Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 04 June, 09:13

Cornucopia - 20 maj 20 kl. 08:06

Måttligt negativa börser i USAEfter en osäker börs i Sverige och en del europeiska index stängde börserna i USA på minus och handlas nu blandat i i de asiatiska tidszonerna.Nom.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
USA, Sverige, Omxspi, OMXS30, DAX, CAC, Nasdaq Composite, Nikkei, ASX, Seng, Straits Times, Stockholmbörsen, SEK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Måttligt, negativa, börseri , USA
Cornucopia - 08 apr 20 kl. 07:46

Svagt negativa börser i USA - blandat i Asien

Börserna vände nedåt i USA och amerikanska index stängde generellt negativt under gårdagen efter en positiv börs i Europa. Utvecklingen i Asien är blandad, S&P 500-terminen är upp, så hur det ska gå i Europa får vi väl se.Dagschart S&P-500.

DI - 16 okt 13 kl. 07:39

Asienbörser: USA skrämmer marknaden

De asiatiska börserna handlades överlag med negativa förtecken sedan det amerikanska representanthuset än en gång misslyckats med att nå en uppgörelse om budget och skuldtak. Bollen är nu tillbaka i senaten, där ledarna försöker nå en slutlig uppgörelse för att förhindra en betalningsinställelse..

Affärsvärlden - 07 okt 19 kl. 15:13

Negativa handelssignaler tynger USA-terminerna

USA-börserna ser ut att gå ned när veckans handel inleds. Helgens negativa signaler inför veckans handelssamtal mellan USA och Kina tyngde terminerna inför måndagens öppning..

Affärsvärlden - 15 feb 11 kl. 14:52

Två negativa siffror från USA

Idag kom nya siffror på försäljningen inom detaljhandeln samt importpriserna i USA. Inget av dem var särskilt glädjande..

Affärsvärlden - 29 nov 11 kl. 07:29

Fitch: Negativa utsikter för USA:s kreditbetyg

Fitch behåller förvisso högsta kreditbetyg för USA. Men det hänger en sänkning i luften om statsskulden fortsätter att öka..

GöteborgsPosten - 26 jul 18 kl. 15:47

Trumps tullar negativa för USA:s biljättar

Svårigheter i Kina och ökande kostnader för stål och aluminium på grund av tullar. De tre biljättarna i USA levererade dystra halvårsrapporter i veckan..

PrivataAffärer - 06 aug 14 kl. 07:55

Dystert på Asiens börser

Tisdagens negativa sentiment i USA smittade av sig till Asien på onsdagen, där flertalet större börser backade....

DI - 26 sep 14 kl. 07:44

Asienbörser: Sur start i Kina

Börserna i Kina inledde fredagens handel i rött, och färgades således av det negativa sentimentet i USA föregående handelsdag..

Affärsvärlden - 10 feb 20 kl. 13:44

Stockholm trotsar negativa Europabörser

Stockholmsbörsen rörde sig försiktigt uppåt efter lunchtid medan stämningen på de ledande Europabörserna var mer återhållsam med lägre kurser..

Helsingborgs Dagblad - 07 apr 17 kl. 00:55

Ryssland varnar USA för insats i Syrien

Ryssland varnar USA för att det kan bli "negativa konsekvenser" om USA utför en militär insats i Syrien som ett svar på kemvapenattacken tidigare i veckan. – Allt ansvar, om militära insatser utförs, kommer att ligga på de som tar initiativet till en s.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Kraftiga börsuppgångar - Stockholmsbörsen snart på plus i år

Stockholmsbörsen steg kraftigt igår, och börserna steg även i USA och nu på morgonen i Asien. Den svenska börsen är snart på plus i år, och med en dag till med gårdagens uppgång så skulle vi ligga runt nollan sedan årsskiftet.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - 19 timmar sedan

Chalmers Tekniska Högskola varslar 180 personer - på grund av för låg ränta

Chalmers Tekniska Högsskola varslade idag 180 personer inom främst verksamhetsstöd. Orsaken är att de låga räntorna har gjort att "pensionsrelaterade kostnader" för personalen ökar och man behöver göra sig av med både personal och lokaler.
Chalmers hvuudentré under coronakrisen.

