Cornucopia > Ekonomi

Sunday, 07 June, 03:57

Cornucopia - 18 maj 20 kl. 21:40

Fönster och port uppe på maskinhallenEftermiddagen har spenderats med att fixa upp fönstret och framför allt porten till den lilla totalrenoverade maskinhallen. Några foton som kompensation för att det inte bloggats.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Lena

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fönsteroch , port, uppe, maskinhallen
Cornucopia - 22 apr 20 kl. 19:50

Elarbetena fixade för maskinhallen

Gårdens lilla maskinhall fick idag sina elarbeten fixade. Blev riktigt bra.
Del av den invändiga installationen.

Cornucopia - 17 apr 20 kl. 15:02

Fredagsmys: Loftbygge i maskinhallen

Dags för lite fredagsmys. I väntan på port, fönster och elektriker, så fortgår arbetet med totalrenoveringen av maskinhallen. Idag byggde vi ett loft inne i hörnet för att öka golvytan.

Cornucopia - 26 apr 20 kl. 21:36

Maskinhallen börjar likna något

Maskinhallen börjar likna något invändigt, så till den grad att det är målat och urstädat. Och listat. Ganska iaf.

BT - 16 aug 14 kl. 12:23

Smällarna på U-port väckte jobbiga minnen

Visst är det lite märkligt att U-ports egna pyrotekniska ”effekter” kändes av i andra änden av stan?
De första detonationerna vid U-port kunde jag känna tryckvågen av på min egen altan, nästan uppe vid Hester. Ett par timmar senare kom ytterligare två, vilka borde vara de explosioner som talas om i artikeln ”Bomb exploderade på U-port.

YLE - 01 okt 16 kl. 09:18

It-expert: Mobilbetalapp öppen port till ditt liv

Apparna för betala via mobilen blir fler och överlag är de rätt säkra, förutsatt att mobilanvändaren uppdaterar mjukvaran. Samtidigt är de som en öppen port till ditt liv, säger it-säkerhetskonsulten Niki Klaus. - Det är klart att det finns risker i allt.

YLE - 01 okt 16 kl. 09:18

It-expert varnar: Mobilbetalapp öppen port till ditt liv

Apparna för att betala via mobilen blir fler och överlag är de rätt säkra, förutsatt att mobilanvändaren uppdaterar mjukvaran. Samtidigt är apparna som en öppen port till ditt liv, säger it-säkerhetskonsulten Niki Klaus. - Det är klart att det finns risker i allt.

Expressen - 11 feb 17 kl. 06:45

"The Hills"-stjärnan Whitney Port är gravid

Realitystjärnan Whitney Port är gravid. "The Hills"-profilen väntar nu sitt första barn med maken Tim Rosenman. "Oj hej!

YLE - 22 dec 16 kl. 12:35

Företagare: Ingåport behöver röda hus med tegeltak

Rödmylleliknande hus med tegeltak som andas skärgård. Det är företagare Tom Bäckströms förhoppningar om Ingåport. Ingåborna får nu chans att säga sitt om kommunens stora planer för området som ligger norr om stamväg 51 intill Täktervägen.

YLE - 20 mar 17 kl. 06:20

Företagare i Hangö hoppas att beslutsfattarna öppnar ögonen för lokala varor och tjänster

Boendemöjligheter för anställda och smidigare kommunala processer finns på Hangöföretagarnas önskelista inför kommunalvalet. Artikeln ingår i Svenska Yles serie Valfrågor. Affärsidkarna vid Berggatan i Hangö brukar träffas över en kopp kaffe och diskutera dagens ljusglimtar och bekymmer.

YLE - 13 sep 17 kl. 04:46

Pojkar slog sönder fönster i daghem i Lojo

Tre minderåriga pojkar har söndrat fönster i ett gammalt daghem i Lojo. I Ingå kyrkby körde en kvinna i diket. Hon blåste 1,9 promille i polisens alkometer.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 11 timmar sedan

Återkoppling friluftskläder

Dags för en liten återkoppling om friluftskläder. Hur gick det med den där fleecen från Stellar Equipment? Och har de gamla märkena en framtid i konkurrensen från nya märken som dyker upp som svampar ur jorden, och bara säljer direkt till kund online utan mellanhänder?

