PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 04 June, 11:04

PrivataAffärer - 20 maj 20 kl. 10:13

Kinesiska staten blir storägare i NorwegianKonvertering av leasingskulder har medfört att BVOX Aviation övertar knappt 13 procent av aktierna i det norska flygbolaget. Leasingbolagens ägarandel har dock spelats ned och setts som en risk för aktiekursens stabilitet, givet att sådana aktörer generellt inte har för avsikt att behålla poster i flygbolag. Norwegian skriver i ett pressmeddelande att BOC Aviation är ett bolag som i slutänden kontrolleras av China Investment Corporation, som ägs av Folkrepubliken Kina..
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Norwegian, BVOX Aviation, BOC Aviation, China Investment Corporation, Folkrepubliken Kina

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinesiska, statenblir , storägarei , Norwegian
Cornucopia - 20 maj 20 kl. 13:58

Kinesiska staten räddar Norwegian - men egentligen räddar man kinesiska långivare

Det norska flygbolaget Norwegian räddas genom att bland annat kinesiska staten går in som delägare. Räddningen skulle kunna ses som ett exempel på hur kinesiska staten använder coronakrisen för att köpa upp strategiska resurser i Väst, men handlar mer om att rädda kinesiska långivare och banker som lånat ut pengar till Norwegian. Men man bör ge akt på den kinesiska diktaturens beteende.

SR - 15 feb 20 kl. 05:09

ME LÖ Kinesiska staten storägare av svensk vindenergi

Ett kinesiskt statligt ägt kärnkraftsbolag står bakom närmare en femtedel av de mångmiljardinvesteringar som görs i svensk vindkraft..

Affärsvärlden - 05 jul 17 kl. 08:01

Italienska staten storägare i krisbanken efter räddningsaktion

Den italienska staten blir huvudägare i krisdrabbade Monte dei Paschi med 70 procent av kapitalet efter den återkapitalisering som genomförs under juli..

Expressen Dina Pengar - 20 maj 20 kl. 10:11

Kinesiska staten går in som storägare i Norwegian

Kinesiska staten kliver in som storägare i norska flygbolaget Norwegian, rapporterar SvD med hänvisning till ett börsmeddelande från flygbolaget..

SR - 20 maj 20 kl. 10:57

KInesiska staten blir ny storägare i Norwegian

Kinesiska staten blir - indirekt - ny storägare i flygbolaget Norwegian..

DN - 20 maj 20 kl. 10:14

Kinesiska staten blir storägare i Norwegian

Kinesiska staten går genom Bolaget BOC Aviation Limited in som delägare i flygbolaget Norwegian med knappt 13 procent av aktierna..

DI - 20 maj 20 kl. 10:06

Kinesiska staten blir storägare i Norwegian

Företaget BOC Aviation Limited, som ägs av den kinesiska staten, kommer att äga 12,67 procent av aktierna i Norwegian efter nyemissionen,.

Realtid - 20 maj 20 kl. 10:15

Kinesiska staten blir storägare i Norwegian

Kina går in som storägare i flygbolaget Norwegian efter emissionen, skriver norska medier..

Vagabond - 20 maj 20 kl. 12:30

Kina ny storägare i Norwegian – ”Det här var ofrånkomligt”

Ett bolag ägt av kinesiska staten kliver in som storägare i norska flygbolaget Norwegian. Vagabonds redaktör Per J Andersson deltog på Express TV för att kommentera köpet..

GöteborgsPosten - 20 maj 20 kl. 13:49

Kina ny storägare i Norwegian

Kinesiska staten har dykt upp som ny storägare i det norska flygbolaget Norwegian, med nästan 13 procent av aktierna..

