DI > Ekonomi

Saturday, 30 May, 00:40

DI - 19 maj 20 kl. 19:55

Riksgälden: Coronaskulden kan ta 10 år att betalaDet kan ta upp till tio år efter coronakrisen att få ned Sveriges skuld till där den låg före krisen, tror Riksgälden..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sveriges, Riksgälden

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksgälden, Coronaskuldenkan ta 10 , åratt , betala
Cornucopia - 28 okt 15 kl. 17:06

Riksgälden: Inget ökat lånebehov för svenska staten

Riksgälden kom idag med sin uppdaterade prognos för svenska statens lånebehov. Man konstaterar att inget ökat lånebehov föreligger, utan upplåningen ligger i linje med tidigare prognoser, trots asylkrisen.

Prognosen om statens lånebehov skulle egentligen kommit förra veckan, men Riksgälden sköt upp prognosen i väntan på Migrationsverkets prognos över antalet asylsökande.

Dagens PS - 17 sep 19 kl. 08:05

Riksgälden snuvad på pant för Saab-lån

Riksgälden fick aldrig tillbaka panten för konkursade Saabs jättelån med europeiska investeringsbanken. Enligt Dagens Industris källor har myndigheten bara fått hälften av aktiepanten man trott. Riksgälden skulle som pant ha fått aktier i tre Saab-bolag motsvarande garantibeloppet.

Cornucopia - 20 okt 15 kl. 16:24

Riksgälden skjuter upp låneprognos - räntan stiger

Riksgälden meddelar att den tidigare omskrivna nya prognosen över statens skuldsättningsbehov skjuts upp på grund av den pågående krisen. Prognosen skulle komma i morgon, men man vill nu avvakta Migrationsverkets uppdraterade prognos. De svenska marknadsräntorna skjuter nu fart rapporterar Schibsted/SvD.

Ekonomistas - 22 jun 17 kl. 07:06

Riksbanken litar inte på Riksgälden

Min replik på DN Debatt den 19 juni: Riksbanken motsätter sig regeringens förslag att banken ska avveckla en del av valutareserven. Men dagens ordning, att Riksbanken har rätt att låna upp valuta och öka statsskulden utan att regering och riksdag kan motsätta sig det, är minst sagt otillfredsställande ur demokratisk synpunkt. Regeringen vill att Riksbanken avvecklar den del av valutareserven som består av lån från Riksgälden på ca 250 miljarder kronor.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Riksgälden: Upplåningen ökar

Statsbudgeten visar ett underskott på 28 miljarder kronor i år och 55 miljarder kronor nästa år, enligt Riksgäldens nya prognos. För 2014 räknar Riksgälden med ett underskott på 56 miljarder kronor. Det innebär att statens upplåning kommer att öka.

Helsingborgs Dagblad - 22 jan 13 kl. 16:21

Riksgälden kritiserar valutabeslut

Riksgälden fixar Riksbankens begäran om att stärka valutareserven med 100 miljarder kronor. Men Riksgälden, med avgående chefen Bo Lundgren, är kritisk till förfarandet. "Riksgälden menar dock att det är fel att ett myndighetsbeslut kan öka statsskulden med tresiffriga miljardbelopp utan tydliga ramar.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Riksgälden kritiserar valutabeslut

Riksgälden fixar Riksbankens begäran om att stärka valutareserven med 100 miljarder kronor. Men Riksgälden, med avgående chefen Bo Lundgren, är kritisk till förfarandet. "Riksgälden menar dock att det är fel att ett myndighetsbeslut kan öka statsskulden med tresiffriga miljardbelopp utan tydliga ramar.

Opinionen.se - 15 mar 13 kl. 06:48

Riksgälden förlorar Saabpengar

Panterna i Saabaffären blir en dyr en smäll för Riksgälden, som nu skrivit ner värdet på dem med 600 miljoner till 1,6 miljarder kronor, rapporterar Dagens Industri. Riksgälden ställde upp med säkerhet för ett lån på 2,2 miljarder i Europeiska investeringsbanken (EIB), när holländaren Victor Mullers Spyker köpte Saab Automobile 2010. Vid Saabs konkurs december 2011 tvingades Riksgälden lösa in lånet i EIB.

Dagens PS - 25 okt 18 kl. 10:20

Riksgälden: Snart underskott i statsfinanserna

Sveriges statsfinanser kommer att vara fortsatt starka, men avmattningen i kombination med förväntade uttag från skattekontot leder till att statsbudgeten vänder till ett mindre underskott 2020, enligt Riksgäldens nya prognos. För att möta underskottet och en större volym förfallande lån planerar Riksgälden att öka upplåningen i statsobligationer 2020. Riksgäldens prognos pekar på budgetöverskott på 96 miljarder kronor i år och 62 miljarder kronor nästa år.

PrivataAffärer - 19 dec 18 kl. 08:47

Riksgälden: Här är bankerna som är systemkritiska

Riksgälden har fastställt listan genom sina årliga beslut om planer för hur banker och andra institut i Sverige ska hanteras i en kris. ”Vid en allvarlig kris ska så kallade systemviktiga institut hanteras genom resolution. Det innebär att staten tar kontroll över institutet för att rekonstruera eller avveckla det under ordnade former”, säger riksgäldsdirektör Hans Lindblad i en kommentar.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Lista: Här kan du fynda på krisande lyxhotell

Sommarsäsongen står för dörren och krisande hotell gör nu allt för att hålla uppe ekonomin..

DI - 1 timme sedan

Hotellkedjan om Löfvens besked: ”Vår bokningstakt avstannade markant”

Regeringens besked om att svenskar bara får resa en till två timmar från sitt hem har bromsat upp sommarbokningarna..

DI - 2 timmar sedan

KI-professorn om att USA lämnar WHO: ”Mycket allvarligt”

Att USA bryter alla samarbeten med WHO kan få stora konsekvenser. ”Det här är mycket allvarligt..

DI - 2 timmar sedan

USA-börserna stängde nära dagshögsta efter Trumps presskonferens

Det blev en svängig avslutning på börsveckan där Wall Street spurtade och stängde nära dagshögsta..

DI - 2 timmar sedan

Nya attackerna mot Kina doftar desperation

Vita husets senaste åtgärder mot Kina innebär en rejäl upptrappning av konflikten mellan länderna och är ett hot mot handelsvapenvilan..

DI - 2 timmar sedan

Oljepriset lyfter på fredagskvällen

Spotpriset på både Brent- och WTI-oljan tog ett ordentligt kliv uppåt på fredagskvällen. .

DI - 3 timmar sedan

Trump drar tillbaka stödet till WHO

Donald Trump gör allvar av sitt hot att dra tillbaka finansieringen till WHO, det meddelar han under en presskonferens där han även lägger….

DI - 3 timmar sedan

Nytt besked: Aktieåterköp kan stoppa stöd – slår brett

Bolag som köper tillbaka aktier eller genomför incitamentsprogram riskerar nu att gå miste om det statliga permitteringsstödet. .

DI - 4 timmar sedan

Spiffbet offentliggör idag informationsmemorandum med anledning av den kommande företrädesemissionen om 26,5 miljoner kronor

I samband med det pågående förvärvet av Vrtcl Gaming Group Sweden AB (”Metal Casino”) genomför Spiffbet en företrädesemission om 26,5….

DI - 4 timmar sedan

Gevaliaägaren rusade i börsdebuten

Kaffejätten JDE Peet, som på fredagen blev ett av få större bolag som noterats under coronaviruspandemin, fick en lyckad start på karriären….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.