DI > Ekonomi

Friday, 05 June, 11:47

DI - 20 maj 20 kl. 12:45

EU: Sverige bör förbättra åtgärder för att förhindra penningtvättSverige bör förbättra övervakningen av finansmarknaden för att förhindra penningtvätt..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU Sverige, bör, förbättra, åtgärderför att , förhindra, penningtvätt
Helsingborgs Dagblad - 07 jan 16 kl. 19:29

Sverige måste förbättra landets beredskap

Vår beredskap är god, sade Sveriges statsminister vid krigsutbrottet 1939. Sanningen var väl den att vi hade ett par hemvärnsgubbar i Landskrona som såg på när Hitler invaderade Danmark och Norge.Vid tsunamikatastrofen annandag jul 2004 var väl beredskapen lika usel.

HBL - 11 mar 15 kl. 08:23

Vartiainen och Borg vill förbättra konkurrenskraften

Att förbättra konkurrenskraften är det första steget i att förbättra den finländska ekonomin. Det här slås fast i den rapport som Juhana Vartiainen och Sveriges före detta finansminister Anders Borg presenterat i dag.Finland måste förnya sitt lönesättningssystem, öka deltagandet i arbetskraften och förbättra produktiviteten för att få ordning på ekonomin.

PrivataAffärer - 08 apr 20 kl. 09:40

Fördelar och begränsningar med stimulansåtgärder

Om du vill läsa mer om hur aktuella förhållanden påverkar aktiemarknaden och dina investeringar, ladda ner Fisher Investments Nordens senaste aktiemarknadsutsikt och få regelbundna uppdateringar. Vill du läsa fler texter av Fisher Investments Norden eller veta mer om bolaget, klicka här. Metoderna kan variera, men ekonomiska stimulansåtgärder är ett sätt för länder att injicera eller bibehålla pengar i ekonomin.

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 17:09

Sveriges Annonsörer om Googles åtgärder för säkrare annonsmiljöer

För drygt ett år sedan uppdagades att annonsörer synts i samband med olämpligt innehåll på Google och Youtube. Nyligen träffade Sveriges Annonsörer representanter för Google för att se vad de vidtagit och vidtar för åtgärder i frågan. Samtalet kretsade framförallt kring vilka insatser Google tagit sedan det för snart ett år sedan uppdagades att annonsörer synts i samband med hatvideos på plattformen Youtube, samt vilka åtgärder man nu tar då medias granskning visat att annonsörer även synts i kontexter med olämpligt innehåll på Google.

YLE - 22 okt 15 kl. 17:30

Utbildningsstyrelsen om Trollhättan: Inga extra åtgärder här

Skolattacken i Trollhättan i Sverige ger inte upphov till några omedelbara åtgärder, säger man på Utbildningsstyrelsen. - Vi följer med läget i Sverige, och när vi behandlat fallet tar vi ställning till om vi behöver dra några slutsatser av händelsen, säger Matti Lahtinen som ansvarar för beredskapen i skolorna. Våra skolor har efter de två stora skolmassakrerna under förra decenniet varit förpliktigade att uppdatera sina beredskapsplaner.

BT - 10 jan 13 kl. 13:05

Investerar Sverige ur lågkonjunkturen

Sverige står inför stora utmaningar 2013. Skuldkrisen fortsätter i Europa och osäkerheten kring USA:s offentliga finanser oroar världsekonomin. Under hösten har en vikande internationell efterfrågan slagit hårt mot svensk exportindustri och orter som Borås har drabbats.

Cornucopia - 04 jun 16 kl. 11:16

Gästinlägg: Lärdomar kring identitetspolitiken att ta med sig till Sverige från Zumas Sydafrika

Jag förblir sjuk, men är diagnosticerad, kommer inte dö, få hjärnskador eller i övrigt bli funktionsnedsatt, och håller på att återhämta mig. Så länge får ni nedanstående insiktsfulla inlägg signerat Tomas Klingström, som tar med sig erfarenheter från ett Sydafrika som påminner mycket om utvecklingen i Sverige just nu.

