PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 28 May, 03:14

PrivataAffärer - 20 maj 20 kl. 08:55

Här är onsdagens köprekarKepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för detaljhandelskedjan Clas Ohlson till köp från tidigare behåll. Riktkursen höjs samtidigt till 110 kr från 100 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken. Clas Ohlson stängde på tisdagen till 87,40 kr. Handelsbanken Capital Markets sänker sin rekommendation för Pandora till behåll från köp.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Cheuvreux, Clas Ohlson, Ohlson, Capital Markets, Pandora, Securities, Climeon

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är onsdagens, köprekar
PrivataAffärer - 19 feb 20 kl. 08:55

Här är onsdagens köprekar och analyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Fagerhult till köp från tidigare behåll. Riktkursen är oförändrat 65 kr. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - 26 feb 20 kl. 08:55

Här är onsdagens köprekar

Pareto Securities höjer riktkursen för Embracer till 128 kr från 105 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 11 mar 20 kl. 08:55

Här är onsdagens köprekar

Morgan Stanley sänker riktkursen för Pandox till 170 kr från 210 kr. Rekommendationen övervikt upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 07 maj 20 kl. 08:59

Här är torsdagens många köprekar

SEB Equities höjer riktkursen för Attendo till 45 kr från 43 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 26 jul 17 kl. 09:56

Här är onsdagens färska analyser

Mitt i högsommaren levereras nya köprekar och riktkurser. Intrum Justitia är föremål för ett par analyser under onsdagen....

PrivataAffärer - 21 feb 18 kl. 08:55

Här är onsdagens färska analyser

Mitt i rapportsäsongen duggar köprekar och rekommendationsändringar tätt från analyshusen. Här är några av dagens färska analyser....

PrivataAffärer - 31 jan 19 kl. 10:49

Många köprekar bland torsdagsanalyserna

Exane BNP Paribas höjer sin rekommendation för SCA till outperform från neutral. Riktkursen höjs till 96 från 76 kr. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 10 okt 19 kl. 08:55

Här är torsdagens nya köprekar

Pareto Securities höjer sin rekommendation för Electrolux till köp från behåll. Riktkursen höjs till 260 från 240 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 12 dec 19 kl. 08:55

Två nya köprekar bland analyserna

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakningen av Fenix Outdoor med rekommendationen köp och riktkursen 1.100 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 16 jan 20 kl. 08:45

Här är torsdagens färska köprekar

Barclays Capital höjer sin rekommendation för Ericsson till övervikt från tidigare jämvikt. Riktkursen höjs samtidigt till 105 kr från 100 kr. Det rapporterar Bloomberg First Word.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

SAS lyfter igen

I Sverige adderar SAS fyra destinationer från Arlanda; Malmö, Kalmar, Ängelholm och Skellefteå. Samtidigt återupptar SAS flygningar från Stockholm till Helsingfors och Åbo. I Norge där SAS redan trafikerar alla inrikesdestinationer blir det nu möjligt att flyga från Bergen och Stavanger till Köpenhamn och från Stavanger till Aberdeen.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

EU föreslår återhämtningsfond på 750 miljarder euro

Enligt kommissionens uppdelning ska Italien få 81,8 miljarder euro i bidrag och 90,9 miljarder i lån, enligt uppgift. Grekland får 22,5 miljarder i bidrag och knappt 10 miljarder i lån. Under fondens två verksamhetsår 2021-2022 ska även Frankrike få 38,8 miljarder euro i bidrag, Polen 37,7 miljarder euro, Tyskland 28,8 miljarder euro och Portugal 15,5 miljarder.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Nordea: Riksbankens förtjänst att boräntorna förblir låga

Coronapandemin har fått stora ekonomiska konsekvenser och återhämtningen väntas bli utdragen. Samtidigt har inflationen kommit ned till mycket låga nivåer på grund av lägre efterfrågan och lägre oljepris. När krisen slog till med full kraft i mars steg räntorna på bostadsobligationer.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Uppgifter: H&M avbryter permitteringarna

”Som det ser ut i dagsläget kommer vi inte att ansöka om en förlängd period för korttidsarbete för våra medarbetare på huvudkontoret i Stockholm för perioden juli-oktober”, skriver hon till Breakit. På tisdagen uppgav H&M för Nyhetsbyrån Direkt att bolaget återöppnat ytterligare 500 butiker den senaste veckan och cirka 1.500 butiker nu är tillfälligt stängda.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

IEA: Historiskt ras i hela energisektorn

Den globala investeringsminskningen för 2020 väntas bli 20 procent, motsvarande 400 miljarder dollar mindre än 2019, skriver IEA. Prognosen vid årets inledning var att energiinvesteringarna skulle öka med 2 procent under 2020. Bland de hårdast drabbade finns amerikansk fracking- och skifferoljeproduktion, där investerandet nu spås halveras under året.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Nordea: Det värsta raset är bakom oss

”De ekonomiska konsekvenserna av pandemin har fått mycket stora effekter på världshandeln och på svensk ekonomi. Än så länge övervintrar många företag med permitteringar och andra stöd, men utvecklingen under hösten blir avgörande för företagens livskraft och därmed för arbetsmarknaden”, säger Annika Winsth, chefekonom på Nordea, i en kommentar. Riksbanken, Riksgälden och regering/riksdag har sjösatt massiva stödåtgärder, men det finns en risk att det inte räcker och att det krävs mer stimulanser då återhämtningen tycks dra ut på tiden.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Här är onsdagens färska analyser

DNB Markets inleder bevakningen av Lundin Energy med rekommendationen behåll och riktkurs 245 kr. Det framgår av en analys. Aktien stängde på 235,30 kr på tisdagen.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

DNB: Begränsad uppsida för Electrolux

Det skriver DNB Markets i en analys där banken sänker sin rekommendation till behåll med riktkurs 160 kr (150). I Sverige, som i mångt och mycket valde en mindre omfattande nedstängning för att stoppa coronapandemin, ökade efterfrågan på vitvaror när folk trots allt höll sig mer hemma. DNB Markets räknar nu med att efterfrågan i andra länder kommer att uppvisa ett liknande mönster när restriktionerna lättar.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Nytt japanskt stimulanspaket

Stimulanserna innebär att Japan totalt lägger 234.000 miljarder yen, omkring 40 procent av landets BNP, på att hantera följderna av coronaviruset. ”Vi måste skydda företag och jobb med alla medel inför den tuffa väg vi har framför oss.

PrivataAffärer - 23 timmar sedan

Chefsstrategen: Handelskriget en större risk än pandemin

Enligt Kristina Hooper innebär handelsspänningarna mellan de båda ekonomiska supermakterna USA och Kinaett reellt och mycket stort hot framöver. – Pandemin har isolerats och neutraliserats bland annat på grund av Feds monetära strategier, säger hon till CNBC:s Trading Nation. De mycket stora stimulanserna har verkligen skilt ekonomin från börserna, menar hon.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.