Cornucopia > Ekonomi

Friday, 05 June, 07:23

Cornucopia - 20 maj 20 kl. 10:29

Är det läge att starta eget företag?I varje kris finns det möjligheter, och det kan om man har en bärkraftig affärsidé eller identifierat ett hållbart marknadsegment och kundgrupp, faktiskt vara läge att starta företag mitt under krisen. När alla andra drar ner finns utmärkta möjligheter för den med förmåga och vilja att etablera sig på marknaden.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Även, Det, Bolagsverket, MSEK, SEK, Wibble, Wibblekonto

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Är det lägeatt , starta, eget, företag
DrivaEget - 19 aug 14 kl. 13:49

Starta eget företag: Är det något för dig?

 Guide / Starta eget  Funderar du på att starta eget företag? Här är fem viktiga frågor att ställa dig – och proffsens råd till dig som vill starta eget företag. Läs vidare, kommentera eller dela.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Stort intresse för att starta eget företag

Nyföretagarcentrum i Filipstad kan konstatera att det är ett rekordstort intresse för att starta eget företag i år. Nyligen har årets andra starta - eget kurs börjat..

Helsingborgs Dagblad - 05 mar 13 kl. 11:06

Minikurs i att starta eget företag

På tisdag den 12 mars klockan 18?20 erbjuder kommunen och Nyföretagarcentrum en minikurs för den som funderar på att starta eget företag. Då kan deltagare få svar på frågor som; vad ska man tänka på, hur förbereder man sig och vilka är framgångsfaktorerna?

BT - 03 feb 16 kl. 10:22

Starta eget företag – så lyckas du

Hållbarhet, nisch och sidotjänster. Tre bra trender att ha koll på när du ska starta eget företag. "Det viktigaste är att kunna sin bransch och använda sig av sitt nätverk", säger Hamid Fard på Nyföretagarcentrum Sjuhärad..

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Sex kvällar om att starta eget företag

Nyföretagarcentrum och Näringslivssamverkan i Kristinehamn gör under hösten en gemensam satsning för nyföretagandet i kommunen. Under sex seminariekvällar med olika teman kommer man att gå igenom möjligheter och fallgropar för den som är intresserad av att starta eget företag..

DalaDemokraten - 21 apr 17 kl. 20:30

Cheferna som slutar på Malung-Sälens kommun - "Vi tänker starta eget företag"

Förvaltningscheferna Lars Åhlenius och Anette Åhlenius berättar för DT anledningen till att de slutar på Malung-Sälens kommun.
– Vi tänker starta eget företag. Det här var ett läge att göra det, säger Lars Åhlenius..

Dalarnas tidningar - 21 apr 17 kl. 20:30

Cheferna som slutar på Malung-Sälens kommun - "Vi tänker starta eget företag"

Förvaltningscheferna Lars Åhlenius och Anette Åhlenius berättar för DT anledningen till att de slutar på Malung-Sälens kommun.
– Vi tänker starta eget företag. Det här var ett läge att göra det, säger Lars Åhlenius..

NT - 30 aug 17 kl. 09:30

Inspirationsturné för kvinnor som vill starta eget företag

Fler kvinnor borde starta eget företag..

DI - 12 sep 18 kl. 16:59

Starta eget företag? Öka chansen att lyckas med 11 enkla steg!

De flesta av oss har vid något tillfälle funderat på att starta eget företag. Webbsidan AttStarta.se har listat 11 enkla tips som du kan ta lärdom av för att öka dina chanser när du väl ska testa dina vingar med din egna idé..

