DI > Ekonomi

Wednesday, 03 June, 23:19

DI - 20 maj 20 kl. 12:15

Han är spindeln i Wallenbergs AI-nätCombient Mix med 35 anställda dataspecialister och forskare är specialstyrkan som ska sätta fart på AI-utvecklingen i Wallenbergsfärens. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Wallenbergs AI, Mix, AI, Wallenbergsfärens

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han är spindelni , Wallenbergs, AI-nät
Dagens PS - 18 maj 17 kl. 08:27

Wallenbergs pojkar täljer guld i det tysta

Jacob, Marcus ”Husky” och Peter ”Poker” Wallenberg sitter i dag på miljonarvoden för styrelseuppdrag i börsjättar som Investor, SEB, Stora Enso och Ericsson – för att nämna några. Det i är i sig inget ovanligt men faktumet att Wallenbergtrion samtidigt tar ut 10 miljoner kronor i årlig ersättning vardera från Knut och Alice Wallenbergs stiftelses rådgivningsbolag Wallenberg Foundations – som sköter stiftelsens förvaltning av investeringar i bland annat ovanstående bolag – är desto mer unikt. ”Andra ägarbolag, som exempelvis Industrivärden, brukar se styrelsearbete och tillhörande arvoden som en del i de redan avlönade arbetsuppgifterna”, skriver Dagens Industri och skriver att nyckelpersonernas belöningar har varit föremål för återkommande kritik

Dagen - 27 jan 12 kl. 03:00

Kofi Annan talade till Wallenbergs minne

Individen har makt och ansvar att stå upp för orättvisor - det är något Kofi Annan tycker att vi kan påminna oss om på Förintelsen minnesdag som högtidlighålls över hela världen. FN:s tidigare generalsekreterare högtidstalade i går i Sveriges riksdag.

Det finns, enligt Kofi Annan, inte en bättre plats att vara på i år under Förintelsens minnesdag än i Sverige.

Regeringen - 17 aug 12 kl. 11:50

Wallenbergs portfölj på plats utanför UD

Till vänster om UD:s huvudentré står Wallenbergs portfölj, övergiven på en bänk. Det nya minnesmärket invigdes under torsdagskvällen med statsminister Fredrik Reinfeldt, kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt och Raoul Wallenbergs syster Nina Lagergren på plats. Även de båda konstnärerna Ulla och Gustav Kraitz, samordnare Olle Wästberg samt Marcus Storch, som sponsrat minnesmärket, var med.

Nyheter 24 - 11 okt 13 kl. 07:54

"Spindeln åt mitt ben" ? Giftspindelsinvasion sprider skräck i EnglandSteatoda nobilis

ENGLAND. Ett allt mildare klimat har resulterat i en spindelinvasion i England. Falska svarta änkan, Storbritanniens giftigaste spindel, har enligt BBC setts på åtskilliga platser i framför allt de södra delarna av landet och hundratals människor har blivit bitna.

Kristianstadsbladet - 02 dec 13 kl. 19:30

Wallenbergs familj besviken på USA


Raoul Wallenbergs släktingar är missnöjda med USA:s insatser sedan president Barack Obama i september lovat försöka reda ut vad som hände honom med sin ryske kollega Vladimir Putin.Obama lovade Wallenbergs 92-åriga syster Nina Lagergren att prata med Putin vid G 20-mötet i S:t Petersburg samma månad men återkopplingen har varit obefintlig. - Det är en stor besvikelse, säger Louise von Dardel, Wallenbergs brorsdotter, till nyhetsbyrån AFP.

BT - 02 dec 13 kl. 19:40

Wallenbergs familj besviken på USA

Raoul Wallenbergs släktingar är missnöjda med USA:s insatser sedan president Barack Obama i september lovat försöka reda ut vad som hände honom med sin ryske kollega Vladimir Putin. Obama lovade Wallenbergs 92-åriga syster Nina Lagergren att prata med Putin vid G 20-mötet i S:t Petersburg samma månad, men återkopplingen har varit obefintlig.- Det är en stor besvikelse, säger Louise von Dardel, Wallenbergs brorsdotter, till nyhetsbyrån AFP.

