Cornucopia > Ekonomi

Monday, 01 June, 16:32

Cornucopia - 19 maj 20 kl. 10:32

Valueguard: Största prisraset för lägenheter i april någonsinValueguards kvalitetsjusterade prisstatistik för lägenheter visar på det största raset för lägenhetspriser någonsin, oavsett om det är landet i stort, våra storstäder eller våra mellanstora svenska städer.Säsongsmässig för'ndring en månad Valueguard prisindex lägenheter Sverige 2015 -2020Priserna rasade hårt för lägenheter under april månad, som normalt är en positiv månad där priserna i landet stiger 0.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Valueguard, Sverige, Valueguards, Stockholm, Göteborg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ValueguardStörsta , prisrasetför , lägenheteri , april, någonsin
PrivataAffärer - 17 maj 19 kl. 07:29

Valueguard: Stigande bopriser i april

  Bostadspriserna har stigit 1,9 procent under den senaste tremånadersperioden och stigit 1,3 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter steg 0,4 procent i april jämfört med föregående månad, medan villapriserna steg 1,1 procent. Säsongsrensat steg priserna på bostadsrätter 0,1 procent, medan villapriserna steg 0,2 procent.

Cornucopia - 19 feb 20 kl. 08:33

Valueguard: Svag prisutveckling för både villor och lägenheter i Göteborg

Valueguards data visar på svag säsongsmässig utveckling för både villapriserna och lägenhetspriserna i Göteborg, som gick sämre än normalt för januari månad, som ska bjuda på årets största uppgångar.
En villa i Göteborg.Lägenhetspriserna i Göteborg steg med +1.

Cornucopia - 17 maj 19 kl. 08:48

Valueguard: Bostadspriser upp i hela landet utom Malmö - säsongsmässigt ner i Stockholm

Bostadspriserna steg i hela landet utom för lägenheter i Malmö rapporterar Valueguard. För lägenheter föll dock priserna säsongsmässigt i Stockholm.
Lägenhetsprisindex Valueguard 200501 - 201904 
Valueguard rapporterade alltså om stigande bostadspriser i samtliga index i hela landet utom i Malmö, där priserna föll 0.

Cornucopia - 16 maj 18 kl. 12:32

Bostadspriserna upp något i april

Bostadspriserna fortsatte rekylera uppåt i april rapporterar Valueguard, men delar av uppgången kan förklaras med säsongseffekten. Ökningen i Sverigeindex med +0.9% blir +0.

Cornucopia - 17 apr 20 kl. 13:46

Hur mycket kommer lägenhetspriserna falla i Stockholm i april?

Nedgången i Valueguards prisindex för lägenheter skedde mestadels under andra halvan av mars, vilket gör att effekten på index inte slagit helt ut. Sedan har priserna fortsatt nedåt första halvan av april. Vad blir då utvecklingen i april för Stockholms del?

Cornucopia - 18 jul 19 kl. 15:38

Valueguard: Säsongsmässigt prisras för villor - sämsta någonsin för en storstad - starkt för lägenheter

Valueguards kvalitetsjusterade prisstatistik visar på ett säsongsmässigt ordentligt ras för villor - allra värst i storstäderna - medan lägenheter steg både i absoluta tal och säsongsmässigt. I en av våra storstäder var raset för villapriserna det största någonsin för juni månad. Grafer nedan.

Cornucopia - 14 dec 17 kl. 11:34

Valueguard: Mer än två års prisuppgång utraderad för Stockholms lägenheter

Valueguard rapporterade i morse sitt kvalitetsjusterade lägenhetsprisindex. I Stockholm har priserna nu fallit till nivåer från juli 2015, dvs för mer än två år sedan. Undantaget det fåtal som köpte sommaren 2016 sitter statistiskt "alla" som köpt lägenheter i Stockholm sedan sommaren 2015 på en latent förlust.

Cornucopia - 18 feb 20 kl. 06:44

Valueguard: Näst sämsta januari någonsin för lägenhetspriserna

Lägenhetspriserna i Sverige steg med +1.78% i januari enligt Valueguard. Januari är normalt årets bästa månad, och siffran för januari 2020 är den näst sämsta någonsin, kraftigt under säsongsmedlet på +2.

Cornucopia - 08 maj 20 kl. 09:12

Mäklarstatistik: Centrala lägenheter i Stockholm kraschade 6% i april, 4% ner i centrala Malmö, minus 4% i riket

"Lögn, förbannad lögn, och Mäklarstatistik."Mäklarstatistiks siffror visar på en hård krasch för lägenhetspriserna i centrala lägen i Stockholm och Malmö. I Stockholm föll priserna med nästan sex procent och i centrala Malmö med nästan fyra procent under april, även om Mäklarstatistik redovisar svaga nedgångar i sitt pressmeddelande via sitt skeva sätt att räkna.

Cornucopia - 18 okt 18 kl. 10:24

Valueguard: Inga väsentliga förändringar i lägenhetspriser - ras för villor

Valueguard rapporterar inte om några väsentliga förändringar i lägenhetspriserna, även om media slår stort på trumman med att lägenhetspriserna föll med några promille. Däremot föll villapriserna hårt i våra tre så kallade storstäder.Lägenhetsprisindex för Sverige, HOXFLATSWE.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 15 minuter sedan

MÖP-måndag: Svenska fordon i WarThunder

Dags för lite MÖP-måndag, och under coronakrisens självisolering kan man ju alltid gräva ner sig i det ryska spelet WarThunder (om man vågar, givet risken för spionprogramvara - är det gratis är du produkten...), där det nu påpassligt har låsts upp möjligheten att spela svenska pansarfordon och stridsflyg. Särskilt glada lär väl gamla invasionsförsvarsnostalgiker bli över IKV 91, som typ har spelets brutalaste kanon.

