DI > Ekonomi

Saturday, 06 June, 18:36

DI - 19 maj 20 kl. 19:33

Politiker tiger om utdelningsstopp för småbolagTillväxtverkets besked under måndagen innebär att även småbolag hindras från att göra utdelningar om de tar del av det statliga. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politiker, tigerom , utdelningsstoppför , småbolag
GöteborgsPosten - 27 jan 14 kl. 23:42

Statligt stöd till c-politiker närstående bolag

Staten har satsat pengar i bolag som Per Åsling, Centerpartiets ekonomisk-politiske talesman i riksdagen, själv varit med och grundat eller som drivs och ägs av personer han känner..

Supermiljöbloggen - 09 jun 15 kl. 08:22

”Universiteten tiger i divesteringsfrågan, studenter kräver svar”

Att investera i den industri som vi vet förstör vår framtid är moraliskt oförsvarbart, skriver representanter från den svenska Fossil Free-kampanjen. Sedan drygt två år tillbaka har studenter och anställda på Göteborgs universitet, Lunds universitet och Uppsala universitet kämpat för fossilfria investeringar genom lokala Fossil Free-kampanjer. Tillsammans utgör de tusentals röster enade i en av vår generations viktigaste frågor.

DI - 07 maj 20 kl. 17:26

Forskare varnar: Risk för bakvänd effekt med utdelningsstopp

Att helt sätta punkt för utdelningar i permitterande bolag kan leda till att svaga företag får en fördel framför dem som har framtiden för….

Dagen - 08 jul 11 kl. 03:00

Sverige tiger om övergrepp i Sudan

Det är besynnerligt att kristna iSverige förhåller sig så passiva inför det faktum, att medskyldighet till krigsförbrytelser accepteras i svensk affärs­verksamhet.

I morgon, den 9 juli, delas ett av världens fattigaste länder, Sudan, i två nationer. Inför denna historiska händelse kan det vara på sin plats att påminna om Sveriges moraliska skuld till en afrikansk tragedi.

Politologerna - 09 maj 14 kl. 10:59

Efterlyses: en samlad diskussion om kommunala bolag

Detta inlägg bygger på ett pilotprojekt om kommunala bolag som jag idag bedriver tillsammans med Anna Thomasson och Richard Öhrvall, där forskningsassistenterna Fredrik Olsson och Mattias Fogelgren också ingår. *** Antalet kommunala bolag har ökat ordentligt de senaste två decennierna. Från att ha varit drygt 1 300 i början av 1990-talet, finns idag omkring 1 700 stycken (jfr Statskontoret 2012).

HBL - 15 dec 13 kl. 05:51

Flera bolag i kris på kort tid

En konkurs, två företagssaneringar och snart kanske en tredje. På kort tid har flera börsbolag drabbats av problem. – Med två lågkonjunkturer på fem år är läget inte helt överraskande, säger mäklaren Jukka Oksaharju.

Skånskan - 24 sep 19 kl. 05:30

Bolag och politiker ska rädda klimatet

FN:s klimattoppmöte ägde rum under måndagen, det startade sen eftermiddag svensk tid. De nordiska länderna ligger långt framme i klimatarbetet och de fem ländernas statsministrar, i Finlands fall presidenten, berättade om respektive lands arbete ifrån talarstolen. Greta Thunberg fick förstås tillfälle att säga några väl valda ord till världens beslutsfattare, det är ju bland annat därför hon seglat över Atlanten.

Kristianstadsbladet - 22 maj 12 kl. 08:49

Öka kraven på kommunala bolag

Bättre sent än aldrig. Telia Soneras sätt att hjälpa den vitryska regimen med övervakning är det som får finansmarknadsminister Peter Norman (M) att kräva moralisk skärpning av bolag där staten äger en stor andel.
Vid dagens styrelseseminarium för statens bolag kommer ledningarna att få ett klart budskap: ?

HBL - 17 jul 13 kl. 06:45

Telia Sonera tiger om muthärvan

I veckan blev Gulnara Karimova av med sin titel som FN-ambassadör i Genève. Enligt Uppdrag granskning har det ingen juridisk betydelse, men kan tolkas som en bekräftelse att uppgifterna om massiva mutor stämmer.I dag presenterar Telia Sonera sin delårsrapport för januari?

BT - 02 dec 14 kl. 16:06

Politiker bygger inte bostäder

Frågan om AB Bostäders byggnation på Dammsvedjan handlade inte om att stoppa byggande. Dessa lägenheter kommer att byggas, dock något senare än vad de rödgröna vill. Problemet var hur undermåligt de rödgröna behandlat ärendet, skriver Lars-Gunnar Comén.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Skalade ned i rätt tid: ”Är det alltid rätt att växa?”

Från 25 anställda till fem, och från stora produktionslokaler i Stockholm till ett ombyggt kök i en vårdcentral i Älvdalen..

DI - 30 minuter sedan

Svenskar oroar sig mer för krisen än danskarna: ”Oroväckande”

Danskarna tar pandemins ekonomiska skadeverkningar med ro, trots hårda bandage med stängda skolor, krogar och köpcentra..

DI - 45 minuter sedan

Slopat handelsstopp kan bli öppning på Balkan

Kosovos nyvalda regering med premiärminister Avdullah Hoti i spetsen tar bort de strikta hinder för handel med ärkefienden Serbien som….

DI - 1 timme sedan

”Kapitalismen är fast i en föråldrad struktur”

Som 30-åring tog han över vd-jobbet på svenska McDonald’s efter sin pappa. Efter fem år på posten flyttade han till USA för ett toppjobb på….

DI - 2 timmar sedan

Astras revansch: vaccinkandidat och börsfavorit

Vd:n Pascal Soriot satte 2015 som mål att Astra Zeneca skulle öka sin försäljning till 45 miljarder dollar 2023..

DI - 2 timmar sedan

Flyktingar i Uganda får hjälp att starta företag och skapa jobb

De stora flyktingströmmarna till Uganda påverkar det frodiga landskapet. Med hjälp från UNHCR och svenska företag kan flyktingar starta….

DI - 2 timmar sedan

Opec+ överens: Förlänger neddragningar i oljeproduktionen

Medlemmarna i Opec+ har kommit överens om att förlänga produktionsminskningen i en ytterligare månad, som ett svar på fallande oljepriser..

DI - 3 timmar sedan

Sverige rött på Tysklands coronakarta – här är öppet och stängt i Europa

Sverige lyser ensamt rött på tyska folkhälsomyndighetens karta över coronadrabbade länder i Europa..

DI - 4 timmar sedan

17 nya rapporterade dödsfall i covid-19

Ytterligare 17 personer med bekräftad covid-19 har rapporterats döda i Sverige, enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik..

DI - 4 timmar sedan

Tänk efter före bröllopet – fem ekonomiska råd du inte får missa

Högsäsongen för bröllop har inletts. Coronakrisen har ändrat förutsättningarna, men många väljer att viga sig även om den stora festen inte….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.