Dagens Media > Ekonomi

Thursday, 28 May, 19:39

Dagens Media - 20 maj 20 kl. 10:57

Streamingtjänsterna som ökar – och tappar under pandeminSå har den dagliga räckvidden för Netflix, Viaplay, C More och HBO Nordic förändrats under coronakrisen..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Netflix, More, HBO Nordic

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Streamingtjänsternasom , ökaroch , tapparunder , pandemin
Dagensanalys.se - 19 sep 19 kl. 09:37

Hushållens utgifter för streamingtjänster ökar i rask takt

Hushållens utgifter för onlinevideo ökar samtidigt som hushållens totala medieutgifter minskar. Inom onlinevideo växer utbudet med fler tjänster och mer innehåll. De svenska hushållen betalar sammantaget 6,8 miljarder kronor för digitala TV- och videotjänster (inklusive streamingtjänster) per år, enligt en färsk MMS-rapport.

Dagensanalys.se - 03 mar 20 kl. 18:14

TV-bråket bara gynnar streamingtjänsterna

Ännu ett bråk skakar om tv-Sverige. Den här gången är det Telia och Discovery som kämpar om ett avtal. Kanalerna som drabbas av bråket är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, Investigation Discovery, Animal Planet, TLC och Discovery Science.

DI - 08 dec 15 kl. 14:38

Här är de bästa streamingtjänsterna

Viaplay är svenskarnas favorit bland streamingtjänsterna. Men norrmännen håller inte med..

Expressen - 11 feb 14 kl. 16:27

Streamingtjänsterna som utmanar Netflix

Nära en miljon svenskar använder i dag Netflix. - Men utbudet av streamingtjänster på nätet ökar - och enligt vissa har vi bara sett början. - Netflix kommer kanske att behålla sin position som etta en tid framöver, men inte sin position som ensamma herrar på täppan, säger IT-experten Joakim Jardenberg..

YLE - 07 jul 19 kl. 12:05

Algoritmer styr dig att lyssna på popmusik - den klassiska musiken nedprioriteras av streamingtjänsterna

Streamingtjänsternas algoritmer är noggrant utformade så att de styr oss mot popmusik. Metadatan för klassisk musik är bristfällig. Det är ändå inte bara algoritmernas fel att den klassiska musiken står för under 1% av den streamade musiken..

Expressen - 18 aug 17 kl. 10:22

Bästa filmerna - på alla streamingtjänsterna

"Film för finsmakare" är tillbaka efter sommaren - landets mest kompletta lista för kvalitetsfilm. Varannan vecka skriver Jonas Holmberg om det bästa på bio och streamingstjänsterna..

GöteborgsPosten - 27 dec 17 kl. 15:00

True crime, druider och marijuana på streamingtjänsterna i januari

Se om Criminal Minds eller gotta ner dig i storföretagens ljusskygga metoder i januari. Streamningstjänsterna Netflix, HBO Nordic och Viaplay släpper nytt material och GP har listat några titlar att se fram emot..

Dagens Media - 31 okt 19 kl. 15:34

”Globala streamingtjänster ökar pressen på den lokala produktionsindustrin”

Magnus Svensson, streamingexpert på Eyevinn Technology, menar att intåget av globala streamingtjänster sätter stor press på produktionsleden med högre krav på kvalitet och säkerhet samtidigt som branschen är under stark prispress. Det kommer krävas förändringar och effektivisering om man skall lyckas, skriver han..

Dagensanalys.se - 29 okt 19 kl. 11:28

Nu har de allra flesta en streamingtjänst i hemmet

Svensk streamingmarknad växer snabbt. Mediavisions analys av tredje kvartalet visar att prenumerationstjänsterna nu finns i 54% av hushållen. De amerikanska tjänsterna växer mest vilket sätter ökad press på de nordiska aktörerna.

Dagensanalys.se - 16 jun 17 kl. 17:19

Netflix är den mest populära streamingtjänsten – förutom i Sverige

Netflix är utan tvekan den populäraste streamingtjänsten, bara i Sverige får den se sig besegrad, det visar en ny studie från AudienceProject. AudienceProjects senaste studie kring traditionell tv och streaming visar att streamingtjänsterna fortsätter att öka men även traditionell tv är fortsatt populär. Hela 80 procent av befolkningen i USA, Storbritannien och Norden tittar på traditionell tv varje vecka.

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - 3 timmar sedan

Nedskärningar på Dentsu globalt

Det globala byrånätverket Dentsu ska minska sina utgifter globalt. Även i Sverige genomförs nu kostnadsbesparingar, men några personalneddragningar är enligt vd:n Nike Carlstoft inte aktuella i dagsläget..

Dagens Media - 4 timmar sedan

Camilla Läckberg och bröderna Karim startar produktionsbolag

Efter mötet i Stjärnorna på slottet – i dag driver Camilla Läckberg och bröderna Karim ett produktionsbolag ihop, och den första filmen produceras i skrivande stund..

Dagens Media - 4 timmar sedan

Bonnier News kapar på säljet

På torsdagen hölls ett stormöte på Bonnier News under vilket ledningen presenterade sina planer på minska säljorganisationen med 50 tjänster. ”Vi ser hela tiden över hur vi bäst anpassar både våra produkter och organisationer”, säger Bonnier News CCO Alexander Lydecker..

Dagens Media - 6 timmar sedan

”Vem bryr sig om frilansen?”

SLUTORD. Egenföretagare glöms bort när stödpengar fördelas, och det gynnar inte framtidens journalistik. Många prestigefyllda priser kammas hem av frilansar, och publicister är inte sena med att sola sig i äran, skriver Dagens medias reporter Janne Næss..

Dagens Media - 6 timmar sedan

Bluestep Bank ökade konverteringarna med 52 procent – för mindre pengar

Ett år av dataanalys och sammankoppling av system var mödan värd för Bluestep Bank. Så gjorde bolaget för att: ✓ Öka sina kvalificerade konverteringar ✓ Få koll på varje investerad annonskrona ✓ Pinpointa rätt målgrupp ✓ Drastiskt minska kostnaden per konvertering..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Hon får ansvar för Discoverys kommunikation

Det blir Jessica Linnman, i dag tillförordnad, som ersätter Daniel Lagerqvist i rollen som kommunikationsdirektör på Discovery Networks Sweden..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Han tar över NWT-gruppen

I oktober tillträder Sture Bergman, i dag vd för VK Media, som ny vd för NWT-gruppen. Han ersätter Mats Muregård..

Dagens Media - 8 timmar sedan

Så ställer Clear Channel om under krisen

Människors rörelsemönster har förändrats drastiskt till följ av corona, vilket påverkar utomhusbolagen. Medan vissa platser i stort sett är folktomma har antalet personer ökat på andra. Clear Channels kommunikations- och marknadsdirektör Marta Tiberg berättar vilka anpassningar bolaget gör till den nya situationen..

Dagens Media - 10 timmar sedan

Premiär för Top Gear – tillägnas Adam Alsing

Den bortgångne programledaren Adam Alsing hyllas i första säsongen av ”Top Gear Sverige”..

Dagens Media - 10 timmar sedan

Trump slår tillbaka mot Twitter

Kort efter Twitters faktagranskning av presidentens Twitterinlägg – Donald Trump skriver under order för att sätta dit sociala plattformar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.