PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 01 June, 18:12

PrivataAffärer - 19 maj 20 kl. 13:00

SEB Investment Outlook: Nu är vi nära bottenI förra Investment Outlook som publicerades i februari, förutspådde SEB både ”oväntade nyheter och tvära kast på marknaderna”. Profetian blev sannspådd och effekterna av de två senaste månadernas pandemi, med åtföljande krasch, har blivit mycket stora. Trots det visar SEB:s prognoser på att den djupa botten nu är mycket nära, skriver SEB:s aktiestrateg Esbjörn Lundevall i bankens investeringsstrategi. ”Stark vändning uppåt nästa år” ”Vi räknar med en djup recession i år och en relativt stark vändning uppåt nästa år, givet en gradvis normalisering i takt med hävda restriktioner med start under våren/sommaren, samt att virusspridningen klingar av”, skriver han också. Det är dock en prognos som är mycket osäker, menar Lundevall, eftersom vinstprogno
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SEB Investment Outlook, Investment Outlook, SEB, Esbjörn Lundevall, Vi, Lundevall, High Yield, När, Norden, Esbjön Lundevall

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SEB, Investment, OutlookNu är vi , nära, botten
DI - 09 dec 19 kl. 16:55

SEB Investment Management ökar innehavet Sectra

SEB Investment Management har ökat innehavet i medicinteknikbolaget Sectra till 3.841.290 aktier, från 3.

DI - 06 apr 20 kl. 18:00

SEB Investment Management ökar till över 10 procent i Mycronic

SEB Investment Management har ökat innehavet i teknikföretaget Mycronic till 10,0 procent av kapitalet och rösterna genom en köptransaktion….

PrivataAffärer - 10 sep 19 kl. 13:00

SEB: Höjd risk motiverar sänkt aktievikt

Det är i den senaste utgåvan av SEB Investment Outlook som Fredrik Öberg, SEB:s chief investment officer, resonerar kring de sänkta riskerna i bankens investeringar. ”Sannolikt dröjer det innan frågetecknen rätas ut, med tanke på den mer osäkra tillväxtbilden och givet att få genombrott har skett i handelsfrågorna och brexit. Årets börsuppgångar drev också upp värderingen mot ansträngda nivåer, för närvarande finns en risk för fortsatt oroliga marknader.

PrivataAffärer - 04 feb 20 kl. 13:00

SEB: Bra börsår men begränsad uppgångspotential

SEB är grundläggande positivt till utvecklingen på börserna under året, trots att vi precis avslutat ett helt decennium med god tillväxt. Men räkna med att tillväxten i år blir ”modest”, runt 3 procent globalt sett. ”Den bilden kanske förskräcker, men mycket talar för att börserna kan trotsa tyngdlagen ett tag till och vi räknar med att tillväxten ändå motiverar vissa vinstökningar för börsbolagen”, skriver SEB.

PrivataAffärer - 21 feb 18 kl. 11:05

SEB: Börsen ska upp i år trots tvära kast

Börsen ska fortsätta uppåt i år, men räkna med tvära kast. Det är budskapet i SEB Investment Outlook för februari....

PrivataAffärer - 21 maj 19 kl. 12:16

SEB: Dags att minska risken i portföljen

– Vi har nu det intressanta läget att prissättningen på aktier och företagsobligationer är klart högre än för ett kvartal sedan, samtidigt som konjunkturoron har mattats av. De relativt höga värderingarna talar dock för att vi även framöver får en period med mer volatilitet, säger Fredrik Öberg, Chief Investment Officer, Private Banking, i en kommentar kring SEB:s senaste upplaga av Investment Outlook. Årets starka utveckling har gjort att börser och kreditmarknader nu befinner sig på liknande nivåer som innan oktoberturbulensen i fjol.

Cornucopia - 23 sep 14 kl. 13:02

SEB: Ekonomisk inbromsning och lågkonjunktur väntas

SEB har uppdaterat sin GLEI-analys, Global Leading Indicator, publicerad i deras rapport Nordic Equity Macro Model September 2014, och menar att kontraktionen fortsätter och att OECD-ländernas ekonomier går in i negativt område och lågkonjunktur efter årsskiftet. Man rekommenderar dock inte att gå ur aktiemarknaderna.

GLEI-indikatorn är utarbetad för att prognosticera OECD:s ledande indikator, OECD CLI, med sex månader.

Cornucopia - 08 mar 16 kl. 10:42

SEB: Minskar risken (=aktier) i sina modellportföljer

SEB ansluter sig till de som tycker man ska minska sin börsexponering, eller som det heter risk. Detta framgår i SEB:s nya Investment Outlook, som släpps en gång i kvartalet.
Foto: SEB
Man inleder sin sammanfattning av marknadsstrategin som följer:"Under det senaste året har vi i flera steg minskat vårt riskutnyttjande.

