största detaljhandelskedjor

Bambuser AB har ingått ett pilotavtal till ett värde av 350 000 kronor med ett av världens största detaljhandelsbolag..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen går mot stark veckoavslutning – H&M i topp

Med några minuter kvar till stängning stiger OMXSPI 1,6 procent. H&M går bäst av storbolagen med en uppgång på 7,5 procent..

DI - 30 minuter sedan

Mark Bishop slipper ny Falcon-rättegång

Mark Bishop accepterade på fredagen tingsrättens dom i det första Falcon-målet på sju och ett halvt års fängelse..

DI - 30 minuter sedan

Lindab gör förvärv på Irland

Lindab har köpt IP-rättigheter, kundkontrakt och leverantörsavtal för Thor Ducts system för brandgaskanaler. .

DI - 45 minuter sedan

Sälj surdegen till rabatt om så krävs – skyhög utdelning lockar i AB Volvo

AB Volvos förvärv av UD Trucks år 2007 var ett historiskt misstag. Det är glädjande att försäljningsprocessen i stort sett går som planerat….

DI - 45 minuter sedan

Donald Trump: Det här är mycket bättre än ett ”V”

Fredagens jobbsiffra för maj var en bekräftelse på allt hårt arbete som gjorts i tre och ett halvt år..

DI - 1 timme sedan

Rusning i Ilija Batljans utbombade krisbolagsaktie

Sökbolaget Eniro, med SBB:s grundare Ilija Batljan som största ägare, rusar med runt 80 procent inför börsstängning på Stockholmsbörsen..

DI - 1 timme sedan

Jobbsiffran visar att det värsta nog ligger bakom oss

Arbetslösheten i USA minskade överraskande under maj, vilket tyder på att den värsta delen av krisen nu sannolikt ligger bakom oss..

DI - 1 timme sedan

First North-bolaget handelsstoppat

First North-bolaget Bambuser har handelsstoppats. Stoppet kom strax efter 16-tiden på fredagseftermiddagen, enligt ett börsmeddelande..

DI - 1 timme sedan

Toppchef i Powercell säljer av lejonparten av innehavet

Bränslecellbolaget Powercells teknikchef Thomas Tingelöf sålde på torsdagen totalt 21.250 aktier i bränslecellsbolaget för en samlad likvid….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.