Dagens Media > Ekonomi

Sunday, 07 June, 01:15

Dagens Media - 20 maj 20 kl. 09:56

LO Mediehus varslar – och halverar utgivningenLO Mediehus varslar fem journalister. Kommunal har dragit ner på pengarna till mediehuset. Kommunalarbetaren kan nu tvingas halvera sin utgivning från 18 till 8 nummer per år..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Mediehus

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LO Mediehus, varslaroch , halverar, utgivningen
Dagens Media - 21 sep 15 kl. 17:12

Nöjesguiden drar ned – halverar utgivningen

Flera får gå när Nöjesguiden mer än halverar utgivningstakten, kan Dagens Media avslöja..

Dagensanalys.se - 07 sep 16 kl. 11:03

Schibsted för samman svenska och norska mediehus i gemensam utvecklingsorganisation

Schibsted samlar produkt- och teknikutvecklingen i de norska och svenska mediehusen, däribland Aftonbladet och Omni och senare i år SvD, i en ny koncernövergripande organisation. Målet är att skapa högklassiga produkter och plattformar som stärker konkurrenskraften och tryggar framtiden för koncernens digitala publikationer. – För att kunna bedriva oberoende, undersökande journalistik med bibehållen integritet i en digital värld krävs en förenad och samstämmig insats i alla våra olika varumärken, säger Rolv Erik Ryssdal, CEO, Schibsted Media Group.

Dagensanalys.se - 06 mar 17 kl. 13:15

”Klarna som mediehus”

Tänk om Klarna bestämde sig för att bli ett mediehus, då skulle alla svenska publicister ha stora problem… Klarna med all information om alla svenskars e-handelsbeteende skulle kunna skapa Sveriges vassaste nyhetsportal. Klarna står troligtvis för 90 procent av alla svenska e-handelsköp, de vet precis vad vi köper, vilka som köper vad och framförallt när vi köper. Tänk om de skulle använda denna information för att skapa egna mediekanaler som publicerade snygga smarta Native-annonser med inbäddade köplösningar för alla svenska e-handlare.

Västerbottens Folkblad - 10 maj 17 kl. 15:45

Folkbladets mediehus kan vinna pris

Det är på den Dagens Medias nya gala Årets lokala mediehus som VK Media, där Folkbladet ingår, kan prisas. För att uppmärksamma de lokala annonsmarknaderna och prisa framgångsrika lokala aktörer lanserar Dagens Media Årets lokala mediehus, som hålls den 31 maj. VK Media, koncernen där Folkbladet ingår, har nominerats i kategorin Årets lokala mediehus.

YLE - 16 maj 13 kl. 13:05

Mediehus använder Åland för att slippa moms

Finländska mediehus har flyttat sina postningsfunktioner till Åland för att komma undan mervärdesskatten. Det säger Timo Vallittu, ordförande för industriförbundet Team. Finländska mediehus har flyttat sina postningsfunktioner till Åland för att komma undan mervärdesskatten.

YLE - 16 okt 13 kl. 14:17

Kivinen:Yle-skatten ska inte rädda andra mediehus

Yles verkställande direktör Lauri Kivinen säger att Yle-skatten inte är avsedd för att rädda andra mediehus. Kivinen utesluter inte ett samarbete med de kommersiella tidningshusen, men samarbetet får inte tunna ut medieutbudet, säger han. Helsingin Sanomats tidigare chefredaktör Mikael Pentikainen föreslog häromdagen att Yle kunde köpa nyheter av landsortstidningarna.

YLE - 17 okt 13 kl. 06:26

Kivinen: Yle-skatten ska inte rädda andra mediehus

Yles verkställande direktör Lauri Kivinen säger att Yle-skatten inte är avsedd för att rädda andra mediehus. Kivinen utesluter inte ett samarbete med de kommersiella tidningshusen, men samarbetet får inte tunna ut medieutbudet, säger han. Helsingin Sanomats tidigare chefredaktör Mikael Pentikainen föreslog häromdagen att Yle kunde köpa nyheter av landsortstidningarna.

