DI > Ekonomi

Thursday, 28 May, 23:26

DI - 19 maj 20 kl. 17:18

Pandemin inget skäl för högre skatterStatens resurser är inte oändliga. Det sa finansminister Magdalena Andersson i veckan, på tal om de krispaket som har presenterats hittills. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Magdalena Andersson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Pandemin, inget, skälför , högre, skatter
BT - 22 maj 20 kl. 06:46

Extra frånvaro under pandemin riskerar leda till lägre betyg

Coronapandemin har lett till högre frånvaro i skolan än vanligt. Det riskerar att i sin tur leda till lägre betyg..

Sydsvenskan - 13 nov 15 kl. 19:18

Inget smäller högre än regelverket.

Om det värsta inträffar måste försvaret fungera. För att fungera om det värsta inträffar måste försvaret öva. För att kunna öva krävs tillgängliga övningsplatser.

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 15 kl. 19:18

Inget smäller högre än regelverket.

Om det värsta inträffar måste försvaret fungera. För att fungera om det värsta inträffar måste försvaret öva. För att kunna öva krävs tillgängliga övningsplatser.

PrivataAffärer - 08 apr 20 kl. 11:07

Pandemin slår hårt mot världsekonomin

När aktiehandeln öppnade på Wall Street under tisdagsmorgonen föll aktieindexet S&P 500 med 0,7 procent på bara några minuter, Dow Jones dök under samma tidsintervall med 0,5 procent och Nasdaq med 0,2 procent. Totalt har årets första kvartal sett S&P falla med drygt 19 procent till följd av de ekonomiska effekter som den rådande pandemin har haft på ekonomin. Efter vad som var en lovande start på året har världsekonomin bromsat in efter att det nya coronaviruset började sprida sig vilt i februari.

Kristianstadsbladet - 19 maj 20 kl. 13:22

Forskare: Sommaren kan bromsa pandemin

Blir sommaren en efterlängtad respit från coronaviruset – eller fortsätter smittspridningen trots de högre temperaturerna? Det finns inget lätt svar..

GöteborgsPosten - 19 maj 20 kl. 13:22

Forskare: Sommaren kan bromsa pandemin

Blir sommaren en efterlängtad respit från coronaviruset – eller fortsätter smittspridningen trots de högre temperaturerna? Det finns inget lätt svar..

Ekonomistas - 02 sep 13 kl. 06:45

Facit för penningpolitiken: För låg inflation, för hög arbetslöshet och något högre (inte lägre) skuldkvot

Sammantaget har Riksbanken fört en politik som lett till alldeles för låg inflation, alldeles för hög arbetslöshet och något högre skuldkvot jämfört med om räntan fått ligga kvar på 0,25 procent från sommaren 2010. Det är inget bra facit. [English translation.

Sydsvenskan - 13 nov 14 kl. 16:01

Låg, lägre, lägstalön

Väck valfri företrädare för Svenskt Näringsliv vid valfri tidpunkt på dygnet, fråga hur arbetslösheten ska minskas, och svaret lär inte dröja:Lägre lägstalöner.Spela bollen vidare till LO och det går förmodligen som det gick i P1-morgon på torsdagen – en avtalssekreterare går i taket, "oerhört upprörd".Att lyckas provocera en LO-funktionär genom att lyfta frågan om lönesänkningar är kanske ingen större bedrift.

SVT - 08 apr 20 kl. 11:34

Vänsterpartiet föreslår: 75 procent lägre hyra

Till följd av pandemin vill vänsterpartiet se ett utökat stöd till de som bor i hyreslägenheter. Bland annat vill V se en fond där hyresgäster kan få upp till 75 procents lägre hyra och ett vräkningsstopp. – Vi riskerar att se en situation där allt från pensionärer till barnfamiljer vräks för att de inte kan betala hyran, säger Jonas Sjöstedt..

SVT - 08 maj 20 kl. 14:34

Dopningstestningen under pandemin: ”Lägre än vi önskat”

Antalet dopningstest har gått ner under coronapandemin. Svensk antidoping vill inte släppa några siffror men medger faktumet. – Det är ju lägre än vad vi hade önskat, säger gruppledaren Jenny Schulze..

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Omsättningsras för Oscar Properties – sålde en bostad

Den krisande bostadsutvecklaren Oscar Properties rapporterar kraftigt minskad omsättning för det första kvartalet 2020..

DI - 30 minuter sedan

Fritidsbranscherna vinnare på viruset: ”Det blev helt galet”

Intresset för utomhusaktiviteter har fullständigt exploderat under våren. Det har gjort återförsäljare av båtar och cyklar till vinnare i….

DI - 30 minuter sedan

Pool-boom inför ”hemestern”: ”All time high varje månad”

Det råder pool-boom i Sverige. Under våren har försäljningen av pooler ökat med omkring 50 procent. ”Vi är ödmjukt tacksamma för att folk….

DI - 30 minuter sedan

Klart med nytt datum för globala klimatmötet

Det internationella klimattoppmötet ställdes in i år på grund av coronakrisen. Nu är ett nytt datum bestämt – i november 2021 arrangeras….

DI - 1 timme sedan

Nedlagda flygplatsen slår mot börsbolag: ”Blir mycket svårare”

Beskedet om att byggbolaget Peab lägger ner driften av Ängelholms flygplats var ett tungt slag för börsnoterade ventilationsbolaget Lindab..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Trump skriver under presidentorder om sociala medier

Donald Trump kommer att skriva under en presidentorder om sociala medier under torsdagen, enligt företrädare för Vita huset..

DI - 1 timme sedan

Ny Hongkong-lag väcker internationell oro

Storbritannien uttrycker stor oro över Kinas förslag på säkerhetslag för Hongkong..

DI - 1 timme sedan

Wall Street faller kraftigt i sluthandeln

Efter att ha varit ordentligt upp tidigare under torsdagen föll USA-börserna snabbt ner under nollan under den sista handelstimman. .

DI - 1 timme sedan

Luftrenarbolagets orderingång lyfte över 1.000 procent

NGM-listade Lightair, som säljer luftrenare, har under det första kvartalet 2020 ökat sin orderingång med drygt 1.000 procent..

DI - 2 timmar sedan

Di erfar: Misstankarna rör affärer i Selin-ägda nischbanken

Brottsmisstankarna mot Balders toppchefer Marcus Hansson och Magnus Björndahl gäller affärer i Collector i samband med nischbankens….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.