Sydafrika är ett fantastiskt land och en inspirationskälla för alla de medborgare som önskar en framtid där vi; avstår investeringar i kol & kärnkraft, satsar mer på att omfördela möjligheter till mindre bemedlade grupper och där nationalstaten får stå tillbaka för olika samhällsgrupperingars kultur och politiska behov.

Supermiljöbloggen - 21 nov 19 kl. 17:56

Svenska hushåll släpper ut mer än hela Sverige

SCB har reviderat data, vilket lett till att utsläppen från svensk konsumtion minskar i statistiken. Trots minskningen ligger utsläppen från de svenska hushållens konsumtion högre än utsläppen från hela Sverige. I tätt samarbete med Naturvårdsverket har SCB i många år arbetat med att ta fram statistik och förbättra metoden kring konsumtionens klimatpåverkan.

Sydsvenskan - 27 maj 15 kl. 04:00

Elva sätt att förbättra för de utsatta barnen i Lund

Rädda Barnens lokalförening i Lund släpper nu för andra året sin rapport om barn i ekonomiskt utsatta familjer i Lund.Rapporten visar att antalet barnfamiljer som behövde försörjningsstöd någon gång under 2014 ökade jämfört med året innan. 2014 erhöll 475 barnfamiljer med 908 barn ekonomiskt stöd från kommunen.

SR - 18 aug 17 kl. 18:50

Terrorattentaten har lett till säkerhetsåtgärder

Den senaste tidens terrorattentat i Europa har lett till säkerhetsåtgärder på flera områden inom Sverige. Alltifrån fysiska hinder till tekniska lösningar i bilar diskuteras för att förbättra säkerheten..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Utlandsresa trots avrådan – kolla försäkringen

Det går att resa på solsemester utomlands redan nu även om UD avråder från sådana resor..

DI - 45 minuter sedan

Bricknode förvärvar utlåningsplattformen Lendysoft

Bricknode (www.bricknode.com) kompletterar utbudet av molnbaserade affärssystem för finansbranschen genom att förvärva utlåningsplattformen….

DI - 45 minuter sedan

Juholt lämnar ambassadörsjobbet på Island

Håkan Juholt lämnar sitt jobb som ambassadör i Reykjavik på Island..

DI - 45 minuter sedan

Leadstar Media lanserar LeBonPariSportif.com i Frankrike

Leadstar Media har lanserat sin första hemsida i Frankrike. LeBonPariSportif.com jämför licensierade spelbolag på den reglerade franska….

DI - 45 minuter sedan

94 procent färre passagerare för SAS i maj

Det totala antalet passagerare som flög med flygbolaget SAS rasade med nästan 94 procent i maj på grund av coronaviruspandemin..

DI - 45 minuter sedan

Lyxbilstillverkaren vill säga upp var fjärde anställd

Lyxbilstillverkaren Bentley kan behöva dra ner med 1.000 anställda vilket motsvarar nästan en fjärdedel av bolagets arbetsstyrka..

DI - 45 minuter sedan

Tunga röster vägrar ändringar – fondtorget överlever minst ett år

Fondtorget blir kvar i minst ett år till. Tunga röster i riksdagens pensionsgrupp vägrar att hasta fram nya förändringar..

DI - 1 timme sedan

SAS återöppnar nya linjer – flera flyg till Medelhavet

SAS har tidigare meddelat att flygbolaget planerar att återuppta trafiken på runt 40 linjer under juni månad..

DI - 1 timme sedan

Kritisk studie av malariamedicin på coronapatienter dras tillbaka

Den prestigefyllda medicintidskriften The Lancet drar tillbaka en studie om malariamediciners påverkan på coronapatienter..

DI - 1 timme sedan

Statligt jätteprojekt riskerar bli ”bortkastade pengar” efter regeringens vaga besked

På statliga Svenska Kraftnät råder stor oro kring det stora it-projekt som affärsverket på regeringens uppdrag jobbar med sedan fem år och….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.