PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 06 June, 12:51

PrivataAffärer - 19 maj 20 kl. 10:00

Aktiemäklaren: Vi har inte sett hela rekylen ned ännuJust nu befinner vi oss i en säsongsmässigt svag period på året för aktier, vilket enligt Karl Hedberg kommer att innebära en ytterligare rekyl nedåt, cirka 7 eller 8 procent från dagens nivå. – Vi fortsätter att se mönstret att många investerare ser dessa mindre rekyler som köptillfällen. Förra veckan kom det nyheter om att det hade dykt upp nya virusfall i Kina och Sydkorea vilket väckte oro för nya nedstängningar och avmattning av den ekonomiska återhämtningen där. Sedan mitten på förra veckan har det dock varit lugnt kring rapportering av nya utbrott och då har investerare i stället valt att fokusera på det positiva kring lättnader i nedstängningar och fallande viruskurvor i Europa och USA, säger han i en intervju på bolagets hemsida. Förra veckan tappa
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Karl Hedberg, Kina, Sydkorea, Europa, USA, Stockholmsbörsen, Kristi Himmelsfärdsveckan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AktiemäklarenVi har inte , setthela , rekylen, ned, ännu
DI - 09 maj 20 kl. 08:14

Aktiemäklaren pekar ut tre börsfavoriter – ”nästan fantasisummor”

Aktiemäklaren Adam Thelander på DNB har snappat ut biotechbolagets senaste framgångar och ser stor potential i First North-listade aktien..

PrivataAffärer - 26 maj 20 kl. 13:00

Aktiemäklaren: Sommarens rapportperiod avgörande för börshumöret

Återhämtningen fortsätter i hög takt på aktiemarknaderna och världsindex har i lokala valutor klättrat med drygt 3 procent senaste veckan. I topp ligger de nordiska börserna, men flera tillväxtmarknadsbörser har också gått starkt, säger Karl Hedberg i en intervju publicerad på Carnegie Private Banikings hemsida. Det syns även flera andra typiska positiva riskaptitsignaler, menar han, som till exempel en allt starkare krona , samt uppgång i kopparpriset.

Helsingborgs Dagblad - 19 aug 13 kl. 10:23

Aktiemäklare får en varning

En aktiemäklare fick i uppdrag av en kund att sälja 14 700 aktier i ett börsbolag ? och köpte själv 8 000 av aktierna. Nu får mäklaren en varning av Swedsec, som licensierar anställda på värdepappersmarknaden.

Kristianstadsbladet - 19 aug 13 kl. 10:21

Aktiemäklare får en varning


En aktiemäklare fick i uppdrag av en kund att sälja 14 700 aktier i ett börsbolag - och köpte själv 8 000 av aktierna. Nu får mäklaren en varning av Swedsec, som licensierar anställda på värdepappersmarknaden.Genom sitt agerande har aktiemäklaren brutit mot företagets interna regler om hantering av intressekonflikter, enligt Swedsecs disciplinnämnd..

Opinionen.se - 19 aug 13 kl. 10:25

Aktiemäklare får en varning

En aktiemäklare fick i uppdrag av en kund att sälja 14 700 aktier i ett börsbolag ? och köpte själv 8 000 av aktierna. Nu får mäklaren en varning av Swedsec, som licensierar anställda på värdepappersmarknaden.

Trelleborgs Allehanda - 19 aug 13 kl. 10:21

Aktiemäklare får en varning


En aktiemäklare fick i uppdrag av en kund att sälja 14 700 aktier i ett börsbolag - och köpte själv 8 000 av aktierna. Nu får mäklaren en varning av Swedsec, som licensierar anställda på värdepappersmarknaden.Genom sitt agerande har aktiemäklaren brutit mot företagets interna regler om hantering av intressekonflikter, enligt Swedsecs disciplinnämnd..

BT - 19 aug 13 kl. 10:22

Aktiemäklare får en varning

En aktiemäklare fick i uppdrag av en kund att sälja 14 700 aktier i ett börsbolag - och köpte själv 8 000 av aktierna. Nu får mäklaren en varning av Swedsec, som licensierar anställda på värdepappersmarknaden. Genom sitt agerande har aktiemäklaren brutit mot företagets interna regler om hantering av intressekonflikter, enligt Swedsecs disciplinnämnd..

DI - 31 okt 17 kl. 12:41

Rolléns aktiemäklare: ”Det kommer att komma frågor”

Efter att Next Biometrics offentliggjort sitt avtal med Ola Rolléns Greenbridge om en nyemission blev Ola Rolléns aktiemäklare i Singapore orolig. ”Det kommer att komma frågor på det här”, säger aktiemäklaren i ett telefonsamtal som spelades upp i rätten..

Expressen - 19 jun 17 kl. 09:01

Swedbank i samarbete med aktiemäklare

Swedbank går in i ett samarbete med aktiemäklaren Kepler Cheuvreux – för att skapa ett "ledande mäklarhus med stark nordisk bas".Det ger bankens kunder tillgång till ett utbud av nordisk aktieanalys.– Helt i linje med vår strategi för att möta kundernas förväntningar på en modern bank, säger Ola Laurin på Swedbank i ett pressmeddelande..

