SVT > Ekonomi

Thursday, 28 May, 16:03

SVT - 19 maj 20 kl. 06:23

Sjunkande bostadspriser i corona-krisens spårPriserna för privata bostäder gick neråt under april månad i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det visar Valueguards prisindex, och effekterna av covid-19 börjar märkas. Men alla håller inte med om att pandemin är huvudskälet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Stockholm, Malmö, Valueguards

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sjunkande, bostadspriseri , corona-krisens, spår
Skånskan - 24 mar 20 kl. 15:52

Extra möte om corona-paket

lund Fri parkering i centrum i två timmar med p-skiva och anstånd med kommunala avgifter eller hyresfrihet för näringsidkare.
Det är förslag som kommunstyrelsen och ett nedbantat kommunfullmäktige ska diskutera på torsdag.Frågorna ska först upp på ett extrainsatt möte i kommunstyrelsen, som måste bereda ärendena innan beslut kan tas i fullmäktige.

YA - 28 apr 20 kl. 06:00

Fler söker stöd i krisens spår

Oro, stress och kanske även tristess gör att ovanligt många förhållande darrar i corona-krisens spår. Samtalsterapeuten Ewa Borgström hjälper par som mår dåligt..

YA - 28 apr 20 kl. 11:00

Fler söker stöd i krisens spår

Oro, stress och kanske även tristess gör att ovanligt många förhållande darrar i corona-krisens spår. Samtalsterapeuten Ewa Borgström hjälper par som mår dåligt..

Sydsvenskan - 13 maj 20 kl. 20:00

Mindre pant och skänkta pengar i corona-krisens spår

Stadsmissionen slår larm om hur stadens tiggare drabbas av pandemin.

Nerikes Allehanda - 25 maj 20 kl. 12:55

Fönsterutställningen visar barnens kreativitet trots corona-krisens käppar i hjulen

Bild- och form på distans och med digitala uppgifter. Det blev lösningen inom Kulturskolan i Nora....

Sydsvenskan - 30 jun 11 kl. 06:30

Krisens förlorare

Hela världen känner av följderna av Greklands djupa statsskuldskris. Listan över förlorare blir allt längre.
1Grekiska folket.

Ekonomistas - 03 apr 20 kl. 16:43

Webinarium om den ekonomiska Corona-krisen

I måndags hade Nationalekonomiska föreningen (ansök gärna om medlemskap) ett webinarium om hur de ekonomiska aspekterna av Corona-krisen kan hanteras. Den breda synen var att detta inte är rätt tid att hålla i plånboken. En av statens centrala uppgifter är att hantera breda chocker som drabbar hushåll och företag.

PrivataAffärer - 28 apr 20 kl. 13:00

Börspanelen: Krisens vinnare och förlorare

Fler frågor och lite fylligare svar får du genom att lyssna på podden Börspanelen. Du hittar den på Acast eller med denna länk: https://aca.st/7a2051 Privata Affärer kan exklusivt publicera ett sammandrag av poddens nya avsnitt.

Barometern - 02 apr 20 kl. 18:00

"Oskarshamn skulle kunna sitta i en unik post corona-sits”

Jag vet, det här är en magkänsletext. Ett tankeexperiment. En fritt flygande fundering, sannolikt inte förankringsbar i verkligheten.

Fler nyheter från SVT

SVT - 7 timmar sedan

Dyster delårsrapport från SAS

Coronapandemin, som i praktiken satt stopp för all passagerartrafik i luften, märks nu även i flygbolagens räkenskaper. Svensk-norsk-danska SAS gör en förlust på drygt 3,7 miljarder kronor årets första kvartal..

SVT - Igår: 12:20

H&M drar tillbaka permitteringar

Klädjätten Hennes & Mauritz kommer inte att förlänga sina permitteringar, rapporterar Breakit. – I dagsläget ser det inte ut som att kommer vi inte att ansöka om en förlängd period för korttidsarbete, uppger H&M:s presskontakt Katarina Hugo för SVT..

SVT - Igår: 10:49

Nordea har hopp om ekonomin

Svensk ekonomi har varit i fritt fall, med stora risker. Men samtidigt kan det värsta raset ligga bakom oss och hushållen har en viss motståndskraft, menar Nordeas ekonomer i en ny konjunkturrapport..

SVT - 24 maj 20 kl. 07:27

Risk för dyrare matkasse

Produktionen av svenska råvaror till livsmedelsindustrin har hittills varit relativt stabil i coronastormen. Men om krisen förvärras finns en oro för jordbruket och för stigande matpriser. – I dessa tider märker vi hur sårbart det är, säger Emma Frödå, jordbruksansvarig på Danske Bank..

SVT - 21 maj 20 kl. 16:32

Hyresrabatten uteblir fortfarande

Det är fortfarande många butiker som inte fått del av den hyresrabatt som regeringen presenterade när coronakrisen startade. Butikskedjan Ur och Penn uppger att de fått sänkt hyra bara i mellan 25 och 30 procent av sina butiker. .

SVT - 20 maj 20 kl. 13:57

Riksbankschefen om SEB:s aktieutdelning: Inte lämpligt

Tre av Sveriges fyra storbanker har ställt in sina utdelningar i år. Men SEB har inte fattat beslut om den planerade utdelningen på 13 miljarder kronor till aktieägarna. Riksbankschefen Stefan Ingves tycker att utdelningen ska stoppas.

SVT - 18 maj 20 kl. 19:45

Efter SVT:s granskning: Ännu svårare för företag som delar ut pengar att få stöd

Tillväxtverket stoppar möjligheten till statligt permitteringsstöd även för bolag som ger koncernbidrag. Företag som gjort aktieutdelningar av något slag efter den 16 mars i år ska nu inte ha rätt till stöd..

SVT - 18 maj 20 kl. 11:19

Hemlig miljardorder för Saab

Försvarskoncernen Saab har tecknat ett kontrakt gällande det flygburna senorsystemet Saab 2000 Erieye AEW&C. Orderbeloppet uppgår till drygt 1,5 miljarder kronor enligt ett pressmeddelande – men vem köparen är hålls hemligt..

SVT - 18 maj 20 kl. 02:44

Japan i recession

Japans ekonomi dyker ned i recession för första gången sedan 2015, när landet brottas med coronapandemin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.