DI > Ekonomi

Sunday, 07 June, 04:33

DI - 20 maj 20 kl. 09:20

FI anser att JM ska konsolidera bostadsrättsföreningarFinansinspektionen har på onsdagen meddelat ett beslut avseende JM:s årsredovisning för 2017..
Läs mer på DI
Läs mer om:
JM

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FI anseratt JM ska , konsolidera, bostadsrättsföreningar
Cornucopia - 19 sep 14 kl. 10:31

FAR: Bostadsrättsföreningar får gå i förlust utan styrelseansvar

FAR har professor Daniel Stattin och advokaten och den adjungerade professorn Carl Svernlöv huruvida bostadsrättsföreningar systematiskt får gå med förlust och vad styrelse och revisors ansvar är. Svaren kan sammanfattas som att det är fritt fram att göra brakförluster i bostadsrättsföreningarna, utan att riskera några konsekvenser. (PDF)
Effekten av förbudet mot progressiva avskrivningar blir enligt Svernlöv-Statin inga alls.

Cornucopia - 24 feb 15 kl. 10:25

Gästinlägg: Förbjud bostadsrättsföreningar att ta nya lån

Nedanstående är ett ett gästinlägg skrivet av Niclas Jonsson på företaget Bättre Bostadsrättsförvaltning.

Förbjud bostadsrättsföreningar att ta nya lån

Enligt föreningarnas stadgar skall avgiften i föreningen täcka drift och underhåll. Om den då gör det, när uppstår då egentligen behovet för en bostadsrättsförening av att låna ytterligare pengar i bank?

Cornucopia - 04 nov 16 kl. 10:38

Underhållsplan och besiktningsombud nödvändigt för nybyggda bostadsrättsföreningar

Nya bostadsrättsföreningar brukar sakna underhållsplan, vilket är en av de första uppgifterna som landar i knät på den första boendetillsatta styrelsen. Därtill upptäcker många styrelser snart sin bristande kompetens inom fastighetsförvaltning, speciellt när det inte handlar om en liten villa, utan om fastigheter i hundramiljonersklassen, rent av upp mot miljarden. Ett ganska omgående problem blir besiktningen inför byggarantierna, där besiktningen sker i byggentreprenörens regi.

Cornucopia - 15 okt 14 kl. 20:02

UC/SvD: Upp till 1 200 års avskrivningstid för bostadsrättsföreningar

Hos Schibsted/SvD går Upplysningscentralen (UC) ut och vill att skuldsättningsgraden på bostadsrättsföreningar ska belysas tydligt i prospekt och mäklarannonser. Det kan handla om skulder i föreningen på upp till 40 000:- SEK per m2 och avskrivningstider på upp till 1 200 år.

UC:s marknadschef Roland Sighblad säger till SvD:"Vi har till och med identifierat en förening med avskrivningstiden 1 200 år, alltså helt ohållbart.

DI - 12 jan 15 kl. 13:49

Antalet nyregistrerade bostadsrättsföreningar ökade med 18 procent 2014

Totalt nyregistrerades 907 bostadsrättsföreningar under 2014 vilket är en uppgång med 18 procent jämfört med 2013 då 769 bostadsrättsföreningar nyregistrerades. Det uppger Hittabrf.se i ett pressmeddelande..

DI - 24 feb 16 kl. 13:33

SEB stoppar lån till små bostadsrättsföreningar

SEB har stoppat lån till mindre bostadsrättsföreningar samt till ägare av lägenheter i bostadsrättsföreningar med mindre lägenheter..

PrivataAffärer - 20 mar 19 kl. 17:58

Utmanar storbankerna med lån till bostadsrättsföreningar

Förra året uppgick den svenska lånemarknaden för bostadsrättsföreningar till nästan 500 miljarder kronor, varav merparten lånades ut av storbankerna. ”Vi tror att bostadsrättsföreningar som kundgrupp skulle kunna få en mycket bättre ränta genom att man kanaliserar lånen utanför banksystemet”, säger Göran Bronner till Di. För att ta en del av kakan har Göran Bronner startat bolaget Fastighetshypotek i Sverige tillsammans med Olof Sundblad och Mattias Mejrot, även de före detta Swedbankanställda.