PrivataAffärer - 14 feb 17 kl. 11:32

SEB-Outlook: Högre tillväxt - och inflationstakt

Det finns en stark grund för stigande bolagsvinster allt eftersom tillväxten fortsätter att öka i takt med att även inflationen gör det. Aktiemarknaderna har hittills tolkat denna utveckling positivt, skriver SEB i sin senaste Investment Outlook....

Cornucopia - 10 sep 19 kl. 10:14

SEB: Private banking underviktar i aktier

SEB går i sin nypublicerade Investment Outlook ut med att man så här sencykliskt ska vara underviktad i aktier i sin portfölj, dvs ska ligga i räntepapper istället. Orsakerna uppges vara svag global tillväxt, handelskrig och "grumlig riskbild då Brexit-hösten närmar sig".  Sedan augusti har man flyttat över private banking-kundernas tillgångar till räntepapper.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Rekordutbud av bostadsrätter till salu

Utbudet av bostadsrätter har stigit till en ny rekordnivå. I förra veckan fanns det 15.411 bostadsrätter till salu på Hemnet, 5 procent fler än motsvarande vecka i fjol, och alltså nytt rekord efter tidigare topp i maj i fjol.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

”Silvret kan gå från 17 dollar till 26 dollar vid årsskiftet”

Silverpriset har varit mycket lågt i inledningen till 2020, trots att haussen kring guldet återkommit flera gånger. Så brukar det inte vara, då det sedan länge är en sanning att silvret följer guldet i hälarna, skriver Nitesh Shah i en ädelmetallanalys inför första kvartalet 2021, med rubriken ”Fattigmansguldet börjar glimra”. WisdomTree beskriver det prismässiga förhållandet mellan guld och silver som att silverpriset normalt befinner sig i trakten av 80 procent av guldets nivå, som därför också är den huvudsakliga drivkraften för silverpriset.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Nu kan du investera direkt i hyresfastigheter

SBF Fonders affärsidé är att ge sina kunder möjligheten att investera i en alternativ tillgång – hyresfastigheter. En historiskt stabil placering för investerare som har en långsiktig placeringshorisont. – Hyresfastigheter är en produkt som historiskt inte korrelerar med börsen.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Tre licensavtal på fem år – läkemedelsbolaget genomför emission

När Sprint Bioscience grundades 2009 fanns en tydlig vision om att leverera innovativa läkemedelskandidater, med fokus på att bekämpa cancer, till internationella läkemedelsföretag. Vägen dit går via effektiv processutveckling och banbrytande teknik. När bolaget i mars förra året tecknade sitt tredje stora licens- och samarbetsavtal på fem år kan man konstatera att bolaget lyckats.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Traton: Scania på väg säga upp tusen i Södertälje

”Coronakrisen medför att Scania tvingas till en lägre aktivitetsnivå som gör att vi nu uppskattar att vi har en övertalighet på 5.000 personer i den globala organisationen. Detta inkluderar en översyn av upp till 1.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Billigaste elen en majmånad senaste 15 åren

Vårfloden blev senare än vanligt, då det både regnat och snöat mindre än normalt. Samtidigt har temperaturerna också varit lägre än de brukar vara den här årstiden. – Det ser ut att bli den billigaste majmånaden på 20 år och våra prognoser visar att spotpriset under sommarmånaderna juni, juli och augusti kan bli så lågt som 10 öre per kilowattimme, säger Jonas Stenbeck, privatkundschef Vattenfall Försäljning.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Bomarknaden: Bred prisuppgång i maj

”Så här långt har bostadsmarknaden stått emot coronakrisen väl och i linje med de bedömningar vi tidigare gjort. Det är samtidigt förstås för tidigt att dra slutsatsen att bostadsmarknaden är immun mot coronakrisen. Fortsätter arbetslösheten att öka markant och överstiger tvåsiffriga tal i höst, så går det inte att utesluta prisfall igen.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Börsveckan: Tre aktier att köpa

Bygghemma beskrivs som en krisvinnare som imponerar med hög organisk tillväxt, kryddat med förvärv och en positiv underliggande lönsamhetsutveckling. Prislappen är visserligen hög, men det är fullt motiverat och aktien har mer att ge, enligt tidningen som rekommenderar köp. Köpstämpeln på Musti motiveras med att husdjursprodukter behöver köpas även i sämre tider.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är juni månads första nya köprekar

Nordea Markets höjer sin rekommendation för Mekonomen, till köp från behåll. Riktkursen är 75 kr. Det framgår av en analys.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Två nya i Paretos portfölj

Medan de flesta aktier har återhämtat sig under den senaste tiden ligger Nobia betydligt efter och är ned nära 40 procent hittills i år. Den för bolaget viktiga brittiska marknaden står inför ett återöppnande och Nobia räknar med att kunna återgå till volymproduktion i Storbritannien i mitten av juni. Pareto tror att den globala konjunkturen återhämtar sig 2021 och anser att en återhämtning inte är inprisad i Nobias kurs.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.