Cornucopia - 1 timme sedan

Sommaren är här - Göteborg i värre lågkonjunktur än under finanskrisen

Helt plötsligt blev det sommar och vädret skippade direkt från du dubbla april till högsommarvärme i juni. Samtidigt rapporterar Business Region Göteborg att Göteborgsregionen nu befinner sig i en värre lågkonjunktur än under finanskrisen.
Regnbågsflaggor pryder (ha, göteborgsskämt för de som stör sig på regnbågsflaggor) dagen till ära Göteborgs svar på Slussen, byggarbetsplatsen Korsvägen.

Cornucopia - 5 timmar sedan

Fortsatta topplisteplaceringar för Redovisningsavdelning Marviken

Min nya roman Redovisningsavdelning Marviken fortsätter vara topplisteplacerad på de officiella sammanställda Sverige-topplistorna, och är med Förläggareföreningens rapport från i fredags (PDF) för vecka 21 även placerad på ljudbokstoppen.
Redovisningsavdelning Marviken av Lars WilderängTopplisteplaceringarna blev som följer:
#3 Ljudböcker#8 E-böcker#13 Skönlitteratur (ej pocket)
Den inbundna utgåvan är listad som tillfälligt slut hos Adlibris, efter att de sålt slut på sina böcker och de är nu också slutsålda centralt. Ny andra tryckning ska komma in centralt idag dock, och boken finns hos din lokala bokhandlare som SF-bokhandeln (slut i Göteborg dock) eller Akademibokhandeln, där den inbundna boken för övrigt ligger som #5 i kategorin deckare.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Kemikalieskatt på alla kläder - även de utan gifter - värst för allvädersplagg

Regeringens utredning om att utöka den utskällda kemikalieskatten till att omfatta även kläder vill införa kemikalieskatt på alla kläder - även giftfria och av rena naturmaterial. Värst kommer allväderskläder att använda vid då ligt väder att drabbas av en särskild skatt, och lagförslaget förväntas ge en procents ökad arbetslöshet inom textilbranschen i Sverige, samt ökad utslagning och arbetslöshet inom handeln då svenskarna förväntas köpa en procent färre kläder. Utredningen har ingen aning om nyttan  överstiger de samhällsekonomiska kostnaderna.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Börsmånaden inleds med kraftiga uppgångar i Asien - kronan stärks

Börsveckan och börsmånaden inleds med kraftiga uppgångar i de asiatiska tidszonerna. I ledningen hittas Hong Kongs börsindex Hang Seng. Den svenska kronan stärks också kraftigt mot världsvalutorna.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Jämför dig inte med andra - om du inte vill vara bitter - sätt upp dina egna mål och jämför med dig själva!

"If you compare yourself with others, you may become vain or bitter, for always there will be greater and lesser persons than yourself." - Desiderata, Max Ehrman1.Aktuellare än någonsin i dessa tider med allerstädes närvarande sociala medier tål det att påminnas om den gamla sanningen jämför dig inte med andra, för du kommer bara bli bitter.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Klicka och hämta - nya affärsmodeller under coronakrisen

En ny (?) affärsmodell under coronakrisen är att erbjuda klicka och hämta eller click and collect, dvs att man samma dag kan hämta upp varorna utanför butik även hos större kedjor som IKEA. Det har förstås funnits även tidigare, men är rätt praktiskt om man vill kapa logistikbolagens leveranstider.

Cornucopia - Igår: 16:23

Ännu en positiv börsvecka - motstånd vid MA200

Ännu en positiv börsvecka har lagts till handlingarna, trots en rekyl under fredagen. Det verkar som det 200-dagar glidande medelvärdet utgör någon form av motstånd på uppsidan.Veckochart OMXSPI.

Cornucopia - I förrgår: 15:04

Bokmässan i Göteborg 2020 blir gratis och online - och spelas in i Stockholm

Årets stora branschevent bokmässan i Göteborg ställs in fysiskt, men kommer istället delvis köras online som seminarier och större scenframträdanden online via tjänsten Bokmässan Play. Det blir gratis och man kan nå ut till en enorm publiks om normalt inte går på mässan av intresse- eller geografiska skäl. En enorm möjlighet för de mindre kända författarna och förlagen, men tyvärr innebär det också att de flesta scenpunkter stryks, och risken blir snarare likriktning och bara de stora namnen.

Cornucopia - I förrgår: 11:20

Konjunkturen enskidla sektorer - sämre för bygg, mataffärer, hotelll och restaurang, finans, samt tekniska konsulter - bättre för elektronik, fritid och Internethandel

Många branscher återhämtade sig något i konjunkturbarometern per bransch, medan andra föll tillbaka. Intrycket är att efter den initiala paniken i april så har konsumtionen hos företag och hushåll stabiliserats något, även om man ändrat fokus. Bland förlorarna hittas hela byggsektorn och de relaterade tekniska konsulterna och arkitektbyråerna, mataffärerna som upplevde överhettning under hamstringspaniken, medan hotell och restaurang fortsätter falla, liksom bank- och finansbranschen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.