Cornucopia > Ekonomi

Saturday, 30 May, 07:17

Cornucopia - 20 maj 20 kl. 12:29

Bromsat eller obromsat släp?"Döden, skatter och underkänt på besiktningen för bromsarna på släpet."Såg en fråga om man som normalt hushåll ska skaffa en bromsad släpvagn eller ett så kallat obromsat EU-släp.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
EU, Svaret, IKEA, SEK, Honda CR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bromsateller , obromsat, släp
Dagens PS - 25 sep 17 kl. 09:30

Nu sjunker bopriserna: ”Har totalt bromsat in”

Köpkraften för bostäder ökar för första gången på sju kvartal. Det förklaras av något sjunkande priser för bostadsrätter, högre disponibel inkomst och viss räntenedgång. Det framgår av Swedbanks Boindex för det andra kvartalet.

TA - 31 dec 11 kl. 06:30

Ulf Bingsgård: "Man har bromsat upp processen"

Planeringen och underlagen för projektet är klara. Men politisk feghet har stoppat de avgörande besluten och hindrat arenabygget. Det menar kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

Affärsvärlden - 27 nov 12 kl. 12:05

OECD: Återhämtningen har bromsat in

Den globala återhämtningen har bromsat in markant det senaste året och tillväxten kommer troligen att vara fortsatt dämpad framöver..

NSD - 03 aug 13 kl. 14:36

Guldruschen har bromsat in

Guldruschen hos internetföretag och pantbanker har bromsat in. Låga priser gör att mycket av "byrålådsguldet" får stanna kvar där. Först nästa år väntas en vändning..

Nya Wermlands Tidningen - 27 feb 14 kl. 06:00

"Jägarna har inte bromsat i tid"

Jan Bergstam, regionansvarig på Rovdjursföreningen, tror att jägarna inte tagit hänsyn tillräcklig hänsyn till vargarnas matbehov. – Jägarna har inte bromsat i tid, säger han..

SR - 17 jun 15 kl. 14:16

Jakt har bromsat vargstammens tillväxt

Vinterns jakt på varg har bromsat vargstammens tillväxt. Enligt vinterns inventering av varg finns det 415 vargar i Sverige, uppger Naturvårdsverket. Räkningen skedde innan jakten, då 44 vargar sköts..

Expressen - 19 jan 16 kl. 09:28

Kinas tillväxt har bromsat in

Kinas tillväxt har bromsat in till den lägsta takten på 25 år, enligt officiell statistik som publicerades i natt. Under förra året växte Kinas BNP med 6,9 procent – i underkant av regimens målsättning på 7 procent. Men beskedet fick handlarna på Asienbörserna att andas ut – optimismen väntas nu sprida sig till Europa..

DI - 23 maj 16 kl. 15:07

Xiaomis försäljningstillväxt bromsat dramatiskt

Tillväxten för Xiaomi har bromsat in rejält och försäljningen ökade med måttliga 5 procent under 2015. Det ska bolaget ha uppgett i en intervju under helgen i samband med en teknikkonferens i Peking. Enligt Fortune spreds uppgifterna på ett flertal kinesiska nyhetssidor..

SvD - 07 apr 17 kl. 11:15

USA:s jobbtillväxt antas ha bromsat in

Jobbtillväxten i USA antas ha bromsat in något i mars, till följd av ogynnsamt väder. Detta trots oväntat starka jobbsiffror från den privata sektorn tidigare i veckan..

GöteborgsPosten - 07 apr 17 kl. 11:13

USA:s jobbtillväxt antas ha bromsat in

Jobbtillväxten i USA antas ha bromsat in något i mars, till följd av ogynnsamt väder. Detta trots oväntat starka jobbsiffror från den privata sektorn tidigare i veckan..

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 17 timmar sedan

Veterandagen - fredagsmys utgår - stöd VRR eller Gula bandet

Idag är det Veterandagen, och därför utgår det annars obligatoriska fredagsmyset. Du kan stödja våra inrikes- och utrikesveteraner, som har riskerat liv, hälsa och relationer för att genomföra demokratiska beslut och stå upp för frihet, demokrati och rättvisa med sina liv i vågskålen, genom att stödja Gula Bandet eller VRR - Veteranstöd Rapid Reaction. Den senare hjälper veteraner som hamnat i ekonomiska problem, vilket med dagens ekonomiska läge för många utsatta kanske är mer aktuellt än någonsin.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Tesla sänker priserna på S och X - Polestar 2 blir försenad

Tesla sänker priserna på sina premiummodeller Model S och Model X med 50 000:- SEK. Samtidigt meddelas att den potentiella exportsuccén från Kina till Sverige, den så kalladee elbilsvolvon Polestar, blir försenad och kommer inte levereras till svenska kunder i sommar.Telsa Model X 100D - lånebil från Tesla vid service, motsvarande bolagets tjäsntebil S 100D.

