Realtid > Ekonomi

Wednesday, 03 June, 01:25

Realtid - 19 maj 20 kl. 08:37

Efterfrågan på it-tjänster minskar med 23 miljarderEfterfrågan på tjänster inom it-branschen som datakonsultverksamhet och telekom beräknas minska med mellan 23 och 24 miljarder kronor i år i Sverige, enligt analysföretaget Radar. .
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Sverige, Radar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efterfrågan, it-tjänster, minskarmed 23 , miljarder
Affärsvärlden - 16 dec 15 kl. 08:44

Efterfrågan på bostäder minskar

Bostadsbyggandet når i år upp till närmare 50.000 lägenheter, men redan nästa år minskar produktionen med några tusen. Skattehöjningar och höjda bolåneräntor dämpar efterfrågan.

Expressen Dina Pengar - 08 apr 20 kl. 08:57

Cloetta: Efterfrågan på påskgodis minskar kraftigt

Konfektyrbolaget Cloetta bekräftar i en uppdatering om effekterna av covid-19 risken att kundernas efterfrågan av lösgodis kommer att minska kraftigt.Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 24 okt 19 kl. 08:48

HiQ: Vd ser ”generellt god” efterfrågan på tjänster

Efterfrågan på IT-tjänsteföretaget HiQ är ”generellt god” och bolagets klassiska affär kring R&D och IT är stark och….

PrivataAffärer - 08 maj 20 kl. 11:18

SAS: Dröjer två år innan efterfrågan är helt återställd

”Även om ingen kan förutse exakt hur efterfrågan kommer att utvecklas under de kommande månaderna och åren, är det tydligt att det kommer att ta betydligt längre tid än tidigare förväntat. Vår bedömning är att det kommer att dröja till 2022 innan efterfrågan når nivåerna före covid-19”, citeras Rickard Gustafson. Han påminner om att bolaget planerar att minska personalstyrkan med 5.

BT - 29 nov 12 kl. 14:11

Efterfrågan skapar fler jobb i Sverige

Nu duggar varslen tätt. I Sverige och i Sjuhärad. Det oroar.

Cornucopia - 09 sep 14 kl. 07:20

Tillgång, efterfrågan och bostadsbubblan

Det finns en del mycket vanliga fundamentala missuppfattningar kring bostadsbubblan. Bland annat funktionen av tillgång och efterfrågan, där många debattörer tror att det handlar om tillgång och efterfrågan på bostäder, när det egentligen handlar om tillgång och efterfrågan på krediter.

Som bekant är det inte bostadsbrist som driver bostadsbubblan, tvärt om stiger priserna snabbare i avfolkningslän än i t ex Stockholm.

PrivataAffärer - 18 nov 19 kl. 09:40

”Efterfrågan ökar på nyproduktion”

”Det är fortfarande köparnas marknad men vår känsla är att spekulanter är mycket positivare till nyproduktion nu än för ett år sedan. Vi förmedlar fler nyproducerade bostäder än förra året och bostadsutvecklarna vågar fokusera på projekt i framtiden igen”, säger Henrik Lenander, affärsområdesansvarig nyproduktion på Fastighetsbyrån, i en kommentar. När mäklarna i oktober får ange för vilka nyproduktionsmarknaden just nu är mest fördelaktig – köparna (0) eller säljarna (10) – blir snittet 3,74, upp från 3,45 i augusti.

PrivataAffärer - 17 jul 19 kl. 08:12

SKF flaggar för sämre efterfrågan

SKF redovisar ett rörelseresultat på 2.539 miljoner kronor för andra kvartalet 2019. Ett genomsnitt av 15 analytikerprognoser, som Infront Data sammanställt inför rapporten, var ett rörelseresultat på 2.

Dagens PS - 23 jan 18 kl. 09:14

Prognos: Då toppar efterfrågan på olja

Elbilsboomen minskar nödvändigheten av den svarta råvaran för transport. Den ökade användningen av elbilar kommer att leda till en oljeefterfrågan som toppar år 2030, bedömer analytiker på Bank of America Merrill Lynch. Det rapporterar Bloomberg News.

Kristianstadsbladet - 23 apr 13 kl. 16:07

Ökad efterfrågan på exportkrediter


Svensk Exportkredit (SEK) noterar en fortsatt ökad efterfrågan på exportkrediter. Årets första kvartal har inneburit mycket höga utlåningsvolymer till exportföretagen och deras kunder, skriver bolaget i en delårsrapport.Under årets första tre månader uppgick SEK:s totala nyutlåningsvolym till 24,8 miljarder kronor, vilket är en ökning med 13,6 miljarder jämfört med motsvarande period föregående år.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 4 timmar sedan

Elektas vd och koncernchef slutar med omedelbar verkan

Elekta  meddelar idag att Dr Richard Hausmann, verkställande direktör och koncernchef, med omedelbar verkan har beslutat att avgå av personliga skäl. .

Realtid - 7 timmar sedan

Stockholmsbörsen fortsatte uppåt

OMXSPI stängde på plus 1,17 procent..

Realtid - 9 timmar sedan

Stigande kurser på Wall Street

Börsen i USA stiger i tisdagens inledande handel..

Realtid - 9 timmar sedan

Storbritannien förbereder nytt M&A-förslag

Boris Johnson vill göra det svårare för utländska investerare att köpa upp landets techbolag..

Realtid - 10 timmar sedan

FI: ”Den här typen av bolag har inte på marknaden att göra”

Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen ser mycket allvarligt på de stora bristerna i Exceeds rådgivningsverksamhet. Han uppmanar nu alla bolag i branschen att noga studerna sanktionsbeslutet..

Realtid - 10 timmar sedan

Fastator genomför riktad nyemission

Ledningen och styrelsen ökar sitt ägande i fastighetsbolaget..

Realtid - 10 timmar sedan

Goldman Sachs ser ett slut på börsrallyt

S&P 500 har sedan botten under mars månad rusat drygt 35 procent. Men nu kan det vara dags för en paus spår Goldman Sachs..

Realtid - 12 timmar sedan

MacRent tar över Digital Inn 

MacRent  har idag ingått avtal om förvärv gällande delar av rörelsen i Digital Inns konkursbo via konkursförvaltaren advokat Anders Nilsson, Wistrand Advokatbyrå..

Realtid - 13 timmar sedan

FI återkallar tillstånden för värdepappersbolaget Exceed

Finansinspektionen (FI) återkallar tillstånden för Exceed Capital Sverige med omedelbar verkan..

Realtid - 13 timmar sedan

"Amazons koldioxidutsläpp är på väg mot 4-graders scenario"

"Amazons grundare Jeff Bezos är utan tvekan den mannen med mest makt  i den globala kapitalismen." Det skriver Sasja Beslik i en färsk ESG-analys.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.