Nyteknik > Teknik

Tuesday, 26 May, 12:33

Nyteknik - 18 maj 20 kl. 14:06

”Corona förändrar vårt järnvägsresande under lång tid”DEBATT. För att svenskarna ska välja miljövänliga transportalternativ som järnvägen krävs fortsatt förbättrad punktlighet, utveckling av digitala tjänster och ett ökat samarbete mellan branschens intressenter, skriver Johan Warenlöv och Joacim Sundell experter inom järnväg och transport på PA Consulting..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, Johan Warenlöv, Joacim Sundell, PA Consulting

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Corona, förändrarvårt , järnvägsresandeunder , lång, tid

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 2 timmar sedan

De får din Model 3 att skilja ut sig från alla andra Teslor

Det är svårt att sticka ut när alla andra också kör en Tesla. Lösningen är att låta Newport Convertible Engineering kapa taket. Efter Model S har de nu gett sig på Model 3..

Nyteknik - 3 timmar sedan

WHO pausar test av malariamedicin mot coronaviruset

Världshälsoorganisationen WHO stoppar tills vidare kliniska tester av malariamedicinen hydroxiklorokin och klorikin mot covid-19..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Mercedes: Syntetiskt bränsle har ingen framtid

Förbränning har inte framtiden för sig, i varje fall inte i bilar. Så avfärdar Mercedes tanken på motorer drivna av någon form av syntetiskt bränsle. "Vi har tagit det raka beslutet att vår väg framåt är elektrisk", säger Markus Schäfer..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Svåra satellitförsöket misslyckat för Virgin Orbit

Den brittiske miljardären Richard Branson har åkt på ett bakslag i försöken att kunna få upp satelliter i rymden..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Miljonstöd till svensk startup – siktar på nästa generations batterier

Energimyndigheten ger nio miljoner kronor i stöd till två batteriföretag i Uppsala. Syftet är att demonstrera tillverkning av ett nytt natriumjonbatteri..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Nytt avslöjande: Miljarder liter kloakvatten ut i Öresund

Planerna på att släppa ut stora mängder orenat avloppsvatten från Köpenhamn i Öresund under fem dagar har väckt uppståndelse i både Sverige och Danmark. Planerna har skjutits upp men nu avslöjas att betydligt större mängder kloakvatten har släppts ut i havet de senaste åren..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Så ska de framställa billig vätgas av sopor

Skräpet ska ge den renaste vätgasen på marknaden. Företaget bakom processen hävdar att deras pris matchar de billigaste alternativen som framställs från kol och gas..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Ny studie visar att medicinen kortar covidvård

Det experimentella läkemedlet Remdesivir förkortar vårdtiden för covidpatienter, enligt en preliminär studie i New England Journal of Medicine..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Telias 5g-invigning får operatörerna att kivas om vem som är först

5g har kommit till Sverige. Åtminstone om man får tro de svenska operatörerna..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Den livsviktiga logistiken

En välfungerande logistik är inte längre en lyx, istället har det blivit en hygienfaktor. Men vad händer när allt ställs på ända under en kris som COVID-19? Helt plötsligt står logistiken i centrum och pressen på branschen ökar ytterligare..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.