PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 05 June, 20:15

PrivataAffärer - 19 maj 20 kl. 11:01

DNB: Dags för andhämtning i AvanzaDet anser DNB Markets som har sänkt sin rekommendation till behåll från köp i spåren av aktiens kraftiga kursuppgång på senare tid. I första kvartalet steg antalet affärer hos nätmäklarens kunder med 80 procent jämfört med ett treårigt rullande genomsnitt. DNB bedömer dock att provisionsintäkterna och resultatet kommer att sjunka tillbaka under det andra respektive det tredje kvartalet i år. ”Vidare går det inte att utesluta en räntesänkning från Riksbanken, även om det inte är vårt huvudscenario. Slutligen kan Avanzas stigande vinstmarginal göra banken ‘alltför lönsam’ med tanke på att Avanzas fiosofi om att utlova ‘mer till kunden, mindre till banken’.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
DNB, Avanza, DNB Markets, Riksbanken, Avanzas, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: DNB, Dagsför , andhämtningi , Avanza
DI - 14 jan 20 kl. 15:13

Danske Bank höjer varningsflagg för fastigheter: Dags för andhämtning

Efter att ha gått bättre än de flesta sektorer under 2019, med kraftigt höjda värderingsmultiplar som följd, har….

Nyhetskanalen - 09 jul 12 kl. 06:16

Andhämtning i översvämmat Småland

Räddningstjänsten fortsatte insatserna mot översvämningarna i Småland natten till måndag, men läget föreföll då stabilt och inga nya allvarliga händelser rapporterades.SMHI gick sent på söndagskvällen ut med en klass 3-varning för extremt höga flöden i Jönköping och Kalmar län. Målilla fick på ett dygn 113 millimeter regn.

SvD - 16 okt 16 kl. 12:00

En roman med samma andhämtning som passionen

Hon räknas som en av Frankrikes mest betydande författare. Nu kommer Nina Bouraouis roman ”Om lycka” från 2002 för första gången i svensk översättning. Kristina Sandberg läser en text om tonåringens vuxenblivande..

Cornucopia - 13 nov 13 kl. 09:41

Avanza börjar med bolån till 1.99% ränta - dags att lämna banken?

Avanza börjar med bolån enligt ett pressmeddelande nu på morgonen (Talentum/AfV). Sveriges tidigare säkraste och tryggaste bank ska alltså så här i den kanske värsta bostadsbubblehysterin och på eller nära bostadsbubblans topp ge sig in i bolåneträsket. Frågan är om det därför är dags för oss som vill ha en trygg bank för våra investeringar i aktier eller fonder att överge skutan?

DI - 19 okt 18 kl. 09:28

DNB sticker ut hakan med höjd riktkurs för Avanza

Norska DNB Markets skruvar upp riktkursen för nätmäklaren Avanza rejält efter torsdagens rapport. Övriga analytiker är dock mer pessimistiska till aktien..

DI - 08 jan 20 kl. 19:14

DNB Markets höjer riktkursen för Avanza

DNB Markets höjer riktkursen för Avanza till 120 kronor från 105 kronor..

PrivataAffärer - 18 jan 19 kl. 09:11

Avanza: Flera banker sänker riktkursen efter rapporten

SEB Equities sänker riktkursen med 6 procent från 400 till 375 kr med upprepad säljrekommendation. Nordea sänker sin riktkurs på Avanza med 4 procent från 375 till 360 kr med fortsatt säljrekommendation. I en analys från DNB på fredagsmorgonen sänks riktkursen för Avanza från 530 till 510 kr med upprepad köprekommendation.

PrivataAffärer - 08 apr 20 kl. 10:46

DNB: Satsning på specialstål kan lyfta SSAB:s marginaler

Därtill är SSAB på väg att bli en av världens mest miljövänliga stålproducenter. Det skriver DNB Markets i en dagsfärsk analys, där banken återupptar bevakningen av SSAB med en köprekommendation och riktkursen 35 kronor för A-aktien, vilket Nyhetsbyrån Direkt tidigare rapporterat. ”SSAB:s strategi är att utöka Special Steels, vilket vi tror kommer att bli en nyckelfaktor när det gäller att öka bolagets marginaler, då vi bedömer att affärsområdet har branschens högsta försäljningspriser”, skriver DNB.

PrivataAffärer - 17 apr 20 kl. 10:50

DNB: Köp det attraktivt undervärderade gruvbolaget

Att intäkterna under det första kvartalet kommer att påverkas negativt av lägre och volatila metallpriser är rimligt, men produktionen väntas i stort ha löpt väl i enlighet med bolagets tidigare prognoser. Undantaget är zink, då expansionsprojektet i portugisiska Neves-Corvo pausats. Lundin Mining har en stark balansräkning, produktionen av koppar och zink väntas öka väsentligt kommande två år och investeringsbehovet är för närvarande begränsat, summerar DNB utsikterna för kommande år.