Realtid - 20 apr 20 kl. 08:59

Swedsec varnar aktiemäklare

Aktiemäklaren har lämnat bolagsinformation som inte var känd för marknaden och samtidigt för egen del köpt aktier i bolaget..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Trump: Det här är mycket bättre än ett ”V”

”Innan ‘kinapesten’ drog in hade vi den starkaste arbetsmarknaden för många olika grupper”, sade han. Vi kommer återgå till att ha den bästa ekonomin i världen. Vi kommer få ett par riktigt bra månader, väldigt bra augusti, väldigt bra juli, kanske spektakulär september och spektakulär oktober och november”, sade han och liknade det vid en patient som mår väldigt bra inför en operation.

PrivataAffärer - 22 timmar sedan

Amerikansk sysselsättning steg oväntat i maj

Antalet sysselsatta utanför jordbrukssektorn i USA ökade med 2,509 miljoner personer i maj. Arbetslösheten uppgick till 13,3 procent, jämfört med 14,7 procent månaden före. Analytiker räknade med att sysselsättningen skulle ha sjunkit med 8 miljoner personer jämfört med månaden före, och att arbetslösheten skulle uppgå till 19,8 procent, enligt Trading Economics konsensusprognos bland analytiker.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Stor global marknad väntar svenskt miljöteknikbolag

– Under 2019 nådde vi en omsättning om 85 miljoner kronor och närmar oss snabbt ett positivt EBITDA-resultat, säger Mårten Hellberg, vd och medgrundare av OrganoClick.  Året gav även flera nya affärsavtal inom OrganoClicks samtliga segment. Liksom flera nya institutionella ägare som Fjärde AP-Fonden, Handelsbanken Fonder, Länsförsäkringar fonder och finska Aktia Fonder vilka deltog under hösten i en riktad emission om 90 miljoner kronor.

PrivataAffärer - Igår: 12:04

Trading Direkt: Detta driver börsen just nu

Teknisk analys av Tobbe Rosén: OMXS30, S&P500, DAX, EUR/USD, USD/SEK, GBP/SEK, EUR/SEK, Guld, Silver, Koppar, Olja (BRENT), AroCell, Bonava, Cibus, Eolus Vind, Facebook, Impact Coatings, Instalco, IPCO, Kahoot!, Maha Energy, Microsoft, Minesto, NEL, Varta.  .

PrivataAffärer - Igår: 12:01

ING: Fortsatt oförutsägbart inför höstens presidentval

Liksom i andra länder har hanteringen av coronaviruset varit en stor faktor för synen på Donald Trump. Men som det mesta under mandatperioden har synen på USA:s respons varit polariserad. Även om presidentens opinionssiffror initialt studsade något var det begränsat.

PrivataAffärer - Igår: 11:13

Hernhag: Fyra stabila aktier för sommarportföljen

Arne Alligator: Kan du tipsa om en fyra-fem aktier som är läge att gå in i och kunna behålla utan oro i portföljen under sommarsemestern?
Marcus: Svårt på så kort sikt, men allt i lagom stabil upptrend och då antar vi att upptrenden fortsätter. Telia och fastighetsbolaget Heba är två trygga bolag där aktierna ser stabila ut.

PrivataAffärer - Igår: 10:53

Börspsykologen: Låt känslorna ta semester när du ser över portföljen

Börspsykologi - bli en bättre investerare: Cristofer Andersson insåg tidigt att lyckade investeringar handlar lika mycket om psykologiska faktorer som siffror och nyckeltal. Nu delar han med sig av sitt framgångsrecept i boken Börspsykologi. Börspsykologi beställer du i Privata Affärers bokhandel.

PrivataAffärer - Igår: 09:26

Flera CFD-bolag med svenska kunder stoppas

Det handlar om bolagen Magnum FX (Cyprus) Ltd, F1Markets Ltd, Hoch Capital Ltd och Rodeler Ltd. De fyra företagen har erbjudit investeringar i CFD-kontrakt (Contracts for Difference). I Sverige har de bland annat marknadsfört sig under varumärken som ETfinance, Investous, Itrader och 24option, skriver den svenska Finansinspektionen i ett pressmeddelande.

PrivataAffärer - Igår: 08:26

Här är fredagens färska analyser

Danske Bank inleder bevakning av Ascelia Pharma och rekommenderar köp av aktien. Riktkursen sätts till 40:00 kronor. Pareto Securities höjer riktkursen för Husqvarna till 81 kronor från 72 kronor.

PrivataAffärer - Igår: 08:29

Nordea: Zyn och återköp väntas lyfta Swedish Match vinst

Nordea pekar på den kraftiga tillväxten inom kategorin nikotinportioner, en kategori där Swedish Match i dag har en 75-procentig andel av USA-marknaden. Under de kommande tio åren väntas den globala nikotinportionskategorin ha ökat till att utgöra 30 procent av den totala snus/nikotinportionsmarknaden. Nikotinportioner enskilt spås generera ett ebit-resultat på 4,4 miljarder kronor 2024, enligt Nordea, lika mycket som Swedish Match-koncernens totala ebit-resultat bara för några år sedan.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.