Realtid > Ekonomi

Thursday, 28 May, 09:44

Realtid - 19 maj 20 kl. 17:07

Han tar över AkeliusRalf Spann efterträder Pål Ahlsén som vd på fastighetsbolaget Akelius och befrodrar Jordan Milewicz till ny head of Europe..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Akelius, Spann, Pål Ahlsén, Jordan Milewicz, Europe

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han taröver , Akelius
Alingsås tidning - 09 mar 16 kl. 05:30

Så vill Akelius lösa flyktingkrisen

Akelius Foundation donerar 100 miljoner kronor till SOS Barnbyar. Akelius Foundation har, tillsammans med SOS Barnbyar, tagit fram ett program för att hjälpa barn som flyr från Syrien, genom Turkiet och in i Europa. Det är inte första gången som Akelius Foundation donerar pengar till SOS Barnbyar, och med de ytterligare 100 miljoner kronor som nu skänks har Akelius Foundation skänkt en halv miljard kronor.

Sydsvenskan - 30 aug 11 kl. 23:58

Akelius tackar svenska lagar för vinsten

Foto: Emma Larsson
Hyreshuskungen Roger Akelius tackar svenska lagar för miljardvinster. Pengarna hjälper företaget att växa utomlands.
Akelius tänker bli större i Tyskland, men satsar också på England och Kanada.

Skånskan - 12 nov 15 kl. 18:08

Politikerna gick på Akelius linje

Malmö RIBERSBORG
Politikerna i stadsbyggnadsnämnden körde över tjänstemännen. Man har inga invändningar mot att det görs en ny detaljplan för fastigheterna Vittsjöborg tre och fyra. Det innebär i sin tur att möjligheten för de boende i Vittsjöborg tre att kunna köpa det hus de bor i troligen försvinner.

Skånskan - 12 nov 15 kl. 14:00

Akelius får ge sig om sammanslagning

RIBERSBORG Akelius fastigheter har inte några bra argument för att slå samman två fastigheter till en och på så sätt hindra de boende i den ena att köpa den.Det handlar om de två fastigheterna Vittsjöborg tre och fyra vid Limhamnsvägen. Fyran ingick i den stora affären när Akelius fastigheter tog över flera av husen i Ulla Åbergs dödsbo, bland annat Kronprinsen.

Sydsvenskan - 07 apr 16 kl. 08:20

Akelius säljer 4 300 lägenheter

Fastighetsbolaget Akelius har gjort upp om att sälja 119 fastigheter med totalt 4 300 lägenheter i Göteborgs-området, Borås, Trollhättan, Skövde, Lysekil och Karlstad till bolaget Willhem, skriver Akelius i ett pressmeddelande.Prislappen uppgår till 5 miljarder kronor, vilket motsvarar 16 000 kronor per kvadratmeter."Vi är väldigt nöjda med att Willhem är köpare.

DI - 02 sep 14 kl. 13:49

Akelius tar in miljarder

Fastighetsbolaget Akelius Residential har beslutat att erbjuda allmänheten och institutionella investerare att teckna preferensaktier i bolaget till en volym om 1.500 miljoner kronor. Akelius har möjlighet att utöka erbjudandet till en total volym om 3.

Alingsås tidning - 04 mar 18 kl. 05:30

Akelius ger ut bok av Bjärkeelever

Anna-Karin Nord, lärare på Stora Mellby skola, skickade ett mail till entreprenören och Stora Mellby-sonen Roger Akelius i hopp om en hälsning till eleverna. Men responsen blev större än så.
Nu inleder skolan ett bokprojekt tillsammans med Akelius, som även skänkt över 500 böcker till skolbiblioteket.

DI - 08 maj 14 kl. 16:00

Akelius tar sitt bolag till börsen

Akelius Fastigheter tar steget till börsen. En emission ska ge en halv miljard, samtidigt som bolaget byter namn och bryter in på den franska marknaden..

