PrivataAffärer > Ekonomi

Sunday, 07 June, 10:48

PrivataAffärer - 20 maj 20 kl. 07:53

Scandic: Gästerna på väg tillbakaScandic redovisar ett justerat ebitda-resultat på -174 miljoner kronor för det första kvartalet 2020. Det var i linje med preliminära siffror om ett justerat ebitda-resultat på cirka -180 miljoner kronor för det första kvartalet som bolaget lämnade i april. Kvartalet belastas också av jämförelsestörande omstruktureringskostnader om 184 miljoner kronor, i huvudsak relaterat till uppsägningar i den svenska verksamheten, vilket bolaget meddelade i april. Även de totala intäkterna på 3.343 miljoner kronor i kvartalet var som väntat.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Hotels, Förvaltningsdomstolen, Finland, Scandics, Jens Mathiesen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Scandic, Gästerna, vägtillbaka
BLT - 29 jan 13 kl. 08:39

Scandic har laddat upp medhundratals flaskor champagne

Melodifestivalen är ett välplanerat arrangemang.
? Redan för något år sedan bokade SVT rummen på Scandic, säger hotelldirektör Ola Johansson.

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 10:44

DNB: Scandic kan komma ut starkare efter krisen

Banken upprepar sin köprekommendation om än med sänkt riktkurs till 62 kronor (120) Restriktionerna av resor till följd av coronaviruset har kapat beläggningen för Scandic till 10-15 procent på kort tid, och beläggningen väntas vara fortsatt på låga nivåer under det andra kvartalet, för att gradvis återvända under det tredje kvartalet, enligt DNB. Trots initiativ för att kraftigt reducera kostnaderna innebär ovan scenario att ett refinansieringsbehov troligen kommer att uppstå mot slutet av det innevarande året. Hur finansieringen ska lösas är för tidigt att säga.

GöteborgsPosten - 17 sep 14 kl. 20:48

Scandic Europa vill bli ny mötesplats

Scandic Europa vill bli mer tillgängligt för göteborgarna. Med den kommande nyöppningen av restaurang och bar hoppas de bli en mötesplats för fler än hotellgästerna..

Sydsvenskan - 19 maj 16 kl. 01:04

TV: Stor brand på Hotell Scandic

Hotell Scandic vid Segevångsbadet började brinna vid 21.40-tiden på onsdagskvällen. Hotellet fick utrymmas och gästerna bussades iväg för övernattning på ett annat hotell.

YLE - 21 jul 14 kl. 18:35

Hotellrummet som reser omkring

Mån 21.7.2014 kl.

News55 - 29 nov 17 kl. 17:12

Världens största “blindlunch”

Drygt 250 gäster från olika företag och organisationer fanns under onsdagen på plats på Scandic Continental i Stockholm för att luncha – i totalt mörker. Gästerna fick pröva på att äta lunch som synskadad. – De här frågorna hamnar ofta ganska långt bak på prioritetslistorna, ett sätt att lyfta upp dem är genom att konkret visa hur det är att leva med till exempel en synskada.

PrivataAffärer - 25 okt 19 kl. 11:20

Hernhag: Tre intressanta aktier efter rapporterna

Gunnar: Hej Marcus! Kan du nämna tre aktier som ser köpvärda ut efter rapporterna?
Marcus: Hej!

BLT - 30 jan 13 kl. 08:08

Speciellt utvalda gäster kommer att få bo i Scandics sviter

Varje rum är uthyrt. Redan för ett år sen tog SVT kontakt med Scandic hotell i Karlskrona.
På lördag natt är samtliga 180 rum uthyrda till personer med anknytning till festivalen.

Sydsvenskan - 15 jul 12 kl. 06:30

Oss ekorrar emellan

LENA ROSENDAHLlena.rosendahl@sydsvenskan.seAlla samlar på nånting.

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 02:18

SD framåt i Växjö

En rejäl uppgång men inte alls så bra som på riksplanet blev resultatet för Sverigedemokraterna i Växjö. Sverigedemokraterna har haft två mandat i Växjö under mandatperioden. 2010 fick de 4,1 procent av rösterna.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 17:05

Trump: Det här är mycket bättre än ett ”V”

”Innan ‘kinapesten’ drog in hade vi den starkaste arbetsmarknaden för många olika grupper”, sade han. Vi kommer återgå till att ha den bästa ekonomin i världen. Vi kommer få ett par riktigt bra månader, väldigt bra augusti, väldigt bra juli, kanske spektakulär september och spektakulär oktober och november”, sade han och liknade det vid en patient som mår väldigt bra inför en operation.

PrivataAffärer - Igår: 14:46

Amerikansk sysselsättning steg oväntat i maj

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 2,509 miljoner personer i maj. Arbetslösheten uppgick till 13,3 procent, jämfört med 14,7 procent månaden före. Analytiker räknade med att sysselsättningen skulle ha sjunkit med 8 miljoner personer jämfört med månaden före, och att arbetslösheten skulle uppgå till 19,8 procent, enligt Trading Economics konsensusprognos bland analytiker.

PrivataAffärer - Igår: 14:53

Stor global marknad väntar svenskt miljöteknikbolag

– Under 2019 nådde vi en omsättning om 85 miljoner kronor och närmar oss snabbt ett positivt EBITDA-resultat, säger Mårten Hellberg, vd och medgrundare av OrganoClick.  Året gav även flera nya affärsavtal inom OrganoClicks samtliga segment. Liksom flera nya institutionella ägare som Fjärde AP-Fonden, Handelsbanken Fonder, Länsförsäkringar fonder och finska Aktia Fonder vilka deltog under hösten i en riktad emission om 90 miljoner kronor.

PrivataAffärer - Igår: 12:04

Trading Direkt: Detta driver börsen just nu

Teknisk analys av Tobbe Rosén: OMXS30, S&P500, DAX, EUR/USD, USD/SEK, GBP/SEK, EUR/SEK, Guld, Silver, Koppar, Olja (BRENT), AroCell, Bonava, Cibus, Eolus Vind, Facebook, Impact Coatings, Instalco, IPCO, Kahoot!, Maha Energy, Microsoft, Minesto, NEL, Varta.  .

PrivataAffärer - Igår: 12:01

ING: Fortsatt oförutsägbart inför höstens presidentval

Liksom i andra länder har hanteringen av coronaviruset varit en stor faktor för synen på Donald Trump. Men som det mesta under mandatperioden har synen på USA:s respons varit polariserad. Även om presidentens opinionssiffror initialt studsade något var det begränsat.

PrivataAffärer - Igår: 11:13

Hernhag: Fyra stabila aktier för sommarportföljen

Arne Alligator: Kan du tipsa om en fyra-fem aktier som är läge att gå in i och kunna behålla utan oro i portföljen under sommarsemestern?
Marcus: Svårt på så kort sikt, men allt i lagom stabil upptrend och då antar vi att upptrenden fortsätter. Telia och fastighetsbolaget Heba är två trygga bolag där aktierna ser stabila ut.

PrivataAffärer - Igår: 10:53

Börspsykologen: Låt känslorna ta semester när du ser över portföljen

Börspsykologi - bli en bättre investerare: Cristofer Andersson insåg tidigt att lyckade investeringar handlar lika mycket om psykologiska faktorer som siffror och nyckeltal. Nu delar han med sig av sitt framgångsrecept i boken Börspsykologi. Börspsykologi beställer du i Privata Affärers bokhandel.

PrivataAffärer - I förrgår: 09:26

Flera CFD-bolag med svenska kunder stoppas

Det handlar om bolagen Magnum FX (Cyprus) Ltd, F1Markets Ltd, Hoch Capital Ltd och Rodeler Ltd. De fyra företagen har erbjudit investeringar i CFD-kontrakt (Contracts for Difference). I Sverige har de bland annat marknadsfört sig under varumärken som ETfinance, Investous, Itrader och 24option, skriver den svenska Finansinspektionen i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:26

Här är fredagens färska analyser

Danske Bank inleder bevakning av Ascelia Pharma och rekommenderar köp av aktien. Riktkursen sätts till 40:00 kronor. Pareto Securities höjer riktkursen för Husqvarna till 81 kronor från 72 kronor.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:29

Nordea: Zyn och återköp väntas lyfta Swedish Match vinst

Nordea pekar på den kraftiga tillväxten inom kategorin nikotinportioner, en kategori där Swedish Match i dag har en 75-procentig andel av USA-marknaden. Under de kommande tio åren väntas den globala nikotinportionskategorin ha ökat till att utgöra 30 procent av den totala snus/nikotinportionsmarknaden. Nikotinportioner enskilt spås generera ett ebit-resultat på 4,4 miljarder kronor 2024, enligt Nordea, lika mycket som Swedish Match-koncernens totala ebit-resultat bara för några år sedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.