Realtid > Ekonomi

Tuesday, 02 June, 20:36

Realtid - 19 maj 20 kl. 09:40

Så ska storbankerna förhindra penningtvättDanske Bank, Handelsbanken, Nordea, SEB och Swedbank ska tillsammans med Polismyndigheten arbeta med ett nytt initiativ för att bekämpa penningtvätt och terrorfinansiering..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Bank, SEB, Swedbank, Polismyndigheten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , storbankerna, förhindra, penningtvätt
PrivataAffärer - 04 okt 18 kl. 12:01

”Rimlig värdering med tanke på penningtvättrisk”

Det framgår av den analys där JP Morgan sänker sin rekommendation för Swedbank till neutral från övervikt och justerar ned riktkursen från 240 till 210 kr. JP Morgan vill invänta klargöranden kring riskerna rörande penningtvätt i Baltikum. Allt fokus ligger på penningtvättsfrågor och bankernas kundkännedomsarbete, noteras det i analysen.

Cornucopia - 17 okt 18 kl. 09:56

Nordea penningtvättar

Nu har Nordea pekats ut för att vara delaktig i rysk penningtvätt, och inte bara Danske Bank. Därmed är två av de nordiska storbankerna indragna, men kom ihåg att det är viktigt att neka vanligt folk att sätta in kontanter i strid mot lagen.Nordeas kunder betalar för att banken bjuder på gratis kaffe i Almedalen.

Realtid - 20 mar 17 kl. 21:03

Nordea och Danske pekas ut i global penningtvättshärva

Storbankerna Nordea och Danske Bank pekas ut i en internationell penningtvättshärva. Den omfattar misstankar om penningtvätt med ryska kopplingar och annan internationell brottslighet. Det avslöjar danska Berlinske Business på måndagskvällen i samarbete med OCCRP och en rad andra medier..

SR - 04 nov 14 kl. 18:29

Storbankerna granskas för terrorfinansiering

Finansinspektionen har dragit igång den största granskningen hittills av hur svenska banker arbetar för att motverka terrorfinansiering och penningtvätt. Tidigare undersökningar har visat på brister och nu tittar FI närmare på de fyra storbankerna..

DI - 31 mar 19 kl. 13:02

Köp nischspelaren när storbankerna kraschar

Storbankerna har en fruktansvärd vecka bakom sig. Men i undervegetationen finns mindre spelare som radar upp rekordresultat och stora utdelningar – utan att vara det minsta inblandade i penningtvättshärvor..

SvD - 04 nov 14 kl. 07:18

Penningtvätt och terrorism utreds i svenska storbanker

Finansinspektionen (FI) har i det tysta inlett en rekordstor granskning av de svenska storbankerna och deras hantering av penningtvätt och terroristfinansiering, kan SvD Näringsliv avslöja. Terrorexperten Magnus Ranstorp ifrågasätter om bankerna har agerat tillräckligt för att förstå hur de kriminella opererar..

E24 - 29 dec 15 kl. 07:43

Rejält höjd straffavgift för banker som slarvar med penningtvätt

Med nya EU-regler på plats kan storbankerna framöver att straffas betydligt hårdare om de slarvar med regler kring penningtvätt. Framtida böter kan bli 100 gånger högre än de Nordea och Handelsbanken fick i våras..

DI - 21 mar 17 kl. 12:01

Svenska storbanker i penningtvätthärvan

Flera av de svenska storbankerna kopplas till den stora härvan kring rysk penningtvätt. Swedbank, SHB och SEB pekas alla ut som berörda, även om Danske bank och Nordea fortsatt förknippas med de största transaktionsvolymerna..

DN - 21 mar 17 kl. 23:14

Storbanker pekas ut i penningtvättshärva

De svenska storbankerna, liksom telekomjätten Ericsson och några andra svenska bolag, är indragna i en stor penningtvättshärva kopplad till Ryssland. Utredare i fyra länder misstänker att upp emot 700 miljarder kronor förts ut ur landet..

DI - 22 nov 18 kl. 20:02

FI inleder undersökningar om penningtvätt mot SEB och Swedbank

Finansinspektionen, FI, har inlett penningtvättsutredningar mot storbankerna Swedbank och SEB. Men enligt myndigheten är utredningarna inte relaterade till Baltikum, utan en del av FI:s "löpande tillsyn"..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 2 timmar sedan

Stockholmsbörsen fortsatte uppåt

OMXSPI stängde på plus 1,17 procent..

Realtid - 4 timmar sedan

Stigande kurser på Wall Street

Börsen i USA stiger i tisdagens inledande handel..

Realtid - 5 timmar sedan

Storbritannien förbereder nytt M&A-förslag

Boris Johnson vill göra det svårare för utländska investerare att köpa upp landets techbolag..

Realtid - 5 timmar sedan

FI: ”Den här typen av bolag har inte på marknaden att göra”

Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen ser mycket allvarligt på de stora bristerna i Exceeds rådgivningsverksamhet. Han uppmanar nu alla bolag i branschen att noga studerna sanktionsbeslutet..

Realtid - 5 timmar sedan

Fastator genomför riktad nyemission

Ledningen och styrelsen ökar sitt ägande i fastighetsbolaget..

Realtid - 5 timmar sedan

Goldman Sachs ser ett slut på börsrallyt

S&P 500 har sedan botten under mars månad rusat drygt 35 procent. Men nu kan det vara dags för en paus spår Goldman Sachs..

Realtid - 8 timmar sedan

MacRent tar över Digital Inn 

MacRent  har idag ingått avtal om förvärv gällande delar av rörelsen i Digital Inns konkursbo via konkursförvaltaren advokat Anders Nilsson, Wistrand Advokatbyrå..

Realtid - 8 timmar sedan

FI återkallar tillstånden för värdepappersbolaget Exceed

Finansinspektionen (FI) återkallar tillstånden för Exceed Capital Sverige med omedelbar verkan..

Realtid - 8 timmar sedan

"Amazons koldioxidutsläpp är på väg mot 4-graders scenario"

"Amazons grundare Jeff Bezos är utan tvekan den mannen med mest makt  i den globala kapitalismen." Det skriver Sasja Beslik i en färsk ESG-analys.

Realtid - 8 timmar sedan

Kapitalfrigörningskredit med besk eftersmak

Ett bostadslån på 1 miljon kronor kostar omkring 700 kronor efter ränteavdrag per månad. Hos 60+banken kostar samma lånebelopp 3 750 kronor i skulduppräkning per månad. Realtids Claes Folkmar är inte imponerad..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.