Dagens PS - 01 dec 17 kl. 08:40

Roger Akelius ska skänka 100 miljoner till Unicef

En av Sverige rikaste affärsmän utmanar svenska folket – och kan förlora en förmögenhet. Affärerna för svenske fastighetskungen Roger Akelius går lysande. Hans imperium är i dag värderat till 98 miljarder kronor och förra året gick bolaget – som har ett fastighetsbestånd på 46.

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

Akelius har planer på höghus vid Värnhemstorget

MALMÖ Akelius fastigheter har planer på att bygga ett 20-våningshus och bygga om sina befintliga fastigheter vid Värnhemstorget.
Förtätningen och ombyggnaden skulle kunna skapa både nya butikslokaler och cirka 130 nya bostäder.En begäran om planbesked har nyligen lämnats in till stadsbyggnadskontoret.

Dagens PS - 10 jan 18 kl. 08:51

Roger Akelius ger bort 70 miljoner

”Det känns bra”, säger den kände entreprenören till Di. Miljardären Roger Akelius skänker pengarna till barn som fallit offer för krig, svält och katastrofer och tillsammans med vad Unicef fick i december – från bland annat företag och privatpersoner – blir det 140 miljoner kronor totalt till de svårt utsatta flyktingbarnen. ”Det känns bra, men jag hoppas att det känns bättre för mottagarna.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 15 minuter sedan

Fd valutamäklare på Handelsbanken döms till fängelse 

Valutamäklare döms till två och ett halvt års fängelse för grov trolöshet mot huvudman..

Realtid - 30 minuter sedan

Ny chef för verksamhetsområde Medlem hos FAR

Therese Andersson har rekryterats till tjänsten som chef för verksamhetsområdet Medlem hos branschorganisationen FAR. Hon får övergripande ansvar för strategiska medlemsfrågor och efterträder Annelie Dahlqvist som går i pension..

Realtid - 45 minuter sedan

24sevenoffice tar in 110 miljoner i nyemission

Norska molnbaserade affärssystemsbolaget 24sevenoffice har gjort en riktad nyemission på onsdagskvällen om 5 miljoner aktier och  tillförs 110 miljoner kronor..

Realtid - 1 timme sedan

SEB har covidtestat personal

SEB har testat ett urval av sina anställda i Stockholm för covid-19..

Realtid - 1 timme sedan

SAS gör en förlust på 3,7 miljarder

SAS gör en förlust på 3,7 miljarder i andra kvartalet. ”Grunden för vår affär försvann och nästan hela vår flygplansflotta har stått på marken från mitten av mars”, skriver vd Rickard Gustafson i rapporten..

Realtid - 1 timme sedan

EQT köper spanskt medieföretag

Riskkapitaljätten EQT förvärvar spanska Freekpik, som tillhandahåller grafiskt innehåll gratis på nätet. .

Realtid - 1 timme sedan

Norwegian gör ”historisk förlust”

Norwegian gör ”historisk förlust”, Recipharm tar in 2 miljarder i en ny företrädesemission och USA:s representanthus har klubbat ett lagförslag om sanktioner mot Kina. Här är morgonens nyheter i korthet. .

Realtid - 3 timmar sedan

Avanza högst rankad i finansbranschen

Avanza har högst anseende i finansbranschen – och en av storbankerna har sämst anseende. Det framgår av Kantar Sifos Anseendeindex..

Realtid - 3 timmar sedan

Finansinspektionen och Erik Thedéen bakom blancolånens tillväxt

Finansinspektionen och Finansdepartementet borde se över och lindra amorteringskraven. Det kommer leda till att blanco- och konsumtionslånen rinner tillbaka till bostadskrediter med lägre ränta för hushållen, skriver Realtids krönikör Claes Folkmar.  .

Realtid - 3 timmar sedan

Så förändrar pandemin bankerna

Vi ser nu hur världen befinner sig i en gemensam kris som utan tvekan kommer att förändra sättet vi lever på i grunden. Frågan vi nu ställer oss är vad händer sen? Hur kommer bankernas verksamhet förändras?Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.