PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 26 May, 02:51

PrivataAffärer - 20 maj 20 kl. 07:33

Bratt: Så kan coronapandemin förändra vårt sparandeFör det första tror Frida Bratt att svenskarna kommer att hålla hårt i plånboken och spara i stället för att konsumera. – Till nationalekonomers och politikers förtret lär vårt så kallade försiktighetssparande komma att öka. Det vill säga fler – de som har möjlighet – kommer på grund av oron för sämre tider hålla hårdare i plånboken, minska konsumtionen och istället lägga pengarna på en buffert, säger hon. Hos Nordnet har man redan märkt av en ökad medvetenhet och ett större fokus på privatekonomin. – I turbulensen, och särskilt under nedgången, lockades många också att starta ett sparande i aktier eller aktiefonder, vilket vi såg på kundinflödet hos Nordnet.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Frida Bratt, Nordnet, FI, Bratt, ISK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bratt, kan , coronapandemin, förändravårt , sparande

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Bonustrading på spelbolag online – enkla pengar?

Bonustrading på sportsbetting – hur går det till egentligen? Hos spelbolag online finns det massvis med olika ting att spela på. Däribland finns sportsbetting, en av de mest populära spelformerna inom spelbranschen.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Danske ökar övervikten i amerikanska aktier

Det finns flera anledningar till varför USA är att föredra framför Europa, skriver Danskes Maria Landeborn på bankens sajt Nextconomy. Bland annat var USA i bättre skick än Europa före covid-19. ”Tillväxten var god, arbetsmarknaden stark och optimismen bland konsumenterna rekordhög”, skriver Landeborn.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Hedgefonder tankar tillväxtbolag

De två amerikanska jättarna Amazon och Microsoft noterade den största ökningen av ägande från hedgefonder, enligt analysen från Goldman Sachs över 822 fonder med 1,8 biljoner dollar i investerat kapital. Tillsammans med Facebook, Alphabets Google samt Alibaba har Amazon och Microsoft placerat sig som de fem största innehaven bland hedgefonder under sju kvartal i rad. Enligt Goldman Sachs har övervikten mot tillväxtaktier, som brukar överprestera marknaden generellt, gett stöd till hedgefonder när Wall Street upplevde en av de snabbaste vändningarna till björnmarknad någonsin i mars.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Fondförvaltaren: Vårt strategibyte var enormt lyckat

Fakta Fondbolaget Fondita är ett botique fondbolag med fokus på aktiefonder. Placeringsfilosofin är baserad på stock picking och koncentrerade portföljer. De agerar ansvarsfullt i verksamheten och tar hänsyn till miljöfrågor, sociala frågor samt god förvaltningssed (ESG) i investeringsbesluten.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Nya kreditlagen: Det här behöver du veta

Varför har den här lagen uppkommit? – Det som ligger till grund för detta är att mängden kreditskulder ökar. Enligt lagförslaget beror hela 18 procent av hushållsskulder på obetalda krediter.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Satsar mot miljardmarknad med revolutionerande teknik

Att analysera ett vävnadsprov är i dag en lång och omständlig process som kan ta upp mot åtta veckor. Det vill det svenska medicinteknikbolaget Lumito ändra på. I det senaste avsnittet av Småbolagspodden berättar Stefan Nilsson att dagens patologer ställer diagnoser utifrån svårtydda avbildningar av vävnadsprover.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Analys: Feds stödåtgärder kommer inte skapa hyperinflation

Vad gick då fel i den typ av länder där ”pengatryckandet genererade en väldigt hög inflation?”. ”Inget av dessa länder har valutor som har ett högt anseende avseende värdebevarande.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Riksbanken: Extremt fall i efterfrågan

Det framgår av en intervjuundersökning som Riksbanken genomfört mellan den 6-11 maj. 62 industri-, bygg-, handels- och tjänsteföretag samt branschorganisationer ingår i undersökningen. ”I en del branscher kämpar företagen för sin överlevnad medan andra branscher i stället har sett påtagliga ökningar i såväl efterfrågan som arbetstillfällen.

PrivataAffärer - 17 timmar sedan

Max Matthiessen får ny ägare

Max Matthiessen, som grundades 1889, har 440 heltidsanställda. Bolaget säljer rådgivningstjänster, exempelvis gällande tjänstepension, förmögenhetsförvaltning och företagsförsäkring. Max Matthiessen omsatte 1.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

AFV sänker Fortnox

Affärsvärlden anser fortfarande att Fortnox tillväxtutsikter är ljusa på lång sikt men att värderingen just nu är för hög. ”På våra prognoser för nästkommande räkenskapsår (2021e) handlas aktien till 45 gånger rörelsevinsten (EV/Ebit) och hela 60 gånger årsvinsten (P/E). Varje försäljningskrona värderas till 17 gånger”, står det i analysen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.