Barometern - 18 nov 13 kl. 15:39

Inget nytt mediehus

Gota Media drar tillbaka planerna på ett nytt mediehus vid Systraströmmen i Kalmar. Styrelsen för företaget har beslutat att omedelbart avbryta projekteringen och i stället satsa på en ombyggnad av nuvarande lokaler.
– Beslutet har växt fram och förutsättningarna har förändrats sedan planeringen för ett mediehus startade 2007, säger koncernstyrelsens ordförande Bennie Ohlsson.

YLE - 01 feb 17 kl. 00:00

Yles valkompass kommer - nu i unikt samarbete med andra mediehus

Inför kommunalvalet i april lanserar Yle för första gången en valkompass i samarbete med kommersiella mediehus. KSF Media, Uusi Suomi, Suomen Kuvalehti och Maaseudun Tulevaisuus har egna frågor i Yles valkompass. Dessutom kommer bolagen att kunna använda all data som samlas in via kompassen.

Dagens Media - 31 maj 17 kl. 08:36

De kan vinna Årets lokala mediehus

ÅRETS LOKALA MEDIEHUS. Här är motiveringarna till de nominerade i Årets lokala mediehus..

Fler nyheter från Dagens Media

Dagens Media - Igår: 16:45

Sydsvenskans ledarskribent omplaceras efter kritiserad tweet

Sydsvenskans ledarskribent Mats Skogkärs kritiserade agerande på Twitter gör att han nu omplaceras..

Dagens Media - Igår: 16:01

Veckans viktigaste branschnyheter

Expressens USA-korrespondent skjuten av polis, streamingjättar tar ställning i #blacklivesmatter och coronaviruset tvingar Expedition Robinson till Sverige. Här samlar vi veckans viktigaste artiklar..

Dagens Media - Igår: 14:51

Omni Ekonomi blir premiumtjänst: ”Vi vidgar vår affärsmodell mot användarintäkter”

Inom kort börjar Omni Ekonomi återpublicera fördjupande ekonomiinnehåll från flera stora affärsmedier. Samtidigt görs tjänsten om till en betalprodukt. Chefredaktören Markus Gustafsson räknar med omgörningen ska leda till betydande intäkter..

Dagens Media - Igår: 13:36

Discovery vill få Allsvenskan billigare

Värdet på de allsvenska matcherna har gått ned i och med att de kommer att spelas utan publik, rapporterar Dagens Nyheter. Mot den bakgrunden förhandlar tv-bolaget Discovery nu med Svensk elitfotboll om priset..

Dagens Media - Igår: 11:43

Cilla Benkö: Journalistattackerna i USA visar att ord kan vara livsfarliga

Samtidigt som demonstrationerna mot polisvåld och rasism sveper över USA kommer oroväckande rapporter om att journalister utsätts för våldsamma angrepp från både polis och demonstranter. Grogrund är en upphettad retorik där medier gång på gång pekas ut som fiender..

Dagens Media - Igår: 11:17

Branschen skriver till kulturministern om stöd

Ge de 500 miljonerna i mediestöd direkt till journalistiken. Det kräver de stora medieföretagen i en skrivelse till kulturministern. Däremot säger de nej till stöd för annonsbortfall..

Dagens Media - Igår: 10:41

De blir nya chefredaktörer för Mittmedias Hälsingetitlar

Söderhamns-Kuriren och Ljusnan får nya chefredaktörer i Mattias Guander och Tomas Froms. De två tillträder snarast möjligt..

Dagens Media - Igår: 09:24

Isabella Löwengrips mamma anmäler Sveriges Radio

Isabella Löwengrips mamma anmäler SR till Granskningsnämnden efter Söndagsintervjun i P1..

Dagens Media - Igår: 08:32

Facebook inför märkning för statskontrollerade medier

Nu rullas en särskild märkning ut på Facebook, som tydliggör om innehållet kommer från en publicist som är statskontrollerad..

Dagens Media - Igår: 07:39

Sveriges Annonsörer: ”Vi jobbar med effektfrågan på ett felaktigt sätt i dag”

Effektfrågan är den viktigaste och mest utmanande frågan för Sveriges Annonsörers medlemmar, enligt vd:n Hanna Riberdahl: ”Det kommer att krävas att vi jobbar på bred front”. Därför lanseras nu ”Effektinitiativet”..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.