PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 05 June, 08:27

PrivataAffärer - 20 maj 20 kl. 09:20

SBAB: Boprisfallet i Stockholm har stannat av”Mätt utifrån kvadratmeterpriserna på sålda objekt till och med 17 maj ser tendensen ut att vara att prisfallet på bostadsrätter stannat upp och att priserna till och med gått upp något i Stockholms län den allra senaste tiden, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB. Han påpekar att man ska vara försiktig med att tolka veckostatistik över genomsnittliga kvadratmeterpriser, då de objekt som säljs kan skilja sig åt mellan veckorna. I synnerhet om det är få objekt som säljs. ”Men vi ser i våra data att omsättningen av bostadsrätter mätt utifrån både antalet avpublicerade annonser och verifierat antal sålda bostäder är fortsatt hög i Stockholms län, trots coronakrisen”, säger Robert Boije. Den tidigare utbudsökningen som skedde i början av coronakrisen
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SBAB, Stockholm, Stockholms, Robert Boije

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBAB, Boprisfalleti , Stockholmhar , stannatav
DI - 18 dec 17 kl. 17:31

SBAB: Boprisfallet kommer att bli värre

Bostadspriserna i Stockholm har redan sjunkit med omkring 9 procent under det senaste kvartalet, men kommer förmodligen att falla ytterligare. Det säger SBAB:s vd Klas Danielsson till Bloomberg News. .

VA - 02 feb 11 kl. 10:26

Stockholm blir dyrare

2 februari Bostadspriserna ökade mer än väntat under fjärde kvartalet, framförallt i Stockholm. Under första kvartalet väntas små prisökningar på bostadsrätter och småhus. Det visar den enkät till drygt 200 fastighetsmäklare i Stor-Stockholm, Stor-Göteborg och Stor-Malmö som CMA Research genomfört på uppdrag av SBAB.

Cornucopia - 18 dec 17 kl. 12:53

SBAB: Bostadspriserna i Stockholm ska ner 10-15% ytterligare

SBAB VD Klas Danielsson säger till Bloomberg att bostadspriserna i Stockholm fallit 10 - 15% och kan mycket väl falla ytterligare 10 - 15%. Killgissningar i all ära, det mest intressanta är att detta sägs i engelskspråkiga internationella Bloomberg, och alltså får internationell spridning.
På väg ner.

DI - 20 maj 20 kl. 16:00

SBAB: Bostadspriserna i Stockholm har vänt upp i maj

Prisfallet på bostadsrätter i Stockholm har stannat av i maj och priserna har vänt upp något..

DI - 05 apr 18 kl. 11:13

Här är storstadsdelarna som klarat boprisfallet bäst

Kristineberg, Övre Östermalm och Tullgården tillhör de stadsdelar i Stockholm som tappat mest i boprisfallet, medan Aspudden, delar av Kungsholmen och Hammarby Sjöstad klarat sig bäst..

VA - 28 sep 18 kl. 09:07

Glöm att boprisfallet är över: Så mycket lägre kan din bostad värderas om 4 år, enligt ny prognos

SBAB flaggar för långsiktigt fallande bopriser och ser skrämmande likheter med 90-talets fastighetskris. .

Cornucopia - 10 jun 15 kl. 12:29

Mindre än 2% berörs av SBAB:s "lånetak"

Enligt Finansinspektionens statistik berörs mindre än 2% av bolånekollektivet av SBAB:s "skärpning" av sina låneregler.

Enligt en tidning avser SBAB:s lånekvot bruttoinkomst, dvs inkomst före skatt, och ska ligga på 650% av bruttolönen. Normalt mäter man skuldkvot på hushållets skulder genom disponibla inkomst.

Sydsvenskan - 25 feb 11 kl. 08:23

SBAB höjer och sänker

Statliga SBAB höjer räntorna på korta bolån, men sänker räntorna på längre lån. Räntan på ett tremånaders bolån från SBAB höjs med 0,15 procentenheter till 3,65 procent.
STOCKHOLM.

PrivataAffärer - 13 nov 19 kl. 06:59

SBAB: Marknad för nyproducerade bostadsrätter mättad

Tittar man på enskilda kommuner ser det på sina håll också långt mer dramatiskt ut, med stora överskott av nyproducerade bostadsrätter. Det visar SBAB Booli Housing Market Index, ett nytt index som mäter balansen mellan utbud och efterfrågan på nyproduktion av bostäder. ”Totalt för Sverige ligger såväl bostadsrätter som villor och hyresrätter i ett spann som anger att det är en hyfsad balans.

