PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 25 May, 01:34

PrivataAffärer - 18 maj 20 kl. 15:51

Winsth: Krispolitiken leder till att risktagare gynnasHon säger att under de senaste åren med god ekonomi och överhettningstendenser i svensk ekonomi förde Riksbanken en mycket expansiv penningpolitik för att nå inflationsmålet. ”Det bidrog till historiskt låga räntor, vilket i sin tur gjorde det möjligt för företag, inte minst i fastighetsbranschen, att finansiera sig billigt på till exempel företagsobligationsmarknaden, som har vuxit snabbt. Företagen har kunnat ta hög risk till en billig peng, allt för att få bättre avkastning”, säger hon. När marknaden inledningsvis under coronakrisen sattes under press tvingades Riksbanken stödköpa just dessa papper för att hålla nere räntan och därmed kostnaden för bolagen. ”De som har tagit mycket risk har därmed gynnats i dubbel bemärkelse, då de både kunnat dra n
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Riksbanken, Annika Winsth, Winsth

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Winsth, Krispolitiken, ledertill att , risktagare, gynnas
Sydsvenskan - 15 jan 16 kl. 17:54

Risktagare siktar högt

Finns det något mer att säga om Zlatan? Och går det verkligen att göra en bra film på Kristian Lundbergs ”Yarden”?Två frågor kring två av vårens mest emotsedda svenska biopremiärer, båda med Malmökoppling.

Affärsvärlden - 27 nov 15 kl. 12:57

Winsth: Låga räntor trots Fed-höjning

Trots att den amerikanska centralbanken Federal Reserve sannolikt höjer styrräntan i december leder inte detta till slutet på lågräntemiljön i Sverige, skriver Nordeas chefsekonom Annika Winsth i bankens boränteprognos..

PrivataAffärer - 15 maj 19 kl. 07:15

Ossdsign en lottsedel för risktagare

Noteringen i korthet: Bolag: Ossdsign
Börslista: First North
Teckningskurs: 27,50 kr
Teckningstid 3-17 maj.
Första handelsdag: 24 maj
Tecknas via: Erik Penser, Nordnet Ossdsign vill noteras på First North den 24 maj och tar i samband med det in 140 miljoner kr efter transaktionskostnader. Kapitalet ska gå till i första hand försäljning och marknadsföring, främst i USA.

Realtid - 22 apr 20 kl. 06:07

Vilken risktagare kommer att symbolisera den här krisen?

Coronakrisen kommer liksom tidigare kriser sannolikt få att sin symbol i form av kraschad risktagare, och hårt pressad långivare. Signalerna har börjat komma. Och i bakgrunden finns, som vanligt, mängder av mindre uppmärksammade fall..

Expressen - 25 aug 16 kl. 15:42

Winsth: Räntorna lär knappast rusa i väg

Boräntorna lär knappast rusa i väg i år, enligt Nordeas chefsekonom Annika Winsth. I en ny boränteprognos räknar hon med att boräntorna förblir låga ett tag till – och det dröjer länge innan Riksbanken förväntas höja reporäntan. – Hushåll som har goda marginaler riskerar därmed sannolikt inte mycket med att ligga kvar rörligt, skriver Annika Winsth..

DI - 08 jan 18 kl. 22:24

Winsth till angrepp mot Bolund: Du målar upp en skrämselbild

"Me too"-kampanjen är inget som enar finansmarknadsminister Per Bolund och Nordeas chefsekonom Annika Winsth. Ministern efterlyser ett upprop inom finansbranschen. Men Annika Winsth tycker att han borde belysa andra problem.

Affärsvärlden - 25 jan 11 kl. 14:12

Annika Winsth om Kinas ekonomiska framtid

Nordeas chefsekonom Annika Winsth ger sin syn på det ekonomiska läget i Kina och hur landet fungerar som tillväxtmotor..

SvD - 09 aug 11 kl. 10:38

Winsth tror inte på räntehöjning

En räntehöjning känns avlägsen i dagsläget, säger Nordeas chefsekonom Annika Winsth..

DI - 20 sep 11 kl. 08:41

Annika Winsth sågar sänkt restaurangmoms

Annika Winsth, chefekonom Nordea, tycker att sifferunderlaget till statsbudgeten ser rimligt ut men tror att satsningen på sänkt restaurangmoms är felaktig..