Dagens PS - 15 maj 17 kl. 09:51

Wallenbergs hemliga silverskatt kan bli din

Peter Wallenberg avled i januari 2015 i en ålder av 88 år och nu ska ett 60-tal av föremålen som fanns i hans ägo auktioneras ut på Bukowskis i Stockholm, berättar Dagens Industri. Tidningen konstaterar att företagsledaren och finansmannen Peter Wallenberg inte bara lämnade en miljard i aktier efter sig – och kontrollen över företagimperiet – utan också konst för 60 miljoner kronor, plus en av landets ”finaste silversamlingar”. Auktionen äger rum den 7 juni och utropspriset är 2,7 miljoner kronor på samlingen av både engelskt och svenskt silver från 1600- och 1700-talen, enligt Di.

Expressen - 11 jul 14 kl. 09:40

Polisen fick tag på ägaren till spindeln

En jättelik tropisk spindel har omhändertagits av polisen i Västerås. Enbart spindelns kropp mäter ungefär tio centimeter. Därtill kommer benen.

Nyan - 19 aug 15 kl. 15:14

PRM är spindeln i nätet

På psykiatriska rehabiliteringsmottagningen fokuserar man på individens vilja till förändring. Det är klienternas mål som styr rehabiliteringsprocessen. Att psykisk ohälsa är viktigt att prata om är hela staben överens om.

Skånskan - 13 nov 18 kl. 05:00

Både spindelnät och damm nära kebaben

MALMÖ Restaurangägaren förklarar att han haft sitt ställe i mer än 20 år och att gästerna aldrig blivit sjuka av maten. Miljöförvaltningen hittade spindelnät och damm i ventilationen ovanför kebaben och råa hamburgare i frysen som inte var övertäcka när den gjorde en kontroll.Miljöförvaltningen fattade nyligen ett beslut om vitesföreläggande gällande den bristfälliga rengöringen och brister i personalens kunskaper i livsmedelshygien.

Expressen - 02 aug 11 kl. 12:30

Nytt material kan ge ledtrådar om Wallenbergs öde

Mysteriet kring svensken Raoul Wallenbergs öde kan vara på väg att klarna. En ny pusselbit har släppts ur tidigare hemliga sovjetiska fängelsearkiv - den tyske officeren och Wallenbergs cellkamrat Willy Rödels ord inifrån förhörsrummen. Att dokumenten nu släpps är sensationellt - då Ryssland förnekat deras existens.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Merkels koalition enas om nytt stödpaket värt 130 miljarder

Angela Merkels tyska koalition enades om ett nytt stödpaketet, som är värt 130 miljarder euro, efter två dagars hårda förhandlingar, uppger….

DI - 1 timme sedan

Ny börsglädje på Wall Street – går mot dagshögsta

USA-börserna går mot en ny dag med rejäla uppgångar och en stängning nära dagshögsta..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Polestar planerar kraftig expansion av showrooms i Kina

Volvofamiljens elbilsmärke Polestar uppges ha planer på en stor expansion av sitt showroom-nätverk i Kina för att ta upp kampen mot Tesla i….

DI - 2 timmar sedan

Klart: USA förbjuder kinesiska passagerarflyg att landa

Trump-administrationen har beslutat att förbjuda alla kinesiska passagerarflyg från att resa till USA med start i mitten av juni. .

DI - 2 timmar sedan

Därför klarar sig Europa bättre än USA – just nu

Coronakrisen sätter skillnaden mellan den amerikanska och den europeiska arbetsmarknaden i blixtbelysning..

DI - 2 timmar sedan

NGM-bolagets storägare överklagar FI:s mångmiljonsanktion

Smart Energys storägare Capital Conquest överklagar den sanktionsavgift som Finansinspektionen tilldelat bolaget. .

DI - 2 timmar sedan

Upp till 253 aktier var går till privatsparare inför omskriven börspremiär

Redan i måndags meddelade forskningsbolaget Nanoform att deras erbjudande inför noteringen i Stockholm och Helsingfors blivit kraftigt….

DI - 2 timmar sedan

Tilldelad sanktionsavgift från finansinspektionen

Finansinspektionen har idag tilldelat Capital Conquest AB (publ) en sanktionsavgift om 25 miljoner kronor för underlåtenhet att i rätt tid….

DI - 3 timmar sedan

Svensk polis ratar elbilar

När polisen upphandlar bilar för framtiden låser man fast sig vid förbränningsmotorer i ytterligare åtta år..

DI - 3 timmar sedan

Hemlig rapport: Kris hotar godsjätten – statligt miljardtillskott krävs

Green Cargo behöver 2,2 miljarder av staten och snabba besked krävs för att undvika ekonomisk kris..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.