DrivaEget - 27 nov 14 kl. 16:26

Starta eget företag – från stranden

 Starta eget  Fly mörkret i Sverige och sök dig till solen – med ett eget företag. Möt tre företagare som driver eller har drivit eget från Kroatien, Mallorca och Thailand. Läs vidare, kommentera eller dela.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 15 timmar sedan

ECB utökar stödköpen på finansmarknaderna till över 14 000 miljarder kronor

Finansmarknaderna får under inga omständigheter gå ner. ECB har därför nyss gett beskedet att man utökar sina stödköp av euroländernas statsobligationer till över 14 000 miljarder svenska kronor, eller nämare besämt 1 350 miljarder euro.
ECB:s huvudkontor.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Gästinlägg: God litterär smak söder om Söder

Nedansteånde är ett gästinlägg från en läsare. Det handlar om tung litterär mark, då Årsta exempelvis förekommer i Stjärnklart. Jag kunde inte skrivit läsarens text bättre själv, så här följer den, komplett med Fallet och Redovisningsavdelning Marviken vid dubbelsängen, och Stjärnklart på balkongbordet.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Normalisering av coronapandemin pågår

En anekdotisk observation är att det verkar pågå en ordentlig normalisering av coronapandemin bland de som ej drabbats, eller har tillfrisknat. Detta utifrån en vända för ärenden in i Göteborg igår, där det kändes som en alldeles vanlig onsdagseftermiddag, med fulla butiker, rent av köer.Några dagar gammal bild - tog inte foton igår, då det var folk överallt som kan identifieras på bild.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Kraftiga börsuppgångar - Stockholmsbörsen snart på plus i år

Stockholmsbörsen steg kraftigt igår, och börserna steg även i USA och nu på morgonen i Asien. Den svenska börsen är snart på plus i år, och med en dag till med gårdagens uppgång så skulle vi ligga runt nollan sedan årsskiftet.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - Igår: 13:45

Chalmers Tekniska Högskola varslar 180 personer - på grund av för låg ränta

Chalmers Tekniska Högsskola varslade idag 180 personer inom främst verksamhetsstöd. Orsaken är att de låga räntorna har gjort att "pensionsrelaterade kostnader" för personalen ökar och man behöver göra sig av med både personal och lokaler.
Chalmers hvuudentré under coronakrisen.

Cornucopia - Igår: 11:06

WarThunder försöker läsa av ditt tangentbord även i andra programvaror

Det ryska gratisspelet WarThunder, som nyligen lanserat svenskt stridsflyg och svenska pansarfordon, försöker läsa ditt tangentbord även när du skriver i andra programvaror, t ex dina lösenord, kortnummer eller texter som ska krypteras. Detta fångas upp och kan spärras i åtminstone macOS Catalina, men det är oklart om det är fritt fram i äldre versioner av operativsystemet och hur det ser ut för de som använder Windows.
Varningsdialog i MacOS Catalina.

Cornucopia - Igår: 10:00

Vem tror respektive vill du vinner amerikanska presidentvalet?

Dags för en liten enkät för att stämma av om läsarnas ställningstaganden ändrats över tiden. Vem tror respektive vill du vinner amerikanska presidentvalet? Svara nedan.

Cornucopia - Igår: 08:33

Krishanteringen är alltid beroende av utförarna i sista ledet

Det riktas allt mer kritik mot svenska myndigheter och regering för hanteirngen av coronapandemin. Det tål dock att påminnas om att det inte är beslutsfattarna som genomför besluten, utan dessa hänger alltid på genomförarna längre ner och deras chefer. Det finns inget scenario där Folkhälsomyndighetens ledning eller regeringen blir de som själva utför allt arbete i frontlinjen.

Cornucopia - Igår: 07:33

Börserna upp och dollarn ner

Börserna fortsatte att stiga världen över under gårdagen, men dollarn fortsätter att falla hårt. Centralbankerna har kanske bemästrat hur man aldrig mer ska få någon större krasch på aktie- eller obligationsmarknaden, men ännu inte kommit på hur man ska hindra valutor från att försvagas.Avser inte värdet på dollarn.

Cornucopia - I förrgår: 21:41

Greenwashing av Preem - vi tar avstånd

Miljöorganisationen Greenpeace har anmält fossilbränslebolaget Preem för sin omfattande lobbying- och reklamkampanj för att få bygga ut sitt fossilraffinaderi i Lysekil. Mångmiljonskampanjen innefattar ett flertal artiklar, smygreklam och filmer med kända och okända människor.  En del av kampanjen handlade om prepping och Greenpeace anser korrekt att det är fel att använda oro för kriser och krig för marknadsföring.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.