PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 25 May, 07:48

PrivataAffärer - 20 maj 20 kl. 07:39

Embracer minskade vinstenEmbracer redovisar ett rörelseresultat före avskrivningar (ebitda) på 495 miljoner kronor för det fjärde kvartalet (januari-mars) i det brutna räkenskapsåret 2019/2020. (619). Operativt ebit-resultat uppgick till 286 miljoner kronor (396). Nettoomsättningen uppgick till 1.339 miljoner kronor (1.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Games, Silver, Metro Exodus, Saints Row, Third Remastered, MotoGP, Milestone, THQ Nordic, Darksiders Genesis, Desperados, Spongebob Battle, Bikini Bottom Rehydrated, Embracer, Stain, Satisfactory, Partner PublishingFilm, Europa, Lars Wingefors, Biomutant, Rock Galactic, Humans, Harvest, WWE2K Battlegrounds, AAA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Embracerminskade , vinsten
PrivataAffärer - 19 feb 20 kl. 07:43

Embracer i mångmiljardaffär

Köpeskillingen består av ett initialt belopp om 150 miljoner dollar, varav 100 miljoner betalas kontant och resten utgörs av drygt 6,2 miljoner B-aktier i Embracer. Därutöver kan en tilläggsköpeskilling, förutsatt att överenskomna milstolpar uppfylls, om högst 375 miljoner dollar falla ut, där 100 miljoner dollar är en kontantdel som kan betalas ut två år efter affärens genomförande. Resten av det eventuella tillägget utgörs av aktier i Embracer och vissa av milstolparna kan falla ut sex år efter affären.

PrivataAffärer - 31 okt 19 kl. 14:08

Uppgifter: Analys från brittisk firma bakom kursraset i Embracer

Nyhetsbyrån Direkt har varit i kontakt med The Analyst som inte vill bekräfta om firman skrivit en analys gällande Embracer. The Analyst har inlett bevakning av gamingbolaget Embracer med rekommendationen ”short”, det vill säga blanka, med en riktkurs om 30 kr på två års sikt. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

PrivataAffärer - 15 nov 19 kl. 11:15

Carnegie tror på fortsatt mix-förbättring för Embracer

Embracer noteras drygt 2 procent upp på fredagsförmiddagen till 70:85 kronor. Carnegie betecknar Embracers rapport som starkt mot bakgrund av att andra kvartalet innehöll få lanseringar av egna spel och att affärsområdet Partner Publishing hade en svag period. ”Vi väntar oss en stark långsiktig organisk tillväxt som drivs av investeringar i förvärvade spelstudios.

DI - 14 aug 19 kl. 10:05

THQ byter namn till Embracer Group

THQ Nordic kommer att byta moderbolagsnamn till Embracer Group AB. Namnbytet kommer att föreslås på en extra stämma i september, uppgav vd Lars Wingefors på onsdagens rapportpresentation..

Affärsvärlden - 31 okt 19 kl. 13:47

Detta kan ligga bakom kursraset i Embracer

Embracer rasade hastigt omkring 10 procent under förmiddagen till kurser under 70 kronor..

Affärsvärlden - 31 okt 19 kl. 13:47

Detta ligger bakom kursraset i Embracer

Embracer hade strax före klockan 14 fallit med 13 procent till 66:70 kronor på torsdagen..

DI - 06 nov 19 kl. 17:58

Fondbolagets försvar efter kursraset: ”Embracer gör rätt”

Fondbolaget Lancelot rycker ut till försvar för den pressade Embracer-aktien, som rasade efter The Analysts….

DI - 14 nov 19 kl. 06:34

Klart bättre än väntat från Embracer

Datorspelsbolaget Embracer rapporterar ett rörelseresultat, ebitda, om 418 miljoner i det tredje kvartalet..

DI - 02 dec 19 kl. 09:14

Pareto tar in Embracer och Millicomi decemberportfölj

Pareto gör tre förändringar i sin decemberportfölj och tar in Embracer, Millicom och Electrolux, medan Wihlborgs,.

DI - 20 dec 19 kl. 07:37

Embracer köper spelstudion Tarsier i Malmö

Gamingbolaget Embracer förvärvar spelstudion Tarsier Studios för totalt 99 Mkr plus en villkorad tilläggsköpeskilling..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

DI: Dags att plocka hem vinsten i Clas Ohlson

”Vd:n har framgångsrikt styrt skutan genom en omvälvande tid för det folkkära bolaget. En eventuell skördetid har dock redan prisats in av aktiemarknaden – därför tackar vi för oss”, skriver tidningen i analysen. Tidningen pekar även på att Amazon troligen kommer att lanseras i Sverige inom något år och då kommer den redan knivskarpa konkurrensen öka ytterligare..

PrivataAffärer - 30 minuter sedan

Fyra heta köptips

Ambeas lönsamhet ökade under första kvartalet i takt med att synergier och effektiviseringar realiserades från tidigare förvärv. Coronapandemin sätter käppar i hjulet för bolagets återhämtning men Börsveckan tror att det är övergående och anser att Ambea är värt en chansning. Köp blir rådet.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Handelsbanken: Bopriserna kan i värsta fall rasa 20 procent

Huvudscenariot i Handelsbankens fastighetsrapport är att ekonomin långsamt återhämtar sig under andra halvåret samtidigt som bostadspriserna faller 10 procent från toppen i spåren av stigande vakansgrader och att fastighetsvärderingarna sjunker. Dyrare finansiering bidrar till högre avkastningskrav som sätter stopp, åtminstone under en period, för trenden mot marknadsfinansiering. ”Tyvärr går det inte att utesluta ett utpräglat krisscenario med en negativ spiral med allt högre arbetslöshet och finansieringskostnader – och ännu kraftigare boprisfall”, säger Handelsbankens chefsekonom Christina Nyman.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Skandia: Krisen är redan historia för börsen

Smittspridningen avtar i många regioner, men ännu annonseras fortsatt mycket stora stimulanser som i sig håller börshumöret uppe, skriver han i en artikel på Skandias hemsida. Återhämtningen under senare veckor har varit enastående, och ett globalt börsindex har stigit omkring 25 procent sedan botten i mars. Trots att uppgången ”kan tyckas överilad” är den på sätt och vis rationell, menar han.

PrivataAffärer - I förrgår: 15:03

”Sverige missar ekonomisk vinning på grund av coronastrategin”

”Detta stödjer vår syn om att Sveriges avvikande covid-hållning kommer att ge begränsad, om någon, ekonomisk fördel”, skriver de. De påpekar att inga beslut ännu fattats, men skriver att möjligheten att andra länder inte vill öppna sina gränser och att svenskar blir ”persona non grata” till följd av större smittspridning, visar på hur den ekonomiska utvecklingen i ett land hänger samman med utvecklingen och beslut som fattas i andra länder. Även om Sverige skulle tillåta människor från andra länder att resa in fritt är det inte säkert att så många vill komma, om det skulle innebära restriktioner vid hemkomsten igen.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:07

Pictet: Guldpriset fortsätter öka

ETF:er svarade för något mer än 50 procent av den globala efterfrågan på guld under det första kvartalet i år. Det har lett till att Pictets tidigare prognos på ett guldpris på 1.580 dollar per uns passerats med råge, skriver Luc Luyet i en nyligen utgiven rapport med titeln ”And still it rises” .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:28

Hernhag: Utdelningsaktierna som klarat covid-19 bäst

Carl: Vilka långsiktiga utdelningsaktier hade du rekommenderat som du tror klarar covid-19 bäst?
Marcus: De som klarat uttdelningen hittills är i Sverige Castellum, Hufvudstaden, Wihlborg, Vitec. I Nordamerika är det ännu riktigt många, men clean energy-bolag som Brookfield Rewnewbles, Canadian Utilities och Nextera Eenergy bara pumpar på med elproduktion och utdelningar.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:32

Trading Direkt: Intressanta småbolagscase

  Därefter låter vi Tobbe Rosén göra teknisk analys på 14 tittarönskemål. Bolag som nämns i intervjun: Stillfront, Evolution Gaming, Pexip, Mips, Bahnhof, Teknisk analys i dagens avsnitt: OMXS30, S&P 500, DAX, EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, guld, Brent (Olja), SSAB A, Alphabet, Evolution Gaming, IRRAS, Electrolux, NetEnt, UPM Kymmene, Metsä-board, Spectrum One, Eolus Vind, Smart Eye, Raytelligence, Millicom, Clemondo  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Så tjänar du extra på att hyra ut ett sommarboende

Det kan ge ett rejält tillskott i kassan att hyra ut sitt eget sommarboende under några sommarveckor. Mer i år än tidigare då intresset är rekordstort för en Sverige-semester i pandemins tider. Om hyresintäkterna inte överstiger 40 000 kr räknat på helåret är de skattefria.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:11

SEB: Små och medelstora spel räddar tillväxten i Embracer

Det skriver SEB Equities i en analys där rekommendationen höjs till köp (behåll) och riktkursen justeras upp till 130 kronor (117), något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på fredagen. Förutom de spel som redan utannonserats för det första kvartalet (april-juni) nämner SEB titlar som Biomutant och WWE 2K Battleground som väntas lyfta innevarande år. De två AAA-titlar Embracer skjutit på till nästa verksamhetsår namnges inte av bolaget men SEB drar samma slutsats som andra analytiker gjort, att det rör sig om spelen Dead Island 2 och Saints Row V.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.