Expressen Dina Pengar > Ekonomi

Wednesday, 03 June, 05:30

Expressen Dina Pengar - 20 maj 20 kl. 11:00

Så påverkas din pension av börsfallet under krisenBörsen åker jojo, många är oroliga över hur pensionsinkomsten påverkas.– Ängsligast har det varit för pensionärerna eftersom de inte har nya pengar att tjäna in och oron för att livsbesparingarna ska gå upp i rök är stor, säger Sharon Lavie, privatekonom på Ikanobank.Uträkningarna visar hur olika pensionsdelar kan påverkas..
Läs mer på Expressen Dina Pengar
Läs mer om:
Sharon Lavie, Ikanobank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , påverkasdin , pensionav , börsfalletunder , krisen
Expressen - 22 mar 20 kl. 19:30

Del för del – så här påverkas din pension av coronakrisen

Din pension består av flera delar och alla påverkas olika av börsfallet och den ekonomiska krisen i spåren av coronaviruset.Hur du ska agera beror till stor del på om du börjat ta ut din pension redan.Vi har gått igenom del för del med Frida Bratt, sparekonom på nätbanken Nordnet..

SR - 30 jun 15 kl. 07:21

Så påverkas USA av krisen i Grekland

Årets börsuppgång i USA är raderad i och med börsfallet i går till följd av osäkerheten i Grekland. Än så länge är oron för konsekvenserna behärskad i USA där många pekar på att Grekland är en liten ekonomi, men varnar för att ringarna kan sprida sig över Atlanten..

DN - 10 okt 14 kl. 13:13

Så påverkas ditt sparande av börsfallet

Tre frågor till DN:s fondreporter Hasse Eriksson om börsnedgången..

PrivataAffärer - 20 aug 19 kl. 13:00

Börsfall rena kallduschen för pensionen

Läs även: Så påverkas pensionen av dina val Det är Pensionsmyndigheten som skissat på vad ett kraftigt börsfall skulle innebära för pensionerna. I rapporten ”Tumregler för pensionen” redovisas ett räkneexempel på hur en kraftigt sjunkande börs påverkar storleken på pensionen. I räkneexemplet utgår Pensionsmyndigheten från att börsen tappar 40 procent, vilket i

PrivataAffärer - 10 mar 20 kl. 13:00

Catellaförvaltare: Kan bli kraftig återhämtning andra halvåret

När coronaeffekten nu också har kommit till Europa påverkas marknaderna här på ett helt annat sätt än tidigare. Inte minst kommer det att synas på försäljningen, vilket leder ”väldigt svaga” resultat under första halvåret. Så resonerar Anders Wennberg, aktieförvaltare i Catella, och kollegan Thomas Elofsson från fondbolagets ränteförvaltning, i en diskussion som publicerats på Catellas hemsida.

Fler nyheter från Expressen Dina Pengar

Expressen Dina Pengar - 10 timmar sedan

Max Martin plockade ut 118 miljoner i utdelning

Hitmakaren Max Martin plockar ut 118 miljoner kronor ur sitt bolag.Men det har han råd med. Han är trots allt en av musikvärldens mest framgångsrika låtskrivare någonsin.

Expressen Dina Pengar - 19 timmar sedan

Designmattorna som är värda mest pengar

Snygga, stilrena mattor av svensk design blir allt mer populära när många vill ha en retrokänsla hemma.Andreas Knutsson vid Stockholms Auktionsverk guidar Expressens läsare till vad som är mest eftertraktat.– Värdet på dessa mattor gick upp när amerikanska inredare började intressera sig för svensk design och svenskt hantverk, berättar han..

Expressen Dina Pengar - Igår: 23:27

Elsparkcyklar får hyras ut utan tillstånd

Det bör inte krävas något generellt tillstånd enligt ordningslagen för att hyra ut elsparkcyklar på offentlig plats, enligt en ny rapport från Transportstyrelsen..

Expressen Dina Pengar - Igår: 20:02

Här är affärsmannen som säljer Sveriges dyraste gård

Herrgården Hässle gård i Örsundsbro är till salu.Prislapp: 95 miljoner kronor.Säljare är Nasser Hadadi, 43, som jobbar för Gerard Lopez, ägare till fotbollsklubben Lille OSC och tidigare Formel 1-stallet Lotus och som uppges vara vän med Rysslands president Vladimir Putin..

Expressen Dina Pengar - Igår: 18:19

Pensionsmyndigheten: Höjd pensionsålder kan skjutas upp

Här är det nya larmet från Pensionsmyndigheten:Höjningen av pensionsåldern kan skjutas på framtiden, skriver DN..

Expressen Dina Pengar - Igår: 18:19

Höjd pensionsålder kan skjutas upp

Höjningen av pensionsgränserna kan komma att skjutas på framtiden.Det larmar Pensionsmyndigheten för, skriver DN..

Expressen Dina Pengar - Igår: 16:00

Lars Kepler fortsätter dra in miljoner åt författarparet

Brott kan vara en lukrativ verksamhet.Åtminstone om man skriver deckare under pseudonymen Lars Kepler.I fjol omsatte makarna Ahndorils bolag nästan 15 miljoner kronor.

Expressen Dina Pengar - Igår: 15:08

Nytt rekord på Hemnet för antal bostadsrätter till salu

Utbudet av bostadsrätter till salu på bostadssajten Hemnet har stigit till en ny rekordnivå i slutet av maj.Samtidigt är väldigt få villor till salu..

Expressen Dina Pengar - Igår: 12:28

Färre varsel – men antalet arbetslösa stiger i hög takt

Antalet varslade om uppsägning var förra veckan det lägsta sedan krisen inleddes men arbetslösheten forsätter att stiga i hög takt och var förra veckan 8,5 procent, upp från 8,4 procent veckan före.Det visar statistik från Arbetsförmedlingen..

Expressen Dina Pengar - Igår: 10:32

Husvagn lockar mer än husbil i vår

Intresset för husvagns- och husbilsliv lockar i dessa covid-19-tider och speciellt på marknaden för begagnade fordon är trycket stort, skriver Husvagnsbranschens riksförbund (HRF)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.