Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 28 May, 10:41

Cornucopia - 18 maj 20 kl. 13:41

Krasch i Stockholmsbarometern - allra värst för IT-branschenDen lokala lobbyorganisationen Stockholms Handelskammare publicerar varje kvartal Stockholmsbarometern - en konjunkturbarometer för företagen i Stockholm. Den har totalkraschat till sämsta nivåerna någonsin under första kvartalet och allra värst är den tidigare så osårbara branschen data (IT som det kallas sedan typ år 2000) drabbad - värre än hotell och restaurang.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Stockholmsbarometern, IT, Stockholms Handelskammare, Stockholm, Stockholms Handelskammares, Handelskammaren, Stockholms, SEK

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraschi , Stockholmsbarometernallra , värstför , IT-branschen
Cornucopia - 18 dec 14 kl. 07:31

Spridningseffekter: Leder det kraschade oljepriset till en ny akut finanskris?

Det kraschade oljepriset riskerar att sk junk bonds för hundratals miljarder blir värdelösa, och enligt en del bedömare kan detta vara snöbollen som drar igång en ny finanskris likt 2008. Den gången drog fallande bostadspriser igång en krasch i usla obligationer och derivat, och denna gång kan fallande oljepris göra det samma.

I botten handlar det om den skönlitterära berättelsen om den nordamerikanska skifferoljan, som finansierat skifferoljebubblan.

YLE - 10 feb 16 kl. 19:34

Slutsats efter intervjuer med 200 bankirer: Ny finanskrasch kommer

En ny finanskrasch är oundviklig, säger den