Realtid > Ekonomi

Tuesday, 26 May, 03:09

Realtid - 19 maj 20 kl. 06:10

Var är försäkringsbolagen i coronapandemin?Försörsäkringsbolagens villkor och tolkningar bör granskas närmare av oberoende part, förslagsvis Finansinspektion. Det skriver Per Bryner, marknadschef Sak på Tydliga ochAndreas Jansson, försäkringsförmedlare och partner på försäkringskonsult..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Finansinspektion, Per Bryner, Sak,  tydliga, Jansson,  försäkringskonsult

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var är försäkringsbolageni , coronapandemin
YLE - 14 jul 16 kl. 12:19

Försäkringsbolagen inte tillräckligt aktiva

Mats Nylund, ordförande i förbundsstyrelsen i Österbottens svenska producentförbund, säger att situationen med skördeskador är allvarlig men att förbundet inte kan påverka försäkringssystemet i så stor grad. Han tycker att försäkringsbolagen kunde vara mer aktiva och diskutera fram försäkringarna med odlarna. Många odlare i Österbotten har i sommar drabbats av skördeskador på grund av det regniga vädret.

Skånskan - 18 aug 16 kl. 06:00

”Fel ge försäkringsbolagen sådan makt”

ESLÖV Poul Kongstad, chef för Region Skånes ambulanssjukvård, tycker att det råder alldeles för stor otrygghet för svenska medborgare som blir sjuka utomlands. Han är också kritisk till att privata försäkringsbolag ges alltför stor makt över sina kunder, och att bolagen tillåts komma åt patientjournaler i efterhand för att avgöra om någon som blivit sjuk ska få ersättning.Det är Eslövsbon Mats Öbergs öde som fått Poul Kongstad och hans medarbetare att reflektera över problematiken.

PrivataAffärer - 06 feb 19 kl. 11:00

Försäkringsbolagen ser olika på vattenskador

Konsumenternas Försäkringsbyrå visar nu på att försäkringsbolagen ser olika på nödvändigheten av att en renovering av våtutrymmen görs på det sätt som branschen slagit fast. Åtminstone om försäkringen ska gälla. De flesta konsumenter tror att de måste ha följt dessa branschregler om och när de gör ingrepp i sina våtutrymmen, till exempel renoverar.

PrivataAffärer - 27 mar 19 kl. 13:00

Chefredaktören: Försäkringsbolagen måste skärpa sig

Läs också: Spara tusenlappar genom att jämföra bilförsäkringar Bilförsäkringar och bolån har många likheter. Det är produkter som en majoritet av alla har. Och marknaden behärskas av fyra elefanter som tillsammans har minst 75 procent av marknaden.

HBL - 20 jun 12 kl. 19:00

Stormar vid jul och nyår kostade försäkringsbolagen 100 miljoner

Försäkringsbolagen får lov att punga ut över 100 miljoner euro i ersättningar för de skador som de stora stormarna kring julen och nyårshelgen ställde till med, rapporterar Finansbranschens centralförbund.I januari uppskattade bolagen att räkningen stannar vid 30 miljoner euro. Skador på byggnader och lösöre gav upphov till de största ersättningarna.

YLE - 18 jan 13 kl. 05:44

Försäkringsbolagen har stor makt vid oljeolyckor

Ansvarsfrågan då det gäller oljeolyckan vid JHL-institutet i Karis utreds som bäst.
Försäkringsbolagen har ofta stränga regler för hur oljepannan ska skötas för att de ska stå för kostnaderna. En som har erfarenhet av det är Ekenäsbon Kaj Werner som fick hela källaren dränkt i olja för tio år sedan.

YLE - 27 dec 13 kl. 14:18

Försäkringsbolagen börjar ersätta översvämningsskador

Statens ansvar för att ersätta skador vid exceptionella översvämningar upphör vid årsskiftet. Därefter tar försäkringsbolagen hand om ersättningarna. Samma praxis är allmän på annat håll i Europa.