Cornucopia - 20 timmar sedan

Är de borgerliga beredda att på veterandagen offra flottan och Sverige för populistiska poäng?

"From time immemorial, the purpose of a navy has been to influence, and sometimes to decide, issues on land. This was so with the Greeks of antiquity; the Romans, who created a navy to defeat Carthage; the Spaniah, whose armada tried and failed to conquer England; and most eminently, in the Atlantic and Pacific during two world wars. The sea has always given man inexpensive transport and ease of communication over long distances.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Riksdagen säger enhälligt nej till EU:s krisbidragsförslag om 5900 miljarder kronor

EU-kommissionen vill ta ett lån om 5900 miljarder kronor för att köpa välvilja från bidragsberoende medlemsländer, som sedan de rikare EU-länderna ska betala av på via höjd medlemsavgift. Sveriges riksdag säger enhetligt nej och inga partier stöder förslaget som skulle innebära en kostnad på flera hundra miljarder kronor för Sverige att betala tillbaka.
Cecilia Malmöström.

Cornucopia - Igår: 07:13

Ny topp på Stockholmbörsen - men ner i USA och Asien

Stockholmsbörsen fortsatte starkt uppåt under gårdagen till en ny post-coronakraschtopp, men i USA föll börserna marginellt och dollarn föll hårt mot svenska kronan. Nedgången fortsätter sedan i Asien, så bli inte förvånade om vi får vinsthemtagningar idag efter en vecka med fyra dagars uppgång på raken.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 17:18

Nytt utbrott av Covid-19 i Sydkorea efter lättade restriktioner - stänger ner igen

Det hyllade Sydkorea har fått början på en ny spik av utbrott av Covid-19 efter att ha lättat på restriktionerna. Man stänger återigen ner stora delar av landet, och nedstängningen visade sig alltså inte utrota viruset och att det är sommarväder hjälpte inte heller. Det hela bådar inte gott för de länder och ekonomier som hade tänkt sig att öppna upp igen efter att fallen klingat av.

Cornucopia - Igår: 14:21

Slutet är nära: PostNord och DHL hemlevererade paket på utsatt tid

Det slutliga tecknet på den förestående undergången har slutligen anlänt. I tisdags hemlevererade PostNord ett paket på första minuten av angivet tidsintervall, och i går onsdag gjorde DHL det samma. Oddsen för detta är som bekant så små att de ej kan mätas, och det är således ett tecken på den omedelbart förestående apokalypsen (upplysningen, till skillnad mot Harmageddon, undergången).

Cornucopia - Igår: 11:44

Svag återhämtning i blodröd konjunktur - köpsignal enligt konjunkturmodellen

Konjunkturinstitutets barometerindikator ("konjunkturbarometern") steg något från blodrött till blodrött i maj månads mätning. Med två blodröda månader på raken är nu den prognosticerade köpsignalen enligt konjunkturmodellen aktiv, och det är således dags att kliva in på börsen om man följer den modellen.
Konjunkturbarometern.

Cornucopia - Igår: 07:43

Stockholmsbörsen på ny högstanotering sedan kraschen - vid MA200

Börsuppgångarna fortsatte under gårdagen, även om det ser spretigt ut i Asien under morgonen. Stockholmsbörsen, såväl som de amerikanska börserna, nådde en ny högstanotering sedan coronabörskraschen i mars och ligger nu vid det symboliskt viktiga MA200.
Dagschart OMXSPIVi såg igår alltså de högsta börsnoteringarna sedan kraschen.

Cornucopia - I förrgår: 16:32

Hur kan ett Sverige anpassat för permanent coronaepidemi se ut?

Låt oss anta att man inte får permanent immunitet mot pandemiviruset SARS-CoV-2, och att det inte lyckas framställas ett vaccin. Mänskligheten får helt enkelt lära sig att leva med årligen återkommande utbrott av Covid-19, precis som för årsinfluensorna, vinterkräksjukans norovirus, och övriga mildare coronavirus ("förkylningsvirus"). Hur kan ett anpassat Sverige se ut?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.