SVT > Ekonomi

Monday, 25 May, 01:27

SVT - 18 maj 20 kl. 19:45

Efter SVT:s granskning: Ännu svårare för företag som delar ut pengar att få stödTillväxtverket stoppar möjligheten till statligt permitteringsstöd även för bolag som ger koncernbidrag. Företag som gjort aktieutdelningar av något slag efter den 16 mars i år ska nu inte ha rätt till stöd..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter SVT:s, granskning, Ännu, svårareför , företagsom delar , ut pengar att få stöd
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här jagas SVT-reportern av fuskande lyxbilsförare

SVT:s reporter konfronterar mannen som parkerar sin bil på en plats med parkeringsförbud.Föraren till Porsche har lagt ett misstänkt falskt p-tillstånd i rutan.LÄS MER: Så fuskade eleverna på nationella provetEnligt SVT:s granskning har fusket med handikappsstillstånden ökat och de har stött på flera fuskare.

SVT - 26 sep 16 kl. 06:29

Facket larmar: Ännu svårare att anställa socialsekreterare

Personalomsättningen inom socialtjänsten fortsätter att öka, det menar facket i en ny undersökning. Den tunga arbetsbelastningen gör det allt svårare för socialchefer att både anställa och behålla sina socialsekreterare..

SVT - 12 jan 17 kl. 07:54

Varnar för ännu svårare åldersbedömning

Är du 16,17 eller 18? Åldern kommer att få ännu större betydelse i asylprocessen, om regeringens lagförslag om uppehållstillstånd för studier på gymnasiet går igenom. Migrationsverket pekar på svårigheterna med att fastställa ålder..

SVT - 16 dec 17 kl. 10:47

SVT på IS-förhör i Irak: ”Vi vet vilka som stred med IS”

IS är till stora delar besegrat. Men nu börjar en kanske ännu svårare process – att ställa rätt människor till svars. I Irak har rättsprocesser inletts mot dem som pekas ut som terrororganisationens fotsoldater.

SVT - 20 okt 14 kl. 14:24

SVT-experten: ”Det kommer bli ännu svårare”

Sävehofs damer och Alingsås herrar går som tåget i elitserien. Men i Champions League har lagen det svårt. Alingsås har förlorat fyra raka matcher och Sävehof åkte på ett rejält nederlag i premiären när man föll mot Viborg med 38–25..

SVT - 16 sep 15 kl. 11:03

Osäkert läge för förstelärare

Första kullens förstelärare har fått tidsbegränsade förordningar i stället för permanenta tjänster. Det visar en granskning som Lärarnas tidning har gjort bland de 94 kommuner som tillsatte förstelärare 2013..

Dagen - 15 jun 18 kl. 13:36

Färre behöriga lärare på konfessionella skolor

De muslimska skolorna får sämst betyg i SVT:s granskning, men problemet med behöriga lärare finns också på kristna friskolor..

Dagen - 15 jun 18 kl. 13:57

Färre behöriga lärare på konfessionella skolor

De muslimska skolorna får sämst betyg i SVT:s granskning, men problemet med behöriga lärare finns också på kristna friskolor..

SVT - 13 nov 18 kl. 09:40

Lärare kan behålla lärarlegitimation trots brott mot elever

Lärare som begått brott mot elever kan behålla sin lärarlegitimation. Det visar en granskning som Ekot har gjort..

SVT - 17 jun 19 kl. 19:27

Tidning planterade ”David” i hbtq-forum och appar – polis, lärare och toppchef ville träffa 14-åringen

Övergrepp, sexköp av barn och grooming. På appar och forum för hbtq-personer söker män sex med barn, visar en granskning av Svenska Dagbladet. De har konfronterat männen som vill träffa David, 14.

Fler nyheter från SVT

SVT - 18 timmar sedan

Risk för dyrare matkasse

Produktionen av svenska råvaror till livsmedelsindustrin har hittills varit relativt stabil i coronastormen. Men om krisen förvärras finns en oro för jordbruket och för stigande matpriser. – I dessa tider märker vi hur sårbart det är, säger Emma Frödå, jordbruksansvarig på Danske Bank..

SVT - 21 maj 20 kl. 16:32

Hyresrabatten uteblir fortfarande

Det är fortfarande många butiker som inte fått del av den hyresrabatt som regeringen presenterade när coronakrisen startade. Butikskedjan Ur och Penn uppger att de fått sänkt hyra bara i mellan 25 och 30 procent av sina butiker. .

SVT - 20 maj 20 kl. 13:57

Riksbankschefen om SEB:s aktieutdelning: Inte lämpligt

Tre av Sveriges fyra storbanker har ställt in sina utdelningar i år. Men SEB har inte fattat beslut om den planerade utdelningen på 13 miljarder kronor till aktieägarna. Riksbankschefen Stefan Ingves tycker att utdelningen ska stoppas.

SVT - 19 maj 20 kl. 06:23

Sjunkande bostadspriser i corona-krisens spår

Priserna för privata bostäder gick neråt under april månad i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det visar Valueguards prisindex, och effekterna av covid-19 börjar märkas. Men alla håller inte med om att pandemin är huvudskälet..

SVT - 18 maj 20 kl. 11:19

Hemlig miljardorder för Saab

Försvarskoncernen Saab har tecknat ett kontrakt gällande det flygburna senorsystemet Saab 2000 Erieye AEW&C. Orderbeloppet uppgår till drygt 1,5 miljarder kronor enligt ett pressmeddelande – men vem köparen är hålls hemligt..

SVT - 18 maj 20 kl. 02:44

Japan i recession

Japans ekonomi dyker ned i recession för första gången sedan 2015, när landet brottas med coronapandemin..

SVT - 14 maj 20 kl. 16:21

Assa Abloy har beviljats statligt stöd – trots aktieutdelning

Industrijätten Assa Abloy har permitterat omkring hälften av sin personal i Sverige. Nu bekräftar bolaget att det beviljats stöd från Tillväxtverket, trots att företaget så sent som den 29 april beslutade om aktieutdelning på 2,2 miljarder till ägarna. -Vi har beviljats stöd, men det var innan Tillväxtverket kom med sina nya regler, säger kommunikationschef Christiane Belfrage till SVT..

SVT - 14 maj 20 kl. 13:44

Tidigare Swedbank-anställda åtalade

Lettiska åklagare har väckt åtal mot elva personer misstänkta för penningtvätt, däribland flera tidigare lokalanställda på Swedbank, rapporterar Dagens Industri med hänvisning till bland annat den lettiska tidningen Diena. Swedbank bekräftar uppgifterna..

SVT - 11 maj 20 kl. 17:27

Lagrådet ger hård kritik till regeringens förslag: ”Skapar snarare problem”

Regeringen vill förhindra att företag gör aktieutdelningar samtidigt som de får statligt stöd för att permittera sin personal. Därför beslutade man i förra veckan att skärpa lagen om hur stöd till bolag ska delas ut – men förslaget till den nya lagtexten får hård kritik från Lagrådet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.