Jmini.se - 15 mar 16 kl. 13:36

Ekhagen har en av Sveriges bästa bostadsrättsföreningar

Endast 20 bostadsrättsföreningar i hela landet har fått högsta betyget (A++) vilket innebär att bostadsrättsföreningen är ”synnerligen solid ur ett ekonomiskt perspektiv och en nära riskfri investering för spekulanter”. Betyget har enbart utgivi.....

JAffärer.se - 15 mar 16 kl. 13:36

Ekhagen har en av Sveriges bästa bostadsrättsföreningar

Endast 20 bostadsrättsföreningar i hela landet har fått högsta betyget (A++) vilket innebär att bostadsrättsföreningen är ”synnerligen solid ur ett ekonomiskt perspektiv och en nära riskfri investering för spekulanter”. Betyget har enbart utgivi.....

DI - 13 apr 17 kl. 21:31

Bostadsrättsföreningar ökar ränterisken

Intresset för kortare räntebindningstider har ökat i landets bostadsrättsföreningar under det senaste kvartalet, enligt statistik från SBAB. ”Bostadsrättsföreningarnas ränterisk har ökat något”, konstaterar chefsekonomen Tor Borg..

DI - 13 dec 16 kl. 08:40

Forskare varnar: Bostadsrättsföreningar tickande skuldbomb

Avgifterna i bostadsrättsföreningar är systematiskt för lågt satta. Särskilt i ombildade föreningar. Boven i dramat är säljares och styrelsers informationsövertag på marknaden, skriver Fastighetsforskare i en debattartikel i SvD..

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Jimmie Åkesson: Anders Tegnell bör avgå

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kräver statsepidemiolog Anders Tegnells avgång..

DI - 7 timmar sedan

Kungen hyllar svenskarnas insats under coronapandemin

Kung Carl Gustaf hyllade svenskarnas insatser under coronapandemin i sitt nationaldagstal. ”Beundransvärda och heroiska insatser har gjorts….

DI - 7 timmar sedan

Regioners kostnader för nätläkartjänster ökar

För att undvika sociala kontakter har många utnyttjat privata vårdappar under coronakrisen..

DI - 8 timmar sedan

Förvaltarproffsets varning: Börsen har fel – ”blir en väldigt långsam normalisering”

Återhämtningen har redan börjat, men det kommer att ta år för ekonomin att läka efter coronachocken..

DI - 9 timmar sedan

Stjärnorna möttes på slottet – nu startar de bolag ihop

Författaren Camilla Läckberg startar produktionsbolag tillsammans med regissören Baker Karim och skådespelaren Alexander Karim..

DI - 9 timmar sedan

Italien har öppnat gränserna – men får kalla handen

Sedan den tredje juni är EU-medborgare återigen välkomna i Italien, men italienarna är sällan lika välkomna..

DI - 9 timmar sedan

Skalade ned i rätt tid: ”Är det alltid rätt att växa?”

Från 25 anställda till fem, och från stora produktionslokaler i Stockholm till ett ombyggt kök i en vårdcentral i Älvdalen..

DI - 10 timmar sedan

Svenskar oroar sig mer för krisen än danskarna: ”Oroväckande”

Danskarna tar pandemins ekonomiska skadeverkningar med ro, trots hårda bandage med stängda skolor, krogar och köpcentra..

DI - 10 timmar sedan

Slopat handelsstopp kan bli öppning på Balkan

Kosovos nyvalda regering med premiärminister Avdullah Hoti i spetsen tar bort de strikta hinder för handel med ärkefienden Serbien som….

DI - 11 timmar sedan

”Kapitalismen är fast i en föråldrad struktur”

Som 30-åring tog han över vd-jobbet på svenska McDonald’s efter sin pappa. Efter fem år på posten flyttade han till USA för ett toppjobb på….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.