Cornucopia - 22 timmar sedan

WarThunder försöker läsa av ditt tangentbord även i andra programvaror

Det ryska gratisspelet WarThunder, som nyligen lanserat svenskt stridsflyg och svenska pansarfordon, försöker läsa ditt tangentbord även när du skriver i andra programvaror, t ex dina lösenord, kortnummer eller texter som ska krypteras. Detta fångas upp och kan spärras i åtminstone macOS Catalina, men det är oklart om det är fritt fram i äldre versioner av operativsystemet och hur det ser ut för de som använder Windows.
Varningsdialog i MacOS Catalina.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Vem tror respektive vill du vinner amerikanska presidentvalet?

Dags för en liten enkät för att stämma av om läsarnas ställningstaganden ändrats över tiden. Vem tror respektive vill du vinner amerikanska presidentvalet? Svara nedan.

Cornucopia - Igår: 08:33

Krishanteringen är alltid beroende av utförarna i sista ledet

Det riktas allt mer kritik mot svenska myndigheter och regering för hanteirngen av coronapandemin. Det tål dock att påminnas om att det inte är beslutsfattarna som genomför besluten, utan dessa hänger alltid på genomförarna längre ner och deras chefer. Det finns inget scenario där Folkhälsomyndighetens ledning eller regeringen blir de som själva utför allt arbete i frontlinjen.

Cornucopia - Igår: 07:33

Börserna upp och dollarn ner

Börserna fortsatte att stiga världen över under gårdagen, men dollarn fortsätter att falla hårt. Centralbankerna har kanske bemästrat hur man aldrig mer ska få någon större krasch på aktie- eller obligationsmarknaden, men ännu inte kommit på hur man ska hindra valutor från att försvagas.Avser inte värdet på dollarn.

Cornucopia - Igår: 21:41

Greenwashing av Preem - vi tar avstånd

Miljöorganisationen Greenpeace har anmält fossilbränslebolaget Preem för sin omfattande lobbying- och reklamkampanj för att få bygga ut sitt fossilraffinaderi i Lysekil. Mångmiljonskampanjen innefattar ett flertal artiklar, smygreklam och filmer med kända och okända människor.  En del av kampanjen handlade om prepping och Greenpeace anser korrekt att det är fel att använda oro för kriser och krig för marknadsföring.

Cornucopia - Igår: 16:43

Avgrävd fiber - förslag extern antenn önskas

Den kära kommunen har tydligen anlitat Skanska för att bygga en cykelväg och avloppsledning mellan grannbyarna, och nu grävdes hela byns fiber påpassligt av. Telia erbjuder ingen 4G-täckning här ute i skogen, så jag behöver en förstärkningsantenn för utomhusbruk till en 4G-router. Jag är dock ingen fena på antenner, så förslag mottages.

Cornucopia - Igår: 14:01

S vinnare på coronakrisen i opinionen - men MP och L åker ur riksdagen

Coronakrisen har räddat Socialdemokraterna i opinionen, men samtidigt skulle regeringskollegorna i MP och stödpartiet L ur riksdagen om det vore val idag. Andra förlorare är V och SD, vilket antagligen är varifrån S stärkta opinionsstöd kommer.Vinnare.

Cornucopia - Igår: 11:41

Nytt soilcellsrekord januari - maj

Detta inlägg är sponsrat av Solkraft Sverige och handlar om min egen solkraftanläggning. Solkraft Sverige genomförde min installation på totalentreprenad.

Återigen har årets fem första månader bjudit på nytt solenergiproduktionsrekord för min solkraftanläggning på 4.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.