Cornucopia > Ekonomi

Monday, 25 May, 03:18

Cornucopia - 19 maj 20 kl. 07:33

Kraftig börsuppgång i Europa, USA och AsienAtt börsen inte har något som helst med den reala fundamentala ekonomin borde vid det här laget stå bortom allt rimligt tvivel. Börserna tjurrusade i Sverige, sedan i USA och nu i Asien, oavsett det ekonomiska läget i verkligheten.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Europa, USA, Asien, Sverige, Stockholmsbörsen, OMXSPI, OMXS30, DAX, Nasdaq Composite, Nikke, Hang Seng, ASX, IMF, Eursek

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftig, börsuppgångi , Europa, USAoch , Asien
Cornucopia - 28 jan 20 kl. 07:20

Årets börsuppgång utraderad - nytt guldprisrekord - WHO höjer internationell riskbedömning till hög

Årets börsuppgång är nu utraderad för det svenska storbolagsindexet OMXS30, efter en kraftig nedgång under gårdagen. Många andra index, inklusive OMXSPI och S&P-500 är fortfarande på plus, men ligger under stängningskurserna från 2:a januari. Orsaken sägs förstås vara utbrottet av coronaviruset 19-nCoV.

SVT - 23 apr 20 kl. 11:31

Sparekonom om börsuppgången: ”Lite väl optimistiskt”

Efter en kraftig nedgång i samband med coronakrisens framfart i Sverige och Europa har Stockholmsbörsen nu vänt uppåt under den senaste månaden. – En uppgång är motiverad, men den känns lite väl stark kan jag tycka. Det har varit lite väl optimistiskt, säger Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg och partners..

PrivataAffärer - 12 mar 19 kl. 07:39

Succéstart för PA-portföljen

Så får du tillgång till PA-portföljen: Privata Affärers modellportfölj publiceras endast i våra tidningar.  Just nu har vi ett kanonerbjudande där du får sex nummer av Privata Affärer och två nummer av Placeringsguiden för endast 199 kr. Läs mer och bli prenumerant här.

Dagens PS - 02 sep 19 kl. 14:27

Eget kapital är ett förlegat värderingsmått

De investerare som fortfarande baserar sina analyser på värderingen av bolagets egna kapital bör tänka om. Balansräkningarna ser inte ut som de gjorde förr. Nu skrivs inte goodwill längre av och bolagen är mer förvärvsintensiva jämfört med historien.

PrivataAffärer - 26 mar 20 kl. 12:01

DNB: Gränsar till okontrollerat ekonomiskt haveri

Stödpaketen bör enligt analysen sättas i ljuset av att de senaste årens börsuppgång varit kraftig – Stockholmsbörsens OMXS30 är mindre än 10 procent lägre än vid ingången av 2019. ”Mycket av denna nedgång kommer också att efterföljas av uppgång, till viss del snabb uppgång så snart förtroendet återvänder till marknaderna”, skriver DNB. Situationen i realekonomin är betydligt mer bekymmersam än vad som sker på finansmarknaderna, enligt banken.

Affärsvärlden - 08 apr 16 kl. 16:38

Wall Street inleder upp på fredagen

Kurserna på Wall Street öppnade som väntat klart stigande på fredagen, stärkta av börsuppgångar i Europa och en kraftig uppgång i oljepriserna..

Cornucopia - 18 feb 18 kl. 10:08

Därför kan du inte pensionera dig vid 30 på 4 MSEK i sparkapital

SvD skriver om ett ungt par i 30-årsåldern som på vanliga löner sparat ihop 4 MSEK och pensionerat sig på en strand i Karibien och ska leva på avkastningen resten av livet. Men resonemanget bygger på ett tanke- och räknefel och avkastningen på 4 MSEK räcker inte till att leva livet ut. Nedan förklarar jag varför.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 8 timmar sedan

Positivt att länder stänger gränsen för svenskar

En del kan inte bestämma sig. Först kritiserar man Sverige för att följa grundlagen och tillämpa viss frivillighet i åtgärder mot corona, och vill ha hårdare tag. Sedan klagar man nu över att andra länder inte tänker acceptera svenska resenärer och ha gränsen stängd mot Sverige eller svenskar.

Cornucopia - 8 timmar sedan

Söndagsenkät: Jobbar du hemma?

Enkäten om huruvida du jobbar hemma doldes i ett tidigare inlägg och har fått alldeles för få svar, så jag postar den igen här som ett separat inlägg. Svara nedan.Mer från min arbetsplats och bibliotek.

Cornucopia - 10 timmar sedan

Positiv avslutning på positiv börsvecka

Veckan som gick bjöd på ännu en börsuppgång efter den förra veckan, som var negativ. Börserna i USA slutade på plus under fredagen, även om handeln i Europa låg runt nollan.Veckochart S&P-500 och OMXSPI.

Cornucopia - 12 timmar sedan

Summerade dödsfall i Sverige januari - april 2015 - 2020 - och sedan 1980

Nedan finner ni grafen över antalet ackumulerade dödsfall i Sverige januari - april under åren 2015 - 2020. Innevarande år innebär de högsta siffrorna bland dessa sex år och överstiger antalet döda 2018 med 555 personer. Siffror för januari - april åren 1980 - preliminära 2020 finns också i inlägget, inklusive per capita.

Cornucopia - 14 timmar sedan

Bloggläsarnas yrken: IT, teknikkonsulter, militär och polis, läkare och jurister

Nedan presenteras resultaten av förra söndagens enkät om vilka branscher bloggläsarna jobbar i. Föga överraskande hittas majoriten inom de naturvetenskapligt inriktade tjänstenäringarna, men även militär och polis är vanligt bland de som angett specifikt vad de jobbar med.
Folk.

Cornucopia - Igår: 17:27

Fördelar med distansarbetande anställda - Facebook vill sänka till lokalt löneläge

Det finns en lång rad fördelar för arbetsgivaren med en ökad andel distansarbetande anställda, både genom höjd produktivitet och genom sänkta kostnader. Aktuellt är att Facebook när året är över tänker sänka lönerna för de distansarbetande till dessas lokala löneläge och inte längre betala Silicon Valley-löner.
Villamatta i Hagfors.

Cornucopia - Igår: 14:16

Tjetjeniens furste Kadyrov har lagts in på intensiven för Covid-19

Fursten Kadyrov i den ryska Sharialagdelrepubliken Tjetjenien har flugits till Moskva för intensivvård mot Covid-19. Avlider Kadyrov - vilket med tanke på åldern är osannolikt - finns det en risk att en gnista tänds för ett tredje Tjetjenienkrig, men nu där Tjejtjenerna utrustats med modernt rysk krigsmateriel.Rysk inrikestrupp från OMON.

Cornucopia - Igår: 10:51

Hur ser din eventuella hemarbetsplats ut?

Hur ser din eventuella hemarbetsplats ut om du nu jobbar på distans, vilket förstås inte omfattar alla. Har du en permanent lösning, eller en tilllfällig, och hur ser den ut - vad har du för utrustning, möbler med mera? Och jobbar du hemma alls nu?

Cornucopia - I förrgår: 20:58

Fredagmys: Zoomfester och annat socialt umgänge på nätet under pandemin

Dags för lite fredagsmys. Vi är många som upptäckt videomöten via Skype, Zoom, Facetime, Discord, Teams eller livestreaming via t ex Facebook mfl tjänster under självisoleringen under coronapandemin. Kanske inte samma sak som att träffas i verkligheten, men faktiskt fungerande så länge - med både för- och nackdelar.

Cornucopia - I förrgår: 15:18

Återinförd värnplikt var meningslöst - S vill ändå inte finansiera försvaret

Det är bara att konstatera att den återinförda värnpliktsutbildningen ("värnplikten") inte var försvarets räddning. Socialdemokraterna vill ändå inte anslå de medel som behövs för att skapa ens sitt egna försvar enligt Försvarsberedningen, och värnplikten var därmed bara ett tomt populistiskt slag i luften som kanske lurat några sämre insatta att vi återupprättat forna tiders försvar.Yrkessoldat under utbildning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.