DI > Ekonomi

Thursday, 28 May, 09:46

DI - 18 maj 20 kl. 16:52

Huawei: ”Nya sanktionerna ett hot mot vår överlevnad”USA skruvar åt tumskruvarna på kinesiska Huawei – och de nya sanktionerna som Washington vill införa är ett hot mot telekomjättens. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Huawei, Washington

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HuaweiNya , sanktionernaett , hotmot vår , överlevnad
DI - 14 maj 20 kl. 10:41

Tidning: Huawei riktade hot mot Danmark

Den kinesiska techjätten Huawei ska flera gånger ha försökt påverka Danmarks regering, minst ett brev från företaget ska ha innehållit hot,.

GöteborgsPosten - 14 maj 20 kl. 07:51

Tidning: Huawei riktade hot mot Danmark

Den kinesiska techjätten Huawei ska flera gånger ha försökt påverka Danmarks regering, minst ett brev från företaget ska ha innehållit hot, rapporterar tidningen Berlingske..

Mobil - 24 maj 19 kl. 14:07

Läsarfråga: Skulle du köpa en Huawei-telefon nu?

USA:s president Donald Trump har på en presskonferens både sagt att Huawei-sanktionerna kan släppas i en uppgörelse med Kina, och kallat företaget "väldigt farligt"..

Dagens PS - 29 jan 19 kl. 09:45

USA åtalar Huawei för brottsvåg

USA:s justitiedepartement har valt att åtala den kinesiska telekomjätten Huawei, två dotterbolag och finanschefen Meng Wanzhou, rapporterar Ekot. Listan över brott är lång från justitiedepartementet som misstänker Huawei för bland annat bankbedrägeri, stöld av företagshemligheter och brott mot Iran-sanktionerna. Meng Wanhzou sitter sedan tidigare anhållen i Kanada efter att USA begärt henne utlämnad på misstankar om brott mot Iran-sanktionerna.

Dagens PS - 30 jan 19 kl. 14:10

Huawei mobiliserar mot USA-sanktioner

Huawei har bett underleverantörer att flytta över en del av produktionen till Kina. Bolaget vill på detta sätt slippa dras med brist på komponenter om USA slår till med fulla sanktioner mot bolaget. Enligt branschkällor har Huawei bett taiwanesiska ASE Technology och King Yuan Electronics att omlokalisera den största delen av produktionen till Fastlandskina, rapporterar Nikkei.

HBL - 23 mar 14 kl. 02:28

Ryssland känner av sanktionerna

EU:s och USA:s sanktioner slår mot Rysslands ekonomi, fastän det är tveksamt om de uppnår den avsedda politiska verkan. – Hela den ryska banksektorn får kalla kårar, säger en analytiker.Moskvabörsen rasade efter att USA och EU offentliggjort de senaste sanktionerna och det står nu klart att Rysslands ekonomi drabbas hårt av Ukrainakrisen.

Helsingborgs Dagblad - 09 aug 19 kl. 09:42

Huawei presenterar eget operativsystem

Den kinesiska telekomjätten Huawei presenterar nu ett eget operativsystem för mobila enheter, kallat Harmony OS på engelska. Det nya systemet ses som avgörande för Huaweis överlevnad, sedan amerikanska sanktioner bland annat fått Google, som ligger bako.

Sydsvenskan - 09 aug 19 kl. 09:42

Huawei presenterar eget operativsystem

Den kinesiska telekomjätten Huawei presenterar nu ett eget operativsystem för mobila enheter, kallat Harmony OS på engelska. Det nya systemet ses som avgörande för Huaweis överlevnad, sedan amerikanska sanktioner bland annat fått Google, som ligger bako.

DI - 25 apr 18 kl. 16:04

Huawei granskas för överträdelse mot Iran-sanktioner

Det amerikanska justitiedepartementet DOJ sägs granska det kinesiska telekombolaget Huawei, som konkurrerar med Ericsson, för eventuella överträdelser av Iran-sanktionerna. Det skriver Wall Street Journal..

DI - 18 maj 19 kl. 09:39

USA på väg att backa om Huawei

USA:s handelsdepartement är på väg att ta ett steg tillbaka i sanktionerna mot Huawei. Den kinesiska telekomleverantören kan få en tillfällig licens för att inte abonnenter i USA ska drabbas, skriver nyhetsbyrån Reuters..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Företagarnas investeringar minskade med 3 procent

Företagens investeringar uppgick till 77,8 miljarder kronor första kvartalet i år, vilket är en nedgång med 3 procent från motsvarande….

DI - 10 minuter sedan

SCB: Detaljhandeln sjönk 1,3 procent i april

Försäljningsvolymen i detaljhandeln, i fasta priser och kalenderkorrigerad, sjönk 1,3 procent i april, jämfört med samma månad föregående….

DI - 15 minuter sedan

Vi kan räkna med en nyemission modell större

Även om SAS kassaflöde var bättre än väntat i kvartalet börjar det bli kritiskt för bolaget om inte flygandet snart sätter igång..

DI - 15 minuter sedan

Nätmodehandlaren rusar 10 procent

Nätmodehandlaren Boohoos aktie steg med över 10 procent på torsdagsmorgonen efter bolagets tillkännagivande att de återstående 34 procenten….

DI - 15 minuter sedan

Lite lånefest skadar inte nu

På fredag släpper SCB siffror över hur mycket bankers och finansinstituts utlåning till hushållen växte i april..

DI - 15 minuter sedan

Peab lägger ned driften av flygplats

Byggbolaget Peab har beslutat att lägga ned driften av Ängelholm Helsingborg Airport tills vidare..

DI - 30 minuter sedan

Kina godkänner ny kontroversiell säkerhetslag

Kinas folkkongress godkänner förslaget på en ny säkerhetsförordning i Hongkong, ett förslag som väckt stora protester i området..

DI - 45 minuter sedan

Fortsatt rekordlåg nivå för KI-barometern – men mindre pessimism om framtiden

KI:s barometerindikator, som sammanfattar läget i svensk ekonomi, steg med 4,1 enheter till 64,1 i maj, och tog därmed ett litet kliv uppåt….

DI - 1 timme sedan

Nya uppgångar att vänta när Stockholmsbörsen öppnar

Stockholmsbörsen ser ut att inleda torsdagens handel uppåt. Hittills under veckans gång har storbolagsindexet stigit över 4 procent..

DI - 1 timme sedan

Epiroc tar stor order från kopparjätte

Gruvutrustningsbolaget Epiroc har tagit en ”stor order” för utrustning och service i Chile..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.