DI - 22 sep 11 kl. 13:18

Winsth: S budgetdokument ganska tunt

Bankekonomen Annika Winsth, Nordea, uppmanade på seminariet Socialdemokraterna som oppositionsparti att ta chansen att visa fram nytänkande och offensiv i det kommande budgetförslaget..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - I förrgår: 15:03

”Sverige missar ekonomisk vinning på grund av coronastrategin”

”Detta stödjer vår syn om att Sveriges avvikande covid-hållning kommer att ge begränsad, om någon, ekonomisk fördel”, skriver de. De påpekar att inga beslut ännu fattats, men skriver att möjligheten att andra länder inte vill öppna sina gränser och att svenskar blir ”persona non grata” till följd av större smittspridning, visar på hur den ekonomiska utvecklingen i ett land hänger samman med utvecklingen och beslut som fattas i andra länder. Även om Sverige skulle tillåta människor från andra länder att resa in fritt är det inte säkert att så många vill komma, om det skulle innebära restriktioner vid hemkomsten igen.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:07

Pictet: Guldpriset fortsätter öka

ETF:er svarade för något mer än 50 procent av den globala efterfrågan på guld under det första kvartalet i år. Det har lett till att Pictets tidigare prognos på ett guldpris på 1.580 dollar per uns passerats med råge, skriver Luc Luyet i en nyligen utgiven rapport med titeln ”And still it rises” .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:28

Hernhag: Utdelningsaktierna som klarat covid-19 bäst

Carl: Vilka långsiktiga utdelningsaktier hade du rekommenderat som du tror klarar covid-19 bäst?
Marcus: De som klarat uttdelningen hittills är i Sverige Castellum, Hufvudstaden, Wihlborg, Vitec. I Nordamerika är det ännu riktigt många, men clean energy-bolag som Brookfield Rewnewbles, Canadian Utilities och Nextera Eenergy bara pumpar på med elproduktion och utdelningar.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:32

Trading Direkt: Intressanta småbolagscase

  Därefter låter vi Tobbe Rosén göra teknisk analys på 14 tittarönskemål. Bolag som nämns i intervjun: Stillfront, Evolution Gaming, Pexip, Mips, Bahnhof, Teknisk analys i dagens avsnitt: OMXS30, S&P 500, DAX, EUR/SEK, USD/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, guld, Brent (Olja), SSAB A, Alphabet, Evolution Gaming, IRRAS, Electrolux, NetEnt, UPM Kymmene, Metsä-board, Spectrum One, Eolus Vind, Smart Eye, Raytelligence, Millicom, Clemondo  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:00

Så tjänar du extra på att hyra ut ett sommarboende

Det kan ge ett rejält tillskott i kassan att hyra ut sitt eget sommarboende under några sommarveckor. Mer i år än tidigare då intresset är rekordstort för en Sverige-semester i pandemins tider. Om hyresintäkterna inte överstiger 40 000 kr räknat på helåret är de skattefria.

PrivataAffärer - I förrgår: 10:11

SEB: Små och medelstora spel räddar tillväxten i Embracer

Det skriver SEB Equities i en analys där rekommendationen höjs till köp (behåll) och riktkursen justeras upp till 130 kronor (117), något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på fredagen. Förutom de spel som redan utannonserats för det första kvartalet (april-juni) nämner SEB titlar som Biomutant och WWE 2K Battleground som väntas lyfta innevarande år. De två AAA-titlar Embracer skjutit på till nästa verksamhetsår namnges inte av bolaget men SEB drar samma slutsats som andra analytiker gjort, att det rör sig om spelen Dead Island 2 och Saints Row V.

PrivataAffärer - I förrgår: 08:24

Fed överväger nytt finanspolitiskt stöd

”Beroende på vilken riktning son viruset tar och djupet samt längden på nedgången den skapar kan det komma att bli nödvändigt med ytterligare stöd från både penning- och finanspolitiskt håll”, citeras han. Han påpekade samtidigt att centralbanker bara kan låna ut pengar och att Fed, till skillnad från finanspolitiken, inte kan stötta företag och hushåll direkt. Tidigt i höst bedömer Richard Clarida att Fed kommer att ha en bättre koll på vilken bana ekonomin tar.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:35

Astra Zeneca i miljardavtal med USA

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagen, då den svenska marknaden var stängd för Kristi himmelfärdsdag. Utvecklingsprogrammet enligt överenskommelse med Barda inkluderar en fas 3-studie med 30.000 deltagare samt en barnstudie.

PrivataAffärer - I förrgår: 07:11

Kraftigt börsfall i Hongkong

Sektorerna finans och fastighet tappar mer än börsen. De nya restriktionerna riskerar att ytterligare underminera de väst-lika lagar och frihetsregler som hjälpt Hongkong till rollen som globalt finanscentra. Om Kina går vidare med dessa sorters planer om Hongkong säger USA-presidenten Donald Trump att han starkt kommer att adressera denna fråga.

PrivataAffärer - 21 maj 20 kl. 09:09

Stor skillnad i hur Sverigefonder klarat turbulensen

Två olika kategorier som ofta ställs mot varandra är aktiva respektive passiva fonder. En aktivt förvaltad fond försöker slå ett visst index, och förvaltarna försöker därmed hitta just de bolag som de tror kommer prestera bättre än snittet. En passivt förvaltad fond följer å andra sidan ett utvalt index, vilket gör att utvecklingen även kommer se likadan ut som det index som fonden följer.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.