Affärsvärlden - 19 jan 18 kl. 08:56

DNB: Avanza ska upp ytterligare

DNB upprepar köp och höjer riktkursen för aktien till 500 kronor..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Trump: Det här är mycket bättre än ett ”V”

”Innan ‘kinapesten’ drog in hade vi den starkaste arbetsmarknaden för många olika grupper”, sade han. Vi kommer återgå till att ha den bästa ekonomin i världen. Vi kommer få ett par riktigt bra månader, väldigt bra augusti, väldigt bra juli, kanske spektakulär september och spektakulär oktober och november”, sade han och liknade det vid en patient som mår väldigt bra inför en operation.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Amerikansk sysselsättning steg oväntat i maj

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 2,509 miljoner personer i maj. Arbetslösheten uppgick till 13,3 procent, jämfört med 14,7 procent månaden före. Analytiker räknade med att sysselsättningen skulle ha sjunkit med 8 miljoner personer jämfört med månaden före, och att arbetslösheten skulle uppgå till 19,8 procent, enligt Trading Economics konsensusprognos bland analytiker.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Stor global marknad väntar svenskt miljöteknikbolag

– Under 2019 nådde vi en omsättning om 85 miljoner kronor och närmar oss snabbt ett positivt EBITDA-resultat, säger Mårten Hellberg, vd och medgrundare av OrganoClick.  Året gav även flera nya affärsavtal inom OrganoClicks samtliga segment. Liksom flera nya institutionella ägare som Fjärde AP-Fonden, Handelsbanken Fonder, Länsförsäkringar fonder och finska Aktia Fonder vilka deltog under hösten i en riktad emission om 90 miljoner kronor.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Trading Direkt: Detta driver börsen just nu

Teknisk analys av Tobbe Rosén: OMXS30, S&P500, DAX, EUR/USD, USD/SEK, GBP/SEK, EUR/SEK, Guld, Silver, Koppar, Olja (BRENT), AroCell, Bonava, Cibus, Eolus Vind, Facebook, Impact Coatings, Instalco, IPCO, Kahoot!, Maha Energy, Microsoft, Minesto, NEL, Varta.  .

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

ING: Fortsatt oförutsägbart inför höstens presidentval

Liksom i andra länder har hanteringen av coronaviruset varit en stor faktor för synen på Donald Trump. Men som det mesta under mandatperioden har synen på USA:s respons varit polariserad. Även om presidentens opinionssiffror initialt studsade något var det begränsat.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Hernhag: Fyra stabila aktier för sommarportföljen

Arne Alligator: Kan du tipsa om en fyra-fem aktier som är läge att gå in i och kunna behålla utan oro i portföljen under sommarsemestern?
Marcus: Svårt på så kort sikt, men allt i lagom stabil upptrend och då antar vi att upptrenden fortsätter. Telia och fastighetsbolaget Heba är två trygga bolag där aktierna ser stabila ut.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Börspsykologen: Låt känslorna ta semester när du ser över portföljen

Börspsykologi - bli en bättre investerare: Cristofer Andersson insåg tidigt att lyckade investeringar handlar lika mycket om psykologiska faktorer som siffror och nyckeltal. Nu delar han med sig av sitt framgångsrecept i boken Börspsykologi. Börspsykologi beställer du i Privata Affärers bokhandel.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Flera CFD-bolag med svenska kunder stoppas

Det handlar om bolagen Magnum FX (Cyprus) Ltd, F1Markets Ltd, Hoch Capital Ltd och Rodeler Ltd. De fyra företagen har erbjudit investeringar i CFD-kontrakt (Contracts for Difference). I Sverige har de bland annat marknadsfört sig under varumärken som ETfinance, Investous, Itrader och 24option, skriver den svenska Finansinspektionen i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Här är fredagens färska analyser

Danske Bank inleder bevakning av Ascelia Pharma och rekommenderar köp av aktien. Riktkursen sätts till 40:00 kronor. Pareto Securities höjer riktkursen för Husqvarna till 81 kronor från 72 kronor.

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Nordea: Zyn och återköp väntas lyfta Swedish Match vinst

Nordea pekar på den kraftiga tillväxten inom kategorin nikotinportioner, en kategori där Swedish Match i dag har en 75-procentig andel av USA-marknaden. Under de kommande tio åren väntas den globala nikotinportionskategorin ha ökat till att utgöra 30 procent av den totala snus/nikotinportionsmarknaden. Nikotinportioner enskilt spås generera ett ebit-resultat på 4,4 miljarder kronor 2024, enligt Nordea, lika mycket som Swedish Match-koncernens totala ebit-resultat bara för några år sedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.