PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 28 May, 18:25

PrivataAffärer - 18 maj 20 kl. 15:48

SBB har sålt fastigheter för över 800 miljoner



Det totala överenskomna fastighetsvärdet överstiger värderingen i det första kvartalet 2020 med 6 procent, samt Hemfosas värdering från det tredje kvartalet 2019 med 17 procent, skriver bolaget. ”Vi upplever hög efterfrågan på våra kassaflödesfastigheter. SBB:s transaktionsteam för många dialoger kring enskilda fastigheter från Hemfosaportföljen, och vi känner oss trygga att fortsätta leverera försäljningar med ambitionen att uppnå en BBB+ rating inom den kommande 12-månadersperioden’, skriver vd Ilija Batljan. I fredags uppgav Ilija Batljan under en telefonkonferens att SBB siktade på att inom bara dagar nå fram till avtal om fastighetsavyttringar för att slippa sänkt kreditbetyg. Uttalandet kom i kölvattnet av att han under något dygn för ett par veckor s
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SBB, Hemfosas, Hemfosaportföljen, BBB, Ilija Batljan, Castellum, Malmö

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SBBhar , sålt, fastigheterför över , 800miljoner
DI - 27 sep 18 kl. 18:08

SBB säljer fastigheter värda drygt en miljard

Samhällsfastighetsbolaget SBB säljer fastigheter med ett underliggande fastighetsvärde om 1.153 miljoner kronor till ett samriskbolag. Detta joint venture ägs till 50 procent vardera av SBB respektive Property AD.

DI - 21 dec 18 kl. 07:42

SBB säljer fastigheter för 1,6 miljarder

Fastighetsbolaget SBB har tecknat avtal om försäljningar av fastigheter i Sverige och Norge för sammanlagt cirka 1,6 miljarder kronor. Det totala driftnettot för samtliga fastigheter uppgår till cirka 72 miljoner kronor..

DI - 13 apr 17 kl. 08:47

SBB säljer fastigheter för 216 Mkr

SBB säljer fyra kommersiella fastigheter i Oskarshamn och Nyköping samt fem bostadsfastigheter på Gotland för totalt 216 miljoner kronor. Beloppet är 13 procent över värdering..

DI - 05 sep 18 kl. 13:15

SBB säljer fastigheter – siktar på högre kreditbetyg

Samhällsfastighetsbolaget SBB säljer tre icke-strategiska fastigheter, en i Bergen och två i Falun, till underliggande fastighetsvärde om 138,5 miljoner kronor. Fastigheterna säljs omkring 6 procent över senaste värdering.  Det framgår av ett pressmeddelande.

DI - 31 maj 19 kl. 13:28

SBB köper fastigheter för nära miljarden i Linköping

Samhällsfastighetsbolaget SBB köper 24 fastigheter i Linköping, huvudsakligen uthyrda till Linköpings kommun, från familjeföretaget Botrygg för 950 miljoner kronor. .

DI - 23 dec 19 kl. 07:06

SBB miljardsäljer fastigheter

Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, har ingått avtal om försäljning av 46 fastigheter med ett fastighetsvärde om drygt 1….

Affärsvärlden - 23 dec 19 kl. 07:40

SBB miljardsäljer fastigheter

SBB har ingått avtal om försäljning av 46 fastigheter. Försäljningarna sker till ett överenskommet fastighetsvärde om drygt 1 miljard kronor och överstiger bokförda värden med cirka 10 procent..

DI - 18 maj 20 kl. 15:18

SBB säljer fastigheter för 835 miljoner kronor

Fastighetsbolaget SBB, med grundare Ilija Batljan, har sålt fem fastigheter för 835 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande..

Realtid - 18 maj 20 kl. 15:35

SBB säljer fastigheter för 835 miljoner kronor

Fastighetsbolaget SBB har sålt fem fastigheter. Affären beräknas vara värd 835 miljoner kronor..

DI - 20 apr 18 kl. 07:14

SBB köper fastigheter Karlskrona

Fastighetsbolaget SBB förvärvar genom bolag två samhällsfastigheter, med vård- och äldreboende, samt två bostadsfastigheter av allmännyttan i Karlskrona. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 09 okt 18 kl. 19:31

SBB köper fastigheter i Höganäs till ett värde av 289 miljoner

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden, SBB, köper två samhällsfastigheter och åtta bostadsfastigeter i centrala Höganäs. Det totala fastighetsvärdet uppgår till 289 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

DNB: Minskad risk kring Tele2

”Vi tror att detta borde minska risken för andra kvartalet och 2020”, skriver DNB Markets som också påpekar att Tele2-aktien haft en svag utveckling. I analysen uppgraderar banken Tele2-aktien till köp, från tidigare behåll, medan riktkursen om 136 kr kvarstår. De tidigare aviserade negativa effekterna från uteblivna roaming-intäkter verkar löpa enligt plan, men ”dåliga lån” verkar vara ett mindre problem än vad bolaget uttryckte i samband med rapporten för det första kvartalet, skriver DNB.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Fem varningsflaggor inför börsintroduktion