Cornucopia - 17 timmar sedan

Alternativa investeringar istället för finansmarknaderna

Utanför finansmarknaderna och bostadsmarknaden finns det alternativa investeringar. Nedan följer några exempel på vad dessa kan bestå av.
Alternativ investering.

Cornucopia - Igår: 20:02

Fredagsmys: Redovisningsavdelning Marviken topplistad för maj månad - åttonde mest sålda ljudboken på bara tretton dagar

Dags för lite fredagsmys och topplisteplaceringar för Redovisningsavdelning Marviken, på den officiella topplistan för maj månad i hela Sverige. På 24 dagar placerade den sig som Sveriges tredje mest sålda e-bok och den tolfte mest sålda skönlitterära boken. Och på endast tretton av månadens dagar kom den in som den åttonde mest sålda ljudboken.

Cornucopia - Igår: 11:44

Hushållen marginellt mindre negativa till konjunkkturen

I Konjunkturinstitutets (KI) extra konjunkturbarometermätning för hushållen  är hushållen något mindre negativa till sin egen respektive landets ekonomi och konjunktur än vid den senaste officiella mätningen. Förändringen är dock liten, och man är fortfarande extremt negativa.Coronaöl i kyldisk mitt på tacohyllan.

Cornucopia - Igår: 10:24

Bostadsrätt på i Saltsjöbaden värderad till noll kronor åt Kronofogden

En bostadsrätt i en relativt nybyggd förening på en av Saltsjöbadens bästa adresser har värderats till noll kronor åt Kronofogden. Orsaken är den mycket höga månadsavgiften, och att det föreligger en tvist för föreningen kring detaljplanen och ett ärende hos Mark- och Miljödomstolen. Ärendet hos fogden kan ses som ett tragiskt enskilt exempel på hur illa det kan gå för individer på bostadsmarknaden.

Cornucopia - Igår: 09:30

Bloggläsarna tror Trump vinner presidentvalet - men vill att Biden vinner

Bloggläsarnas dom i enkäten om det amerikanska presidentvalet är att de tror att Trump vinner valet, men de vill att Biden vinner. Precis som i USA är alltså trumpeterna i minoritet, om än högljudda.Klockan tickar för Trump.

Cornucopia - Igår: 08:49

Svagt på börsen igår - kronan rusar - starkast på ett år mot dollar och euro

Börserna bjöd på en svag rekyl under gårdagen, men den svenska kronan fortsätter att stärkas kraftigt. Växelkursen för kronan mot världsvalutorna EUR och USD är den starkaste på ett år, vilket kanske är passande med när reserestriktioner börjar lyftas.Dagschart OMXSPI.

Cornucopia - I förrgår: 16:19

ECB utökar stödköpen på finansmarknaderna till över 14 000 miljarder kronor

Finansmarknaderna får under inga omständigheter gå ner. ECB har därför nyss gett beskedet att man utökar sina stödköp av euroländernas statsobligationer till över 14 000 miljarder svenska kronor, eller nämare besämt 1 350 miljarder euro.
ECB:s huvudkontor.

Cornucopia - I förrgår: 14:04

Gästinlägg: God litterär smak söder om Söder

Nedansteånde är ett gästinlägg från en läsare. Det handlar om tung litterär mark, då Årsta exempelvis förekommer i Stjärnklart. Jag kunde inte skrivit läsarens text bättre själv, så här följer den, komplett med Fallet och Redovisningsavdelning Marviken vid dubbelsängen, och Stjärnklart på balkongbordet.

Cornucopia - I förrgår: 13:10

Normalisering av coronapandemin pågår

En anekdotisk observation är att det verkar pågå en ordentlig normalisering av coronapandemin bland de som ej drabbats, eller har tillfrisknat. Detta utifrån en vända för ärenden in i Göteborg igår, där det kändes som en alldeles vanlig onsdagseftermiddag, med fulla butiker, rent av köer.Några dagar gammal bild - tog inte foton igår, då det var folk överallt som kan identifieras på bild.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.