SR - 20 maj 20 kl. 10:29

Kinesiska staten köper in sig i Norwegian

Kinesiska staten går in som ny delägare i norska flygbolaget Norwegian. Bolaget Boc Aviation förvärvar drygt tolv procent i aktierna.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

IG: Historiens starkaste 50-dagarsrally

Många har förvånats av den kraftiga återhämtningen och S&P 500-indexet står i dag 40 procent högre jämfört med bottenkänningen för 50 dagar sedan. ”Man brukar säga att börsen är en plats där det osannolika har en ovanligt hög sannolika att inträffa. En v-formad vändning var knappast konsensus i slutet av mars”, skriver Erik Hansén.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Analytikerna tror på Clas Ohlson

”Vi tror att en del av de positiva faktorerna kommer fortsätta att ge stöd åt bruttomarginalen på kort sikt”, skriver SEB i en analys och nämner kostnadsbesparingar som får effekt innevarande verksamhetsår och att den jämförbara försäljningen troligen gynnas av semestrande på hemmaplan som positiva faktorer. SEB pekar på att de ytterligare 150-160 miljoner kr i besparingseffekt som väntas realiseras i år blir utöver redan genomförda besparingarna på 20-25 miljoner kr från butiksstängningar i Tyskland och England. ”Allt annat lika står dessa besparingar för ungefär 2 procentenheter i marginalen.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är torsdagens köprekar

Nordea Markets höjer riktkursen för ABB till 220 kr från 200 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Analys: Africa Oil positionerat för att skapa värde

”Dessutom anser vi att bolaget är väl positionerat för att skapa ytterligare värde genom ökad utvinning i Nigeria, genom andra förvärvsmöjligheter i Afrika och via sin prospekteringsportfölj i världsklass”, skriver Arctic i en analys publicerad sent på onsdagen. Africa Oil siktar på att dra fördel av de avyttringsprogram som drivs av de största oljebolagen, där kvalitetstillgångar kan komma ut på marknaden. ”Därtill innebär rena aktieinvesteringar i prospekteringsbolag en tydlig uppsida”, skriver Arctic och exemplifierar med innehavet i Africa Energy.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

FI: Bolåntagare har bra marginaler

”Det kan resultera i att hushållens ekonomiska framtidstro dämpas. Svagare förutsättningar för hushållen bidrar till att minska efterfrågan i ekonomin, vilket i sin tur kan fördjupa den ekonomiska nedgången ytterligare”, skriver FI. Enligt FI har dock en sund kreditprövning, låga räntor och regleringar som bolånetak och amorteringskrav bidragit till att bolånetagare i regel har bra marginaler i sin ekonomi.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

FI: Krisen är inte över

Genom att utnyttja tillgängliga buffertar och fortsätta låna ut till företag och hushåll kan den finansiella sektorn dämpa krisens följder. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att den ekonomiska krisen inte är över och att osäkerheten därför är stor, skriver FI. ”Krisen kan i värsta fall bli mycket djup och långvarig.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

SBAB: Bopriserna står pall

”Priserna på andrahandsmarknaden har så här långt stått pall för coronakrisen mätt sedan årsskiftet. Detta ligger helt i linje med vad vi bedömde i inledningen av krisen. Vår prognos är att bostadspriserna står stilla eller möjligen ökar svagt under året som helhet.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Blackrock: Asien gynnas när återhämtningen kommer

Det kan förvisso dröja ända till 2022 innan den ekonomiska tillväxten i världen är tillbaka på tidigare nivåer men för Asien är framtiden ljus, enligt Blackrock. – Vi fokuserar på världen efter coronaviruset, säger Blackrocks Neeraj Seth till Reuters. Oljebolag, rese- och turistföretag och e-handelsbolag lockar mest på de asiatiska aktiemarknaderna.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Astra Zeneca en av fem på Vita husets vaccinlista

De fem läkemedelsbolagen är: Moderna, Astra Zeneca, Johnson & Johnson, Merck och Pfizer. Beslutet anses vara ett kritiskt steg i Vita husets ansträngningar att uppfylla sitt löfte att kunna starta utbredd vaccination av amerikaner i slutet av året, skriver New York Times. Ett officiellt uttalande om beslutet väntas komma ”under de närmaste veckorna”, enligt tidningen.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Pictet startar fond med fokus på familjeföretag

”Flertalet studier visar att företag som ägs och drivs av familjer är mer lönsamma och överträffar icke-familjeägda företag. Framgångsrika familjeföretag medför ofta ett innovativt entreprenörskap, ett aktivt ägande samt en långsiktig strategi med anledning av successionsplanering. Sammantaget skapar detta gynnsamma förhållanden för långsiktigt sparande”, skriver Pictet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.