DI > Ekonomi

Wednesday, 27 May, 02:11

DI - 18 maj 20 kl. 21:20

Affär med Gardell riskfylld för SSAB – men någon måste ta initiativSvenska SSAB pekas nu ut som en möjlig spelare i en storaffär med Cevians tyska industrikonglomerat Thyssen Krupp..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Gardell, SSAB, Cevians, Thyssen Krupp

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Affärmed , Gardell, riskfylldför , SSABmen någon måste , ta initiativ
NSD - 11 jun 15 kl. 21:54

Bristerna är en dyr affär för SSAB

Bristerna i järnvägssystemet på sträckan Boden –  Bastuträsk är en dyr affär för SSAB..

Dalarnas tidningar - 13 jun 14 kl. 10:55

Bra affär för SSAB-stål

SSAB köper 51 procent av aktierna i G&G Mining Fabrication i Perth, Australien. Företaget är specialister inom reparation, underhåll och tillverkning av tillbehör för tunga gruvmaskiner..

Opinionen.se - 17 jun 13 kl. 11:30

Krisuppgörelsen över på SSAB

Full lön och full arbetstid är åter på SSAB. Krisuppgörelsens tid är nu över för alla som i december gick med på en lönesänkning på 10 procent och en 20 procent kortare arbetstid. ?

PrivataAffärer - 20 jul 18 kl. 08:17

SSAB: Klart bättre resultat jämfört med 2017

SSAB:s rörelseresultat uppgick till 1 630 miljoner kr för det andra kvartalet 2018. Det framgår av delårsrapporten. Väntat var enligt SME Direkts prognossammanställning 1 816 miljoner kr.

Opinionen.se - 22 jan 14 kl. 08:10

SSAB tar över Rautaruukki


Ståljätten SSAB köper konkurrenten Rautaruukki. 1,4 miljarder kronor ska sparas varje år och fem procent av de anställda får gå i sammanslagningen. – Tydlig industriell logik, säger SSAB:s vd Martin Lindqvist.

BT - 22 jan 14 kl. 07:49

SSAB tar över Rautaruukki

Stålföretagen SSAB och Rautaruukki planerar att gå samman. 1,4 miljarder kronor ska sparas varje år och fem procent av de anställda får gå. SSAB ska lämna ett offentligt utbyteserbjudande till Rautaruukkis aktieägare.

PrivataAffärer - 12 dec 18 kl. 13:17

ABB en given vinnare om affären går i lås

Efter att i åratal underpresterat när det gäller lönsamheten och därmed fått allt större påtryckningar från investerare verkar nu ABB ha bestämt sig. Verksamhetsområdet Power Grids ska säljas till Hitachi och därmed skulle en historia som varit en följetong under flera år äntligen få sitt lyckliga slut. Riskkapitalbolaget Cevian med Christer Gardell i spetsen har alltsedan de tog en större position i ABB krävt en avknoppning av Power Grids och så sent som efter sommaren 2017 blev en sådan affär avspisad i styrelsen där Cevian numera har en plats.

PrivataAffärer - 26 okt 18 kl. 07:55

SSAB klart under förväntan

SSAB:s rörelseresultat uppgick till 1.387 miljoner kronor för det tredje kvartalet 2018. Det framgår av delårsrapporten.

Dagens PS - 18 dec 19 kl. 09:47

SSAB-smäll på kvarts miljard i Finland

Stålbolaget SSAB meddelar att strejkerna i Finland, som organiserats av ett antal fackföreningar i samband med förhandlingar om nya kollektivavtal, bedöms påverka bolagets affärsområde Europes resultat för det fjärde kvartalet negativt med 250 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande. Strejken som organiserades i Brahestad och Tavastehus av Industrifacket, fackförbundet Pro, och De Högre Tjänstemännen YTN, inleddes 9 december och avslutades den 11 december.

Supermiljöbloggen - 18 jun 15 kl. 08:48

Rolf Lindahl, Greenpeace: ”SSAB:s ryska kärnkraftsäventyr riskerar att drabba aktieägarna”

Den svenska stålkoncernen SSAB kan vara tungan på vågen för om kärnkraftsindustrin, genom det finländska bolaget Fennovoima, ska få en renässans i Västeuropa. Paradoxalt nog, kan detta möjliggöras via ryskt stöd. Fennovoima vill med hjälp av den ryska skandalomsusade kärnkraftsjätten Rosatom bygga ett kärnkraftverk i Pyhäjoki i Finland, 15 mil från den svenska kusten.

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Skuldberget växer: ”Det här är inte rätt tillfälle att snåla”

Under coronakrisen kommer statsskulden att öka ordentligt, men det bör inte vara något hinder för fler miljardinjektioner..

DI - 3 timmar sedan

Bullet Capital nu största ägare i kryptovalutabolaget Quickbit

Bullet Capital har blivit största ägare i kryptovalutabolaget Quickbit. .

DI - 3 timmar sedan

Öresundsbron fyller 20 år – vilka har tjänat mest på förbindelsen?

Öresundsbron fyller 20 år i år. De högt ställda förväntningarna på den fasta förbindelsen mellan Sverige och Danmark har inte helt infriats….

DI - 3 timmar sedan

Historisk rymdresa ska göra USA kvitt Rysslandberoende

På onsdag kan Space X skriva historia. Om vädret tillåter är planen att Elon Musks rymdbolag som första privata aktör ska genomföra en….

DI - 3 timmar sedan

80 miljarder fryser inne när utlänningarna uteblir

I juni, juli och augusti förra året konsumerade utländska turister i Sverige för 80,4 miljarder kronor..

DI - 4 timmar sedan

Uppåt på Wall Street – flygbolag och bank vinnare

USA-börserna föll tillbaka i tisdagens avslutande handeln men stängde fortfarande på plus när optimism kring återöppningen av ekonomin gav….

DI - 4 timmar sedan

Jukka Moisio ny vd för Nokian Renkaat

Däcktillverkaren Nokias Renkaats styrelse har utsett Jukka Moisio till ny vd med omedelbar verkan..

DI - 4 timmar sedan

Handlarna ger Volvo Cars bottenbetyg – rasar från toppen mot botten

Det gnisslar rejält i relationen mellan Volvohandlarna och Volvo Cars. I den årliga återförsäljarrankningen ramlar Volvo mot botten. ”Volvo….

DI - 4 timmar sedan

Volvo Cars svar till handlarna: Nödvändig förändring

Förändringar i hur bilar säljs är nödvändiga, men Volvo Cars tänker inte vända handlarna ryggen.  ”Rankning är kortsiktigt..

DI - 5 timmar sedan

Bottenrekord: Liberalerna under 3 procent i mätning

Liberalerna får under 3 procent av väljarstödet i DN/Ipsos majmätning, skriver Dagens Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.