DI > Ekonomi

Friday, 05 June, 01:51

DI - 19 maj 20 kl. 09:08

KI: Tjänstesektorn mest påverkad av coronavirusetAlla sektorer i näringslivet har drabbats av omsättningstapp i spåren av coronaviruset men störst fall rapporterar tjänstesektorn där. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KI Tjänstesektorn, mest, påverkadav , coronaviruset
Ekonomistas - 20 apr 20 kl. 08:00

Norsk rapport om samhällsekonomiska konsekvenser av hanteringen av coronaviruset

I Norge har regeringen tagit initiativ till att skapa en expertgrupp med uppdrag att analysera de samhällsekonomiska effekterna av åtgärder för att skydda mot spridning av coronaviruset. Kanske något att ta efter här i Sverige? Gruppens första rapport presenterades vid ett webinarium för några dagar sedan (15/4).

Cornucopia - 02 mar 20 kl. 15:17

Ökad oro för coronaviruset senaste månaden - stigande med ålder - MP- och SD-väljare mest oroliga

Sedan enkäten för en månad sedan har oron för coronaviruset SARS-CoV-2 stigit markant bland bloggens läsare. Oron är högre med högre ålder, och skiljer sig mellan olika väljargrupper - MP:s och SD:s väljare är mest oroliga, om än för lite olika regioner.
Oro och ålder.

PrivataAffärer - 31 jan 20 kl. 10:59

Storbankerna bland månadens mest köpta aktier

Bland de mest sålda aktierna fanns hos Avanza Kungsleden, Nokia och Sobi, medan Nordnetkunderna främst sålde Fingerprint, Funcom och Dometic. – Under månaden bottenfiskade spararna i Kindred och hoppade på det rusande Storytel-tåget, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Virusoro präglar börserna Virusoron slog till mot världens börser i januari, vilket gör att börsen just nu i princip är oförändrad jämfört med årsskiftet.

Nyan - 01 apr 20 kl. 18:03

Vad oroar dig mest med coronaviruset?

Nya Åland undrar vad som oroar dig mest med coronaviruset. Delta i Åland gallup och svara på frågor om bland annat coronakrisen. Klicka här för att komma till gallupen Nya Åland ställer följande fråga i månadens Åland gallup: Vad oroar dig mest i dessa coronatider?

Cornucopia - 15 feb 20 kl. 15:16

New York Times om hur coronaviruset visar hur människor felbedömer risker

Ansedda New York Times har en föredömlig populärvetenskaplig artikel om hur människan felbedömer risker, vilket aktualiseras i den överdrivna rädslan för coronavirusutbrottet.
Times Square, New York.Människans psyke är dålig på att bedöma risker.

Skånskan - 05 feb 20 kl. 09:42

Könssjukdomen är den mest sökta

Sjukdomar Vad är det för sjukdomar folk går och oroar sig över egentligen? Är det coronaviruset? Eller är det något betydligt mindre exotiskt?

Skånskan - 13 mar 20 kl. 16:57

Coronaviruset kan stoppa publikfester

HÖRBY Förbudet mot folksamlingar på över 500 personer i spåren av coronaviruset innebär att både Kulturkalaset och Hörby marknad – kommunens två största publika arrangemang – kan behöva ställas in. I så fall blir det första gången på över 270 år som marknaden inte blir av.
– Vi följer detta noga, och kommer att ta vårt samhällsansvar, säger Marcus Kulle, kultur- och fritidschef i Hörby kommun.

HBL - 12 jul 14 kl. 04:44

Ekonomin oroar mest vid 50+

Personer födda på 1960-talet är mer bekymrade över sin ekonomi än andra grupper, visar resultaten från enkäten Räcker pengarna. Att det är svårt att få jobb efter att man fyllt 50 är en central orsak till oron, antar sakkunniga.Både professor Heikki Hiilamo och Mirkka Danielsbacka, forskare i socialpolitik vid Helsingfors universitet, anser att resultatet är intressant eftersom 44–55-åringarna är en grupp som varit länge i arbetslivet.

SVT - 26 feb 20 kl. 18:37

Guide: Här besvaras de vanligaste frågorna om coronaviruset

Hjälper munskydd mot coronaviruset? Vad är skillnaden på corona och covid-19? Här sammanfattas den mest efterfrågade informationen om coronaviruset och dess spridning..

Skånskan - 07 mar 20 kl. 07:38

100 000 smittade i coronaviruset

världen Antalet människor som smittats med coronaviruset covid-19 nådde under lördagsmorgonen sexsiffriga nivåer sett till hela världen.De konstaterade fallen ökar för varje dag som går. Coronaviruset covid-19, som först konstaterades runt nyår med start i staden Wuhan i Kina, nådde under lördagsmorgonen ett sexsiffrigt antal konstaterade fall.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Gaps resultat klart sämre än väntat

Den amerikanska klädkedjan Gap redovisar ett justerat resultat per aktie på -2:51 dollar för det första kvartalet (månad februari-april) i….

DI - 3 timmar sedan

Facket varnar: Låga räntan riskerar leda till fler varsel – ”sällsynt illa i tiden”

Det låga ränteläget har utlöst explosivt stigande pensionskostnader och tvingar Chalmers Tekniska Högskola till stora personalnedskärningar….

DI - 3 timmar sedan

M rasar – kräver ny tågordning: ”Vad har Baylan gjort på jobbet?”

Flera partier öppnar för miljardtillskott till krisande Green Cargo. Ett av dem är Moderaterna..

DI - 3 timmar sedan

Wall Street faller men flygsektorn stiger mot strömmen

New York-börserna har handlats på minus under större delen av torsdagen och ser också ut att stänga i rött..

DI - 4 timmar sedan

Elon Musk känga till Bezos: ”Dags att stycka upp Amazon”

Teslas vd Elon Musk skickade under torsdagen ut en tweet där han uppmanade Amazons vd Jeff Bezos att stycka upp bolaget. ”Monopol är fel”,.

DI - 4 timmar sedan

Trumps handelschef slår på charmen mot Sverige

Sverige får beröm av Trump-administrationens handelschef.  USA ser Sverige som en konstruktiv partner på handelsområdet, som får en mer….

DI - 4 timmar sedan

Oboya riskerar nedskrivningar i Kina på 53 miljoner

Oboya Horticulture riskerar nedskrivningar för osäkra fordringar i Kina på 53 miljoner kronor, vilket kommer att belasta det andra….

DI - 4 timmar sedan

Tegnell slår fast: Coronaviruset ger immunitet

Antikroppar mot det nya coronaviruset innebär immunitet. Det slår nu statsepidemiologen Anders Tegnell fast..

DI - 5 timmar sedan

Kraftig rusning i flygsektorn efter American Airlines besked

Under torsdagen har flygjätten American Airlines kommit med lovande besked som trycker upp hela sektorn på Wall Street. .

DI - 5 timmar sedan

Uppgifter: Volvo Cars marknadsstjärna petas – ”en skandal”

Volvo Car Sveriges marknadsdirektör Per Carleö har hyllats för reklamsuccéerna med Zlatan-filmerna och Made by Sweden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.