Tidningen varnar bland annat i kategorin ”Hög emissionskostnad” och pekar här på att Nanoforms emissionsutgifter kommer uppgå till cirka 132 miljoner kr, eller runt 16 procent av erbjudandet. En flagga reses även vad gäller ”Tveksamma incitament”. Ersättning upp till 39 miljoner ”Nanoforms CFO och dess IR-ansvarige har båda rörliga incitament i aktuell IPO.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Affärsvärlden: En aktie att köpa

  ”Om Saab skulle närma sig marginalmålet på 10 procent är uppsidan i aktien sannolikt betydande. Även om bolaget inte når ändå dit så är värderingen inte speciellt hög och uppsidan attraktiv. En viktig sak att hålla koll på framöver är att kassaflödet stärks.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Strategen: Så mycket ska USA-börserna upp i sommar

Bannister är känd för att han mitt i kaoset i mars med kuslig precision förutspådde att börsen skulle vända upp. Och nu spår han alltså att uppgångarna kommer att fortsätta under sommaren, rapporterar amerikanska marketwatch.com.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

SAS vd: Ingen v-formad återhämtning för flygbranschen

SAS har formerat tre olika faser i återgången mot det normala: Reserestriktioner, upprampning och ”den nya normaliteten”, säger Richard Gustafsson. ”Man måste ha klart för sig att kostnaderna kommer tillbaka fullt ut när vi tar tillbaka flygen i verksamhet, men på grund av brister i efterfrågan så kommer inte intäkterna att vara tillbaka, vilket kommer bli kostsamt. Det är inget som bara drabbar SAS”, säger han.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Hemnet: Prisrekyl i Stockholm trots försiktiga köpare

Priserna på bostadsrätter i Stockholm har återhämtat sig något i maj, men andra indikationer pekar på en fortsatt försiktighet hos köparna. – Säljvolymerna har gått ned ganska kraftigt de senaste veckorna och även budpremier och försäljningstider pekar mot en fortsatt trög marknad. Det krävs nog att det ramlar in lite positiva signaler kring ekonomin och pandemin, annars finns risk för en ny resa ned för priserna, säger han.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

SEB: Electrolux Professional riskerar förbli marginell spelare i USA

”Vad gäller förvärv menar vi att Electrolux Professional är eftersläntrare i den amerikanska konsolideringen och vår analys indikerar att bolaget historiskt har förvärvat bolag med högre värdering än sin egen”, skriver SEB, som vidare gör uppskattningen att tre av de fyra senaste förvärven haft negativ organisk tillväxt under det första året efter förvärvet. Banken har genomfört intervjuer med ledande personer inom hotell och restaurang, samt branschkollegor i USA, Europa och Asien. Undersökningen visar, enligt SEB, att bolaget har starkast position hos restauranger i premiumsegmentet och hotellkök i Europa och Asien, samt inom tvättsegmentet.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

SEB: Byggmax ökar när resor minskar

Än viktigare är att vi kan utgå från att konsumenterna sannolikt fortsätter i sina hem under nästa år samtidigt som de spenderar mindre på utlandsresor, anser SEB som har en köprekommendation på aktien sedan tidigare. Banken har nyligen höjt sina estimat för Byggmax, men har i dagarna gjort det ytterligare än en gång. SEB tror nu att Byggmax tillväxt för jämförbara enheter (LFL) kommer att uppgå till cirka 22 procent i det andra kvartalet och menar att det till och med finns en uppsida i den prognosen om nuvarande starka efterfrågetrend håller i sig under sommaren.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Buffett dumpad av adepten

Bill Ackman tror sig snabbare kunna ta vara på möjligheter i marknaden via den egna hedgefonden Pershing Square än under Berkshire Hathaways konglomeratstruktur, uppgav han i ett samtal med investerare på onsdagen enligt flera medier, trots att han bara en vecka innan företrädde ståndpunkten att ”Berkshire är byggt för den här typen av kris”. ”Den fördel som nu nås jämfört med under Berkshire är den relativa skalan. Det blir mycket smidigare”, sade han.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Flyg lyfter i Europa – utom i Norden

Vid 10-tiden på torsdagen var brittiska Easyjet upp drygt 7 procent, medan Lufthansa steg omkring 4,5 procent i Frankfurt. IAG, som äger bland annat British Airways, klättrade 2,5 procent. Även flygplanstillverken Airbus noterade en fortsättning på veckans uppgång och steg knappt 2 procent.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.



?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.