DN > Ekonomi

Tuesday, 02 June, 20:05

DN - 19 maj 20 kl. 06:00

Bopriserna föll ovanligt mycket i aprilStörst nedgång för borätter • Men professor tror att marknaden snart stabiliseras..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bopriserna, föll, ovanligtmycket i , april
PrivataAffärer - 19 maj 20 kl. 08:54

Analytiker: Bopriserna har inte bottnat

Läs också: Valueguard: Så mycket föll bopriserna i april Mäklarkedjan: Boprisförväntningarna faller rejält ”Snabbmätningar för maj indikerar uppgång men vi tror att de stora nedgångarna i BNP och försämrad arbetsmarknad kommer att fortsätta att sätta press på priserna under året”, skriver SEB:s Elisabeth Kopelman i bankens morgonbrev. Valueguards HOX-index sj

Dagens PS - 17 maj 19 kl. 07:16

Bopriserna går upp och affärerna ökar

Allt fler signaler kommer nu om att den svenska bostadsmarknaden sakta men säkert börjar återhämta sig. I april gick priserna upp både för villor och lägenheter med 0,8 procent. Bostadsrättspriserna steg med 0,4 procent i riket.

Dagens PS - 14 feb 19 kl. 08:50

SBAB: Så mycket kan bopriserna sjunka

Statliga bolånejätten SBAB spår att bopriserna i Sverige kan gå ned med 5 procent till 2022. Prognosen bygger på den senaste boränteprognosen som i sin tur är baserad på bland annat marknadens förväntningar om en något långsammare reporänteutvecklingen än tidigare. Osäkerheten är dock stor, skriver SBAB.

PrivataAffärer - 21 nov 19 kl. 11:47

SHB: Konjunkturen avgör bopriserna

Hushållen väntas dock allt mer ta in att låga räntor är här för att stanna, och skruva ned sina ränteförväntningar, vilket delvis kan få samma effekter som en faktisk räntesänkning. Detta motverkas dock av ett fortsatt historiskt högt bostadsbyggande och prisdämpande kreditrestriktioner. Det säger Johan Löf, seniorekonom vid Handelsbanken, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 05 maj 20 kl. 07:42

Så mycket föll bopriserna i april

”SBAB:s tjänst Booli och dess unika data gör att vi mycket snabbt kan få en bild av det aktuella marknadsläget och hur coronakrisen slår mot bostadsmarknaden. För särskilt bostadsrätter ser vi tydligt att de områden som drabbats hårdast av smittspridningen också har störst prisfall. Med undantag för några områden, har coronakrisen så här långt slagit hårdare mot bostadsrätter än för hus”, säger Robert Boije, chefsekonom på SBAB, i en kommentar.

PrivataAffärer - 06 maj 20 kl. 07:17

SEB: Bopriserna faller 15 procent

Enligt SEB:s prognos väntas Sveriges BNP sjunka 6,5 procent i år och öka 5,0 procent under 2021. I föregående stora prognos, i januari, väntades BNP öka med 1,1 procent i år och 1,7 procent 2020. Dessa prognoser har dock därefter reviderats grundligt, och enligt den senaste uppdateringen, den 15 april, väntade SEB att Sveriges BNP skulle sjunka 6,9 procent i år.

PrivataAffärer - 19 maj 20 kl. 06:39

Valueguard: Så mycket sjönk bopriserna i april

Bostadspriserna har sjunkit 1,2 procent under den senaste tremånadersperioden och stigit 2,9 procent under de senaste tolv månaderna. Priserna på bostadsrätter sjönk 3,4 procent i april jämfört med föregående månad, medan villapriserna sjönk 1,1 procent. Säsongsrensat sjönk priserna på bostadsrätter 2,8 procent, medan villapriserna sjönk 1,5 procent.

PrivataAffärer - 14 feb 19 kl. 07:02

SBAB: Så mycket sjunker bopriserna de närmaste åren

Tidigare räknade banken med att bostadspriserna kunde sjunka med uppemot 10 procent, men nedgången väntas nu bli mindre på grund av att Riksbanken spås höja reporäntan i en långsammare takt. Osäkerheten är dock stor. Det skriver SBAB i en bomarknadsrapport som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

Dagens PS - 02 maj 18 kl. 12:45

Bopriserna går nu spik rakt upp – i Norge

Stiger för fjärde månaden i raden, enligt nya siffror. Den norska bostadsutvecklaren Obos uppger i ett pressmeddelande att ”den negativa pristrenden definitivt är bruten”, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt. Bakgrunden är ny statistik, baserad på den månatliga prisutvecklingen för Obos-anslutna bostäder, som visar att priserna på den norska bostadsmarknaden alltså klättrar för fjärde året i följd.

Affärsvärlden - 03 maj 19 kl. 11:17

Så ändrades bopriserna i april

LISTA Siffror från Booli visar bostadsprisernas utveckling i april - såväl för storstäderna som för landet i helhet..

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

Värdepappersbolag blir av med tillstånd

Finansinspektionen (FI) återkallar tillstånden för Exceed Capital Sverige med omedelbar verkan. ”FI:s beslut innebär att bolaget blir av….

DN - 23 timmar sedan

Så lär du barnen att hushålla med pengar

Tuffare tider, kontanter som fasas ut och konsumtionssamhällets frestelser ställer stora krav på dagens föräldrar..

DN - Igår: 15:46

Transportkaos vinstlott för etiopiskt flygbolag

Flera västländer har under coronakrisen tagit till drastiska åtgärder och konfiskerat sjukvårdsutrustning och skyddsmateriel under….

DN - Igår: 13:17

Lägsta varselnivån sedan coronakrisens början

Mellan 1 och 29 mars varslades 8.568 personer i Sverige, visar de senaste siffrorna från Arbetsförmedlingen..

DN - Igår: 13:02

Göteborg nu officiellt i lågkonjunktur – bottenvärdet från finanskrisen passerat

För många av de tiotusentals varslade, korttidspermitterade eller uppsagda kommer beskedet knappast som en överraskning:  Göteborg befinner….

DN - Igår: 07:57

Kraftig uppgång på Hongkongbörsen

Börsen i Hongkong steg över tre procent när veckans handel inleddes. Beskedet att USA:s president Donald Trump avvaktar med att införa….

DN - Igår: 06:29

”Det är för sårbart att bara sälja kaffe”

Vad händer efter coronakrisen? Löfbergs vd Lars Appelqvist om framtiden..

DN - Igår: 20:06

Tillväxtverket får rätt gå in på företag oanmält

Ett av många verktyg i jakten på fuskare med korttidspermitteringar..

DN - I förrgår: 16:03

”Flummig vänsterliberal eller Trumps bäste vän?”

DN:s Martin Jönsson porträtterar Twitters vd @Jack, eller Jack Dorsey..

DN - I förrgår: 14:24

Sparekonomernas tips inför sommaren: Teknikfonder ligger rätt i tiden

Se upp för Europa – rikta blickarna över Atlanten. Det är sparekonomerna Johanna Kull och Frida Bratts råd till spararna när det våras för….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.