Cornucopia - 13 apr 15 kl. 10:01

SBAB: Var femte bostadrätt och var åttonde villa säljs innan visning

SBAB har publicerat uppgifter från sin kommande Mäklarbarometer. Där framgår det att mer än var femte bostadsrätt (21%) nu säljs innan visning. Det samma gäller mer än var åttonde villa (13%).

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 minuter sedan

Trafiksiffror visar obefintligt flygresande

Norwegian fortsatte att flyga begränsat i maj och flög endast inrikes på uppdrag av regeringen. Antalet resenärer som flög med Norwegian i maj uppgick till 73.401 stycken och totala kapacitet (ASK) var 74.

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Boliden: Gruvbrand kostar 200 miljoner

Affärsområdet Smältverk kommer inte att påverkas. Produktionen i anrikningsverket Kevitsa har startats upp igen efter den brand som uppstod i slutet av maj. Mobila krossningsverk har satts upp och produktionen ligger på knappt 90 procent av normal kapacitet.

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Di: Dags att ta hem vinsten i SCA

Flera faktorer har gynnat SCA. Priserna på pappersmassa har stigit under krisen tack vare att Kina vände upp igen snabbt, samtidigt som byggefterfrågan på sågade trävaror har hållits uppe. Även efterfrågan på kartongmaterial har stått emot.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Slacks rapport en besvikelse

Investerare och analytiker hade förväntat sig att Slacks tillväxt skulle ha ökat markant som en följd av ökad efterfrågan på kommunikationsverktyg för hemmaarbete under pandemikarantänen. Kvartalets försäljning steg till 202 miljoner dollar, upp med 50 procent jämfört med samma kvartal i fjol, men det var blott 1 procentenhet starkare än fjärde kvartalets ökning och klart sämre än fjolårets första kvartals ökning om 67 procent. Den redovisade förlusten uppmätte 74 miljoner dollar, eller 13 cent per aktie.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Omvärldsstrategen: Brexit styr marknaderna i höst

Den kraftiga motsättningen mellan Storbritannien och EU ökar igen. Brexitoron kommer tillbaka till marknaderna under hösten och tilltar i styrka i takt med coronapandemin, vilket gör det svårare att förhandla fram ett avtal om ekonomiska relationer mellan Storbritannien och EU, menar Henrik von Sydow. Tidplanen är dessutom mycket pressad i förhandlingarna och om bara drygt tre veckor går övergångsperioden mellan parterna inte längre att förlängas.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Clas Ohlsons vd lämnar bolaget

Lotta Lyrå lämnar på egen begäran då hon kommer att bli vd på ett annat bolag i en annan bransch. Hon kommer att arbeta kvar som vd på Clas Ohlson under uppsägningstiden fram till den 4 december. Styrelsen kommer nu att påbörja rekryteringsprocessen efter en ny vd och koncernchef.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Reserestriktionerna inom Sverige hävs

Då ska symptomfria människor kunna resa under förutsättning att förhållningsorder om distansering följs.  -Det innebär dock inte att krisen är över, sade statsministern på pressträffen där han flaggade för att reserestriktioner kan återinföras om smittspridningen tar fart igen.  Förbuden för besök på äldreboenden, folksamlingar över 50 personer och kravet på avstånd på restauranger fortsätter att gälla.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Sparebank 1: Sälj SAS innan det är för sent

Av analysen framgår att Sparebank 1 menar det är bättre att sälja aktien nu och därefter vara med i en framtida kapitalanskaffning på grund av förväntad utspädning. Men för investerare som tror att SAS på sikt kommer kunna återgå till en kapitalavkastning kring samma nivå som mellan åren 2015-2019 (26 procent) så finns det ingen anledning att inte delta i en emission, skriver Sparebank 1. ”Vi tror att SAS behöver ungefär 7 miljarder kronor i tillskott.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

ECB utökar coronastimulanserna

Styrräntan – lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet – ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad på -0,50 procent. Väntat var oförändrade räntor, enligt Trading Economics konsensusprognos.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Regeringen vill förbjuda inlåningsföretag utan garanti

Regeringen har på torsdagen överlämnat en remiss till Lagrådet med förslag om att inlåningsföretag inte längre ska få driva inlåningsverksamhet. Sådan verksamhet ska istället som huvudregel drivas av banker, anser regeringen. ”I ett par uppmärksammande fall under senare tid har cirka 5.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.