Realtid > Ekonomi

Thursday, 28 May, 07:31

Realtid - 20 maj 20 kl. 06:32

Politikerna medskyldiga till företagens skulderUnder coronakrisen har näringslivetslånhamnat i blickfånget. Skuldsättningen har dock minskat under 2000-talet, och politikerna har bidragit till problemet genom att skattegynna lån, skriver Jacob Lundberg, Timbro..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Jacob Lundberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikerna, medskyldigatill , företagens, skulder
YLE - 03 feb 15 kl. 06:40

"Politikerna borde trygga småföretagens framtid"

Det är svåra tider för småföretag. Köpcentrum och stora kedjor tar över marknaden samtidigt som hyrorna stiger och mängden kunder minskar. Också Arja Rinne, ägare till en second hand-butik i Kronohagen i Helsingfors, har lidit av den dåliga ekonomin.

Sydsvenskan - 26 mar 13 kl. 06:30

Svårt för partierna att enas om skolföretagens vinster

Imånga månader har de politiska partierna våndats kring frågan om skolföretagens vinster. Bara Vänsterpartiet är emot att vinstdrivande företag får driva skolor. De andra försöker komma fram till ett svar på hur vinsterna ska begränsas om företaget driver en skola av dålig kvalitet.

Kristianstadsbladet - 24 okt 12 kl. 09:06

Politikerna sitter på skattkistan

I politikens värld hänger allt ihop. För närvarande är sysselsättningen den stora politiska frågan, särskilt nu när varselvågen drar över landet.
Merparten av alla nya arbeten skapas i nya och små företag.

Cornucopia - 09 jan 15 kl. 09:15

Erik Olsson tror bostadspriserna faller - skyller på politikerna

Mäklarfriman Erik Olssons VD Erik Olsson håller med Danske Bank i bankens analys. Bostadspriserna kommer falla och Erik Olsson skyller på politikerna i en i stort sett korrekt analys. Det är nämligen också i stort politikernas fel att priserna stigit.

DrivaEget - 11 jun 14 kl. 09:30

Se småföretagens önskelista till politikerna

 Allmänt  I höst stundar riksdagsval – och snart är det dags för Almedalen. Men politikerna har en del att jobba på. Småföretagen har en lång lista med önskemål.

SmålandsPosten - 11 okt 14 kl. 09:49

Tingsryd har över en miljard i skulder

Tingsryds kommuns samlade låneskuld, inklusive självägda bolag och stiftelser, är i?dag 1?130?

SvD - 10 dec 15 kl. 07:31

Företagens kamp för klimatet slår Paris med häpnad

Världens företag visar ett enormt engagemang i klimatfrågan i Paris, så till den grad att politiker efter politiker lyfter fram dem som föredömen. Det finns skäl att fråga sig: kan företagen rädda världen om politikerna misslyckas?.

DN - 11 jul 19 kl. 21:00

”Klimatarbete är bra för företagens lönsamhet”

Tio företagsledare i nätverket Hagainitiativet: Det är affärsmässigt riktigt att minska utsläppen men det krävs vassare styrmedel från politikerna..

Vimmerby Tidning - 30 maj 12 kl. 08:36

KLT:s skulder dyra för kommunen

Västerviks kommun kan bli tvungen att täcka upp för KLT:s stora underskott för 2011. Det befarar politikerna som nu ser det här som ett orosmoment för kommunstyrelsens budget för i år..

SvD - 04 sep 14 kl. 10:49

Politikerna är skyldiga fogden miljoner

Över tusen valbara politiker har skulder hos Kronofogden. I många fall handlar det om miljonskulder. Medianskulden är högst hos Kristdemokrater och lägst hos Sverigedemokrater..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 1 timme sedan

Avanza högst rankad i finansbranschen

Avanza har högst anseende i finansbranschen – och en av storbankerna har sämst anseende. Det framgår av Kantar Sifos Anseendeindex..

Realtid - 1 timme sedan

Finansinspektionen och Erik Thedéen bakom blancolånens tillväxt

Finansinspektionen och Finansdepartementet borde se över och lindra amorteringskraven. Det kommer leda till att blanco- och konsumtionslånen rinner tillbaka till bostadskrediter med lägre ränta för hushållen, skriver Realtids krönikör Claes Folkmar.  .

Realtid - 1 timme sedan

Så förändrar pandemin bankerna

Vi ser nu hur världen befinner sig i en gemensam kris som utan tvekan kommer att förändra sättet vi lever på i grunden. Frågan vi nu ställer oss är vad händer sen? Hur kommer bankernas verksamhet förändras?

Realtid - 14 timmar sedan

Latour vill avyttra en del av sitt aktieinnehav i Tomra

Latour överväger möjligheten att avyttra upp till 7,8 miljoner aktier i Tomra Systems, motsvarande 5,3 procent av utestående aktier i Tomra..

Realtid - 13 timmar sedan

Bankfest på börsen

När onsdagens handel summerades var Stockholmsbörsens breda OMXSPI-index upp 0,4 procent medan storbolagsindexet OMXS30 var upp 1 procent. .

Realtid - 14 timmar sedan

”Fallande BNP ska tas med en nypa salt”

De kraftiga fallen i länders BNP måste tas med en betydligt större nypa salt än normalt och siffrorna kan mycket väl ge en alltför negativ bild av verkligheten. Det säger banken SEB:s chefsekonom Robert Bergqvist..

Realtid - 15 timmar sedan

AP3 rekryterar Rikard Forssmed från Swedbank Robur

AP3 har rekryterat Rikard Forssmed till tjänsten som senior förvaltare inom AP3:s aktiegrupp..

Realtid - 15 timmar sedan

Erik Penser Banks prognoser topprankade av Bloomberg

Erik Penser Bank nu enda svenska aktören i Bloombergs topp tio ranking..

Realtid - 16 timmar sedan

Bankrally på börsen

Stockholmsbörsen är upp omkring 1 procent på onsdagseftermiddagen. Bankerna är stora draglok. .

Realtid - 15 timmar sedan

Qatar Airways återupptar 80 destinationer 

Flygbolaget kommer gradvis att återinsätta inställda destinationer och ytterligare frekvenser i linje med förväntade lättnader av inreserestriktioner runt om i världen med fokus på väsentliga globala destinationer och partnerhubbar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.