YLE - 21 maj 14 kl. 11:35

Försäkringsbolagen tvingas publicera namn på sina läkare

Försäkringsbolagen har börjat publicera namnen på sina läkare, efter ett beslut i Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) på tisdagen. En förening för folk som anser sig ha blivit fel behandlade av försäkringsbolagen i olika ersättningsbeslut hade drivit ärendet. Flera försäkringsbolag motsatte sig en publicering av sina läkares namn med motiveringen att läkarna behövde arbetsro.

VBL - 20 jun 12 kl. 20:26

Vinterstormar kostade försäkringsbolagen 100 miljoner

Försäkringsbolagen får lov att punga ut över 100 miljoner euro i ersättningar för de skador som de stora stormarna kring julen och nyårshelgen ställde till med, rapporterar Finansbranschens centralförbund. I januari uppskattade bolagen att räkningen stannar vid 30 miljoner euro..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

iPhone 5 lanserad ? då får försäkringsbolagen jobba

Igår, onsdag kväll, lanserades Apples nya smarta telefon iPhone 5.
Om drygt två veckor finns den att köpa för svenska konsumenter.
Det lär inte bara de stora teleoperatörerna märka utan även ?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Försäkringsbolagen samarbetar mot fuskare

På försäkringsbolaget Folksam arbetar enligt källor till Aftonbladet en utredningsgrupp med många före detta poliser, som utnyttjar sina kontakter för att få fram information om bolagets kunder. Nu kommer uppgifter om att Folksam även samarbetar med övriga bolag såsom If, Trygghansa och Länsförsäkringar när det gäller att ta fast bedragare.Anställda vittnar för tidningen om hur utredarna utbyter känsliga uppgifter med varandra.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 9 timmar sedan

Börsen stänger upp 2 procent

Stockholmsbörsen stängde klart uppåt. De ledande indexen är över 2 procent. .

Realtid - 10 timmar sedan

Croisette växer inom transaktionsrådgivning 

FastighetsrådgivarenCroisette Real Estate Partner fortsätter att öka sin personalstyrka inom transaktionsrådgivning genom rekrytering av Erik Brandt och Hilda Stensson..

Realtid - 10 timmar sedan

Stockholm stad startar tävling om Gasklockan

I november förra året hävde Stockholms stad avtalet gällande Gasklockan med Oscar Properties. Detta för att staden inte fått in betalningen av de 600 miljoner kronor som bolaget köpt tomträtterna för..

Realtid - 11 timmar sedan

”Vi har haft Max Matthiessen på radarn i många år”

Riskkapitalbolaget Nordic Capital har tittat på Max Matthiessen i flera år och ambitionsnivån nu är att dubbla tillväxten på fem år sikt..

Realtid - 11 timmar sedan

Svensk Försäkring avstyrker Finansdepartementets förslag

Svensk Försäkring avstyrker i ett remissyttrande Finansdepartementets förslag om att företag har rätt till statligt omställningsstöd endast om de gjort vad som skäligen kan krävas för att få försäkringsersättning..

Realtid - 11 timmar sedan

Industrial Solar föreslår ny ordförande

Olle Olsson blir föreslås som ny ordförande på energibolaget..

Realtid - 11 timmar sedan

Mats Qviberg storköper i Öresund

Öresunds styrelseordförande köper aktier för 4,5 miljoner kronor..

Realtid - 11 timmar sedan

Danske Bank topprekryterar från Nordea Markets

Danske Bank topprekryterar Johan Malmborg som Senior Credit Analyst till Credit Research-teamet i Stockholm..

Realtid - 12 timmar sedan

”Affären ökar tempot i tjänstepensions-tech”

Riskkapitalbolaget Nordic Capital förvärvar Max Matthiessen. ”Min uppfattning är att konsumenten kommer bli mer medveten om vilka avgifter man betalar. Det kommer sätta press på avgifterna, säger Rikard Josefsson”, vd på Avanza..

Realtid - 12 timmar sedan

Här är spelet bakom Nordic Capitals köp av Max Matthiessen

Konsolideringsspelet intensifieras när private equity-bolagen flockas runt de svenska försäkringsförmedlarna, skriver Realtids Per Agerman..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.