DI > Ekonomi

Friday, 29 May, 07:05

DI - 20 maj 20 kl. 06:13

Avsaknad av lanseringar och coronanedstängningar tyngde EmbracerSpelutvecklaren Embracer rapporterar ett lägre resultat i det första kvartalet samtidigt som omsättningen backade, bland annat tyngt av att. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Embracer

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avsaknadav , lanseringaroch , coronanedstängningar, tyngde, Embracer
DI - 06 feb 17 kl. 22:49

USA-börser: Olja och oro tyngde

USA-börserna följde de globala marknaderna lägre och stängde således måndagen i rött efter en stark fredag. Avsaknad av katalysatorer som makronyheter samt viss oro kopplat till Donald Trumps utspel och europeisk geopolitik bidrog till säljintresset..

Ekonomistas - 26 mar 14 kl. 04:59

Sju reformförslag för finans- och penningpolitik

Detta är ett gästinlägg av Göran Hjelm som är ek dr i nationalekonomi och forskningschef vid Konjunkturinstitutet. Idag publiceras en artikel i det nya numret av Ekonomisk Debatt där jag listar sju förslag på förändringar i och tillämpningar av de finans- och penningpolitiska ramverken. Bakgrunden till förslagen är att nuvarande ramverk togs fram för 15-20 år sedan.

PrivataAffärer - 06 aug 18 kl. 09:59

Återhämtning i Nolato

”Vi har gjort bedömningen att fredagens kraftiga kursnedgång har föranletts av ett pressmeddelande som distribuerades i fredags med information om en stämning mot vår kund inom VHP-segmentet på den japanska marknaden”, säger Nolatos finanschef Per-Ola Holmström till Nyhetsbyrån Direkt på måndagen. I fredags blev det känt att Philip Morris stämmer British American Tobacco, BAT, för intrång på två av Philip Morris patent gällande den lilla apparat eller utrustning av plast som används vid rökning av e-cigaretter. Nolato är på uppdrag av BAT tillverkare av denna utrustning och stängde slutligen 15 procent lägre förra veckans sista handelsdag.

DI - 14 dec 11 kl. 10:08

Stockholmsbörsen: Nokia vinnare på backande börs

Stockholmsbörsen noterades ned, liksom övriga stora Europabörser, efter en knapp timmas handel på onsdagen. Avsaknad av stimulanser från Fed på tisdagskvällen tyngde sentimentet. Tele2:s aktie sjönk efter en nedjusterad Rysslandsprognos.

DI - 14 dec 11 kl. 13:23

Stockholmsbörsen: Tele2 leder nedgång

Stockholmsbörsen noterades ned med övriga Europa vid lunchtid på onsdagen. Avsaknad av stimulanser från Fed på tisdagskvällen tyngde sentimentet. Tele2:s aktie sjönk efter en nedjusterad Rysslandsprognos medan Swedish Match fortsatte tisdagens klättring uppåt..

Aftonbladet - 26 okt 12 kl. 10:47

?Alla borde ha en egen Mad Men-fru?

Visst faller väl våra partners glans (eller avsaknad av sådan) tillbaka på våra ansträngningar?.

Trelleborgs Allehanda - 02 feb 14 kl. 16:22

Svensk bandy hotar med VM-bojkott


Avsaknad av regler och riktlinjer - eller i vart fall en ovilja att följa dem - gör bandy-VM till en demokratisk och sportslig härdsmälta.Nu sätter Svensk bandy ner foten inför nästa års VM i Chabarovsk. - Vi överväger att inte skicka ett lag till VM om förhållandena inte förbättras, säger Marcus Norman, generalsekreterare i det svenska förbundet.

Kristianstadsbladet - 02 feb 14 kl. 16:22

Svensk bandy hotar med VM-bojkott


Avsaknad av regler och riktlinjer - eller i vart fall en ovilja att följa dem - gör bandy-VM till en demokratisk och sportslig härdsmälta.Nu sätter Svensk bandy ner foten inför nästa års VM i Chabarovsk. - Vi överväger att inte skicka ett lag till VM om förhållandena inte förbättras, säger Marcus Norman, generalsekreterare i det svenska förbundet.

Politologerna - 14 feb 14 kl. 08:00

Att vara eller inte vara intellektuell i politiken – recension av Maud Olofssons bok ”Jag är den jag är”

Maud Olofsson har kommit ut med sina memoarer. När jag fick höra talas om att memoarerna skulle släppas i början av valåret undrade jag om Olofsson skulle göra en Kjell-Olof Feldt, det vill säga ta chansen att läxa upp de sina. Olofsson är trots allt upphovskvinna till Alliansen, en konstellation som just nu inte övertygar i opinionsundersökningarna.

Supermiljöbloggen - 04 dec 14 kl. 08:55

Anna Wolf, Naturskyddsföreningen ”Solelen innebär en revolution”

Explosionen av förnybart i allmänhet och solel i synnerhet har skett exponentiellt de senaste åren. Vare sig IEA eller miljöorganisationerna kunde för några år sedan ens i sina allra mest hoppfulla prognoser förutse hur mycket installerad solelskapacitet vi skulle ha i världen 2014. Även priserna har sjunkit bortom all förväntan.

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Förslag: Slopad uppskovsränta ska gälla alla

Slopad uppskovsränta ska gälla både befintliga och kommande uppskov. Det föreslår regeringen tillsammans med Liberalerna och Centerpartiet,.

DI - 4 minuter sedan

Next tar in knappt 50 miljoner kronor i nyemission

Det norska biometribolaget Next Biometrics kommer via en emission ta in cirka 50 miljoner norska kronor, drygt 49 miljoner svenska kronor. .

DI - 10 minuter sedan

Pressad Abe skjuter brett – japansk krishantering en lärdom för EU

Japan kämpar mot recessionen med rekordstora finanspolitiska paket och gigantiska penningpolitiska stimulanser. 1990-talskrisen ligger….

DI - 30 minuter sedan

Spänd väntan inför danskt gränsbesked

Timmeslånga bilköer med danskar på väg hem vid svenska sidan bron – samtidigt som irritationen i Skåne växer över Danmarks stängda gräns..

DI - 30 minuter sedan

Asienbörserna faller – kreditkortstillverkare stor förlorare

De asiatiska marknaderna är i spänd förväntan inför Donald Trumps utlovade presskonferens under fredagen gällande Kina. .

DI - 1 timme sedan

Dollarn handlas svagare mot euron

Amerikanska statspappersräntor har sjunkit något efter den svenska marknadens stängning på torsdagen, dollarn handlas samtidigt fortsatt….

DI - 1 timme sedan

E-handeln slår rekord i krisen – äldre rusar till nätet

I april gick andelen svenskar som handlar online upp till 78 procent, en nivå som aldrig tidigare nåtts, enligt Postnords senast barometer….

DI - 1 timme sedan

Kraftig coronaeffekt på japansk industriproduktion

Japans industriproduktion sjönk 9,1 procent i april jämfört med månaden före och sjönk 14,4 procent jämfört med samma månad året före..

DI - 1 timme sedan

Den japanska detaljhandeln rasade 9,6 procent i april

Försäljningen i den japanska detaljhandeln sjönk 9,6 procent i april, jämfört med månaden före. .

DI - 1 timme sedan

Tung rapport: Först 2025 återhämtar sig bilförsäljningen

Bilförsäljningen rasar med 23 procent i år. Först 2025 är den tillbaka på samma nivåer som innan krisen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.