Realtid > Ekonomi

Wednesday, 03 June, 06:01

Realtid - 20 maj 20 kl. 11:50

Coronas kreativa förstörelse kan få bort zombieföretagenCoronakrisen är inte över – det finns risk att de finansiella marknaderna trycks ner rejält igen. Det kan leda till en "kreativ förstörelse" som skapar nya livskraftiga företag, skriver Realtids Claes Folkmar..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Realtids Claes Folkmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Coronas, kreativa, förstörelsekan , , bort, zombieföretagen
DN - 20 dec 17 kl. 15:32

Bengt Johannisson: Så kan Donald Trumps kreativa förstörelse göra världen en tjänst

Kan Donald Trumps politiska entreprenörskap ses som ett konstruktivt bidrag till samhällsutvecklingen? Ja, i själva verket leder hans tarvligheter till att institutioner över hela världen måste skärpa sig, skriver professor Bengt Johannisson..

YLE - 05 sep 14 kl. 05:00

Hur mycket kostar skadegörelse i din kommun?

Skadegörelse kan bli en mycket dyr affär. För kommunerna är det ett slitsamt och otacksamt jobb att reparera samma saker om och om igen. Radar har utrett hur mycket de finlandssvenska kommunerna lägger på reparation av skadegörelse av allmän egendom.

Dagens PS - 04 jul 17 kl. 10:34

Utvecklingens och transparensens vita riddare

Detta är en krönika. I texten är det krönikörens åsikter som förs fram, inte DagensPS. Har ni ställt er frågan varför förtroendet för politiker förefaller vara så svagt just nu?

Dagensanalys.se - 28 mar 18 kl. 09:57

E-handeln tvingar fram nya kreativa lösningar

Pressen på fysiska butiker ökar i takt med konkurrensen från näthandeln och konsumenternas stigande förväntningar på att få valuta för pengarna. Som en följd tvingas många butiker bli mer kreativa i försöken att locka dit folk. Det visar en trendanalys som Visma Retail har tagit fram utifrån världens största retailkongress i New York, och listar även årets fem största trender inom handeln.

Helsingborgs Dagblad - 12 maj 15 kl. 12:40

Skola först – sen idrottshall

Politik handlar om att prioritera. Landskronas förskolor och skolor har de senaste 5 åren tagit emot en ökning om 800 barn och elever. Med kreativa idéer och nytänkande tankar kan vi ta emot fler barn i våra förskolor och skolor.

Sydsvenskan - 05 maj 14 kl. 05:30

Skolan är viktig – här är fem konkreta förslag för en hållbar lösning

Grundskolan är ryggraden och den viktigaste arenan i vårt samhälle. Barn ska få känna sig kompetenta, resursstarka och kreativa i skolan. För att nå dit föreslår vi fem kvalitativa, konkreta och snabbt genomförbara förslag.

SmålandsPosten - 29 nov 14 kl. 20:28

Utökat regionsamarbete möjliggör större kulturell delaktighet

?Kulturella och kreativa­ näringar (KKN) där kulturellt­ utövande utgör kärnan är en växande sektor­ i samhällsekonomin. Många beslutsfattare­ och tjänstemän utanför kultursektorn ser emellertid denna sektor som lågproduktiva delar av ekonomin som i bästa fall lever på bidrag och fungerar som tärande i?

YLE - 23 feb 16 kl. 05:30

I Vaasa hacklab samlas uppfinnarna

I Vaasa hacklab växer framtidens innovationer fram. Den blivande robotdoktorn Thomas Höglund tar oss med på studiebesök. När man hör ordet hacker tänker många säkert på personer som gör dataintrång och brott på nätet.

Sydsvenskan - 16 sep 15 kl. 04:00

Upphäv lagen om människosmuggling

Det som kallas flyktingkrisen har tagit sig till Sverige. Bussar och tåg anländer till centralstationerna i många städer med fler och fler som flyr krig och konflikter. Men parallellt ser vi hur en rörelse med praktisk solidaritet som första ledord tar form.

SmålandsPosten - 04 feb 14 kl. 00:25

Klottret kommer som ett brev på posten

Socialdemokraterna i kulturnämnden kräver att Växjöborna ska ge utrymme för graffitikonsten. I en debattartikel i gårdagens SMP skriver de att ”graffiti ska få ta plats i Växjös stadsbild” Visionen är ”graffiti på en ramp i spetsamossen, en betongbänk vid Växjösjön eller på en vägg mitt i centrum”. För att det ska bli möjligt vill S upplåta inte bara enskilda väggar, utan ”kreativa zoner” runt om i staden.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 9 timmar sedan

Elektas vd och koncernchef slutar med omedelbar verkan

Elekta  meddelar idag att Dr Richard Hausmann, verkställande direktör och koncernchef, med omedelbar verkan har beslutat att avgå av personliga skäl. .

Realtid - 12 timmar sedan

Stockholmsbörsen fortsatte uppåt

OMXSPI stängde på plus 1,17 procent..

Realtid - 14 timmar sedan

Stigande kurser på Wall Street

Börsen i USA stiger i tisdagens inledande handel..

Realtid - 14 timmar sedan

Storbritannien förbereder nytt M&A-förslag

Boris Johnson vill göra det svårare för utländska investerare att köpa upp landets techbolag..

Realtid - 14 timmar sedan

FI: ”Den här typen av bolag har inte på marknaden att göra”

Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen ser mycket allvarligt på de stora bristerna i Exceeds rådgivningsverksamhet. Han uppmanar nu alla bolag i branschen att noga studerna sanktionsbeslutet..

Realtid - 14 timmar sedan

Fastator genomför riktad nyemission

Ledningen och styrelsen ökar sitt ägande i fastighetsbolaget..

Realtid - 14 timmar sedan

Goldman Sachs ser ett slut på börsrallyt

S&P 500 har sedan botten under mars månad rusat drygt 35 procent. Men nu kan det vara dags för en paus spår Goldman Sachs..

Realtid - 17 timmar sedan

MacRent tar över Digital Inn 

MacRent  har idag ingått avtal om förvärv gällande delar av rörelsen i Digital Inns konkursbo via konkursförvaltaren advokat Anders Nilsson, Wistrand Advokatbyrå..

Realtid - 17 timmar sedan

FI återkallar tillstånden för värdepappersbolaget Exceed

Finansinspektionen (FI) återkallar tillstånden för Exceed Capital Sverige med omedelbar verkan..

Realtid - 18 timmar sedan

"Amazons koldioxidutsläpp är på väg mot 4-graders scenario"

"Amazons grundare Jeff Bezos är utan tvekan den mannen med mest makt  i den globala kapitalismen." Det skriver Sasja Beslik i en färsk ESG-analys.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.