Realtid > Ekonomi

Monday, 25 May, 01:32

Realtid - 20 maj 20 kl. 10:24

Boije: Detta bör Riksbanken lyfta fram för en mer nyanserad analys"Bankerna gjorde mycket små kreditförluster under 1990-talskrisen på utlåningen till bostäder," säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB i en kommentar angående den finansiella stabilitetsrapporten..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Riksbanken,  Robert Boije, SBAB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BoijeDetta , bör, Riksbanken, lyftafram för en , mer, nyanserad analys
PrivataAffärer - 05 sep 19 kl. 10:41

Analytiker: Oväntat hökaktigt besked från Riksbanken

Nordeas Mats Hydén konstaterar i en snabbkommentar att sannolikheten för en räntehöjning i oktober har minskat, medan sannolikheten för en höjning i december och februari har ökat. ”Vår bedömning om en räntesänkning i december framstår nu självfallet som mindre trolig. Men vi tycker fortfarande att Riksbanken är alltför optimistisk om tillväxt och inflation och att de måste tänka om längre fram.

PrivataAffärer - 22 aug 19 kl. 07:16

SBAB: Riksbanken höjer först 2022

  ”Förut trodde vi på en höjning i mitten av 2020 och nu tror vi att Riksbanken dröjer ända till april 2022 med att höja reporäntan. Vi har alltså ändrat vår syn ganska rejält. Det beror framför allt på omvärldsutvecklingen, där flera centralbanker tydligt ser en annalkande lågkonjunktur och har sänkt sina styrräntor.

PrivataAffärer - 17 dec 19 kl. 07:17

SBAB: Riksbanken ger mjuk julklapp till bolåntagarna

Att Riksbanken höjer reporäntan till 0 procent på torsdag är vad de flesta analytiker förutspår. – Jag skulle bli extremt förvånad om Riksbanken nu skulle ändra sina planer och inte höjer reporäntan. Däremot menar jag att det läge vi nu har i svensk ekonomi är ett skolboksexempel på när reporäntan inte borde höjas.

Dagens PS - 17 dec 19 kl. 10:35

SBAB angriper Riksbanken: Fel att höja räntan

Statliga bolånejätten SBAB menar att Riksbanken gör fel om man höjer räntan nu på torsdag, vilket är det som marknaden förväntar sig. ”Jag skulle bli extremt förvånad om Riksbanken nu skulle ändra sina planer och inte höjer reporäntan. Däremot menar jag att det läge vi nu har i svensk ekonomi är ett skolboksexempel på när reporäntan inte borde höjas.

PrivataAffärer - 14 feb 18 kl. 15:00

SBAB: Riksbanken borde höjt räntan

Riksbanken har valt att sitta stilla i båten genom att varken ändra reporäntan eller räntebanan. Robert Boije, ny chefsekonom på statliga SBAB anser att beslutet borde ha varit ett annat....

DN - 16 sep 18 kl. 21:00

”Låga boräntor kvar även när Riksbanken börjar höja”

DN DEBATT 17/9. Även om bostadsräntorna i Sverige kommer att stiga när Riksbanken börjar höja reporäntan och avveckla statsobligationsköpen så bör bostads­räntorna förbli låga under lång tid framöver. Det visar studier som pekar på strukturella förändringar som förändrad demografi och inkomstfördelning, skriver Robert Boije, chefsekonom på SBAB..

Realtid - 11 dec 19 kl. 11:02

"Riksbanken riskerar göra om samma misstag"

– Troligen höjer Riksbanken nästa vecka och riskerar därmed att göra om tidigare misstag, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB, med anledning av dagens inflationssiffra..

Realtid - 22 aug 19 kl. 11:06

“Ovanligt osäkert konjunkturläge” bakom SBAB:s mer duvaktiga syn på Riksbanken

SBAB senarelägger sin prognos om nästa Riksbankshöjning med nära två år främst till följd av ett ovanligt osäkert internationellt konjunkturläge, säger bolåneinstitutets chefsekonom Robert Boije.  .

PrivataAffärer - 23 jan 19 kl. 13:00

SBAB: Långsamma boräntehöjningar att vänta

Tremånadersräntan stiger från 1,6 procent nu i januari till 2,4 procent i januari 2022, enligt SBAB:s nya prognoser. – Det är med andra ord en mycket långsam uppgång i bolåneräntorna vi ser framför oss, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB i årets första Boräntenytt från banken. Vid räntehöjningen i december justerade Riksbanken samtidigt ned räntebanan.

Skånskan - 05 nov 18 kl. 05:00

”Detta är i grunden polisens ansvar”

ESLÖV Kommunstyrelsens ordförande Johan Andersson i Eslöv (S) kräver att polisen agerar sedan narkotikahandeln i centrum ökat de fem senaste veckorna.
– Vi ser mycket allvarligt på det och ligger på polisen om mer resurser hit, säger han.Eslövs kommun har haft möten med polisen lokalt.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 17 timmar sedan

"Det är människorna som jag är intresserade av i första hand"

Sofia Götmar-Blomstedt, tillträdande vd på PWC, berättar om karriären, digitaliseringen och varför hon stannat tjugofemår på bolaget..

Realtid - Igår: 08:06

Framtiden för Sverige oroar läsarna

Artiklar om svårare konjunkturläge för Sverige. för aktier och för obligationer lockade många läsare i veckan. Här är listan över de tio mest lästa artiklarna..

Realtid - Igår: 08:06

Förstå börsens psykologi – och klara dig bättre i livet

Börspsykologi, Per Lindvalls svåra ord och Ilija Batljans tusen olika styrelseuppdrag. Det är innehållet i chefredaktör Johan Såthes krönika..

Realtid - I förrgår: 17:45

Stockholmsbörsen tappade 0,1 procent

SBB Norden blev dagens vinnare på Stockholmsbörsen och EQT tappade mest bland storbolagen..

Realtid - I förrgår: 16:29

Fitch bekräftar SBB:s investment grade rating BBB- med stabila utsikter 

Fith Ratings har idag bekräftat SBB:s investment grade rating BBB- med stabila utsikter och meddelat kort rating F3. .

Realtid - I förrgår: 16:50

Oscar Properties skjuter upp publicering av årsredovisning – igen

Oscar Properties meddelade sent på fredagseftermiddagen att årsredovisningen för 2019 flyttas fram ytterligare..

Realtid - I förrgår: 16:04

Wall Street börjar svagt

Kinas nya säkerhetslag gäckar börserna..

Realtid - I förrgår: 15:57

”Media har en svår situation i Kina idag”

Det är många som vill göra affärer med Kina och därmed har ett stort behov av information. Men medias situation är svår i landet och det är inte självklart hur man får tillgång till de bästa källorna enligt Kina-experten Frédéric Cho..

Realtid - I förrgår: 15:03

Ett dyrt misstag mätt i både liv och ekonomi

Vårt val att inte stänga ner så många samhällsfunktioner som möjligt har nu fått ett pris. Det hade kunnat undvikas. Det skriver Realtids Per Lindvall.

Realtid - I förrgår: 13:01

Karantän för inresande till Storbritannien

Den brittiska regeringen kommer i juni införa två veckors strikt karantän för människor som reser in i landet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.