SR > Nyheter

Monday, 01 June, 20:17

SR - 18 maj 20 kl. 14:00

M: Tillsätt en coronakommission innan sommarenModeraterna vill att en oberoende kommission ska tillsättas före sommaren för att utvärdera hur Sverige har klarat coronakrisen, det skriver partiledaren Ulf Kristersson och partisekreteraren Gunnar Strömmer på DN debatt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige, Ulf Kristersson, Gunnar Strömmer, DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M Tillsätten , coronakommission, innan, sommaren
Expressen - 24 maj 19 kl. 15:38

M:s krav på Löfven – tillsätt utredning om migrationen innan sommaren

Moderaterna kommer att kräva avslag på regeringens förslag om anhöriginvandring – och menar nu att den parlamentariska utredningen om migrationspolitiken tillsätts redan innan sommaren. Det stod klart på fredagen. – Det brinner i knutarna, säger Moderaternas partiledare Ulf Kristersson till Expressen.

Expressen - 29 maj 20 kl. 12:04

Centern ansluter till kravet om en coronakommission

Sverigedemokraterna anslöt i dag till Moderaternas och Kristdemokraternas krav om att tillsätta en coronakommission innan sommaren.Nu uttalar även Centerpartiet stöd för förslaget.– En kommission ska tillsättas så snabbt som möjligt, det finns ingen anledning att vänta, säger vikarierande partiledare Anders W Jonsson till Expressen.

SR - 29 maj 20 kl. 17:06

Coronakommission tillsätts troligen efter sommaren

Regeringen arbetar just nu med direktiv till en coronakommission. Och det mesta tyder på att den kan komma igång med sitt arbete redan i höst, något som oppositionen kräver..

SVT - 5 timmar sedan

Löfven: Coronakommission före sommaren

Stefan Löfven och regeringen svänger. Nu meddelar statsministern att regeringen kommer att tillsätta en coronakommision innan sommaren, enligt Aftonbladet. – Vi behöver ta helhetsgreppet för att se hur det har fungerat på nationell, regional och lokal nivå, säger Stefan Löfven till tidningen..

DN - 18 maj 20 kl. 12:30

”Coronakommission måste tillsättas före sommaren”

Ulf Kristersson (M) och Gunnar Strömmer (M): Vi presenterar i dag vad vi anser ska ingå i coronakommissionens uppdrag..

Helsingborgs Dagblad - 5 timmar sedan

Löfven: Beslut om coronakommission inom kort

Regeringen kommer att fatta beslut om att tillsätta en så kallad coronakommission före sommaren, skriver Aftonbladet. – Vi har sagt att det ska bli en coronakommission och vi har sedan dess arbetat så snabbt som möjligt för att få fram förutsättningarna.

Aftonbladet - 5 timmar sedan

Löfven: Beslut om coronakommission inom kort

▸ Regeringen kommer att fatta beslut om att tillsätta en så kallad coronakommission före sommaren, skriver Aftonbladet..

SR - 4 timmar sedan

Löfven lovar besked om coronakommission

Regeringen kommer att tillsätta en kommission om hanteringen av covid-19 redan före sommaren. Det meddelar statminister Stefan Löfven idag på sin facebooksida..

Aftonbladet - 18 maj 20 kl. 13:35

M kräver coronakommission före sommaren

▸ Regeringen måste omgående tillsätta en oberoende coronakommission, anser Moderaterna..

SmålandsPosten - 18 maj 20 kl. 13:35

M kräver coronakommission före sommaren

Regeringen måste omgående tillsätta en oberoende coronakommission, anser Moderaterna. "Viktiga lärdomar riskerar annars att gå förlorade", skriver M-ledaren Ulf Kristersson på DN Debatt..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Ramberg om las-bråket: ”Svårt för V att fälla regeringen”

Den omdiskuterade las-utredningen, som presenterades idag, har skapat politisk osämja bland riksdagspartierna. Utredningen får hård kritik av arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S), men välkomnas av samarbetspartierna Centerpartiet och Liberalerna. Vänsterpartiet har hotat att fälla regeringen om förslaget blir verklighet, men det kan bli svårt, enligt Ekots inrikespolitiska kommentator Tomas Ramberg..

SR - 1 timme sedan

Jättesatsning på fossilfritt järn kan ge hundratals jobb

SSAB, Vattenfall och LKAB:s projekt Hybrit startar nu en process för att bestämma var en fullskalig anläggning för produktion av fossilfritt järn ska placeras..

SR - 1 timme sedan

Stor risk för bräder i stora delar av landet

Det är extremt hög risk för brand i skog och mark på vissa håll i Sverige. I Nybro utanför Kalmar har skogsentreprenören Thomas Håkansson tagit bort kedjorna på sina skogsmaskiner för inte riskera att gnistor startar en skogsbrand..

SR - 2 timmar sedan

Familjer tillbaka i Finland efter flykten från al-Hol

Tre familjer från IS-lägret al-Hol i nordöstra Syrien, har nyligen anlänt till Finland. De ska själva ha tagit sig därifrån då Finlands planer på att få hem finländska barn från lägret lagts på is i och med virusutbrottet – I nuläget misstänks de inte för några brott, säger Mika Ihaksinen vid Centralkriminalpolisen..

SR - 2 timmar sedan

Samarbetspartierna välkomnar las-utredning

Idag presenterades den omdiskuterade LAS-utredningen, som föreslår ändringar i lagen om anställningsskydd. Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) var inte nöjd, men de båda samarbetspartierna Liberalerna och Centerpartiet välkomnar utredningen. Båda partierna förutsätter att utredningen går ut på remiss i mitten av juli och kommer att läggas fram för Riksdagen nästa år om arbetsmarknadens parter inte lyckas komma fram till en överenskommelse..

SR - 3 timmar sedan

Las-förslag orsakar politisk strid

Idag presenterades den omdiskuterade las-utredningen, som föreslår ändringar i lagen om anställningsskydd. Förslagen innebär bland annat att arbetsgivare får göra fler undantag från turordningsreglerna vid uppsägningar och att det inte ska vara möjligt att ogiltigförklara en uppsägning mindre arbetsplatser. Utredningen får nu hård kritik av arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S)..

SR - 3 timmar sedan

Ytterligare svenskar har flytt från IS-lägret i Syrien

Två svenska kvinnor med upp till fem barn ska ha flytt från lägret al-Hol i Syrien där utländska IS-anhängare hålls. Enligt Shiyar Ali, representant i Sverige för det kurdiska självstyret i norra Syrien, lämnade kvinnorna och barnen lägret i förra veckan..

SR - 3 timmar sedan

Scaniachefen: Inte upplevt något liknande

Tio procent av de anställda på lastbilstillverkaren Scania kan få sluta. Företaget vill minska antalet anställda med 5 000 personer..

SR - 4 timmar sedan

Löfven lovar besked om coronakommission

Regeringen kommer att tillsätta en kommission om hanteringen av covid-19 redan före sommaren. Det meddelar statminister Stefan Löfven idag på sin facebooksida..

SR - 5 timmar sedan

Inget tillstånd behövs för uthyrning av elsparksyklar

Elsparkcyklar har blivit allt vanligare i städer runt om i landet och nu har Transportstrelsen gått igenom vilka regler som gäller för dem. Till exempel handlar det om vilka tillstånd som behövs, eller inte, för att få hyra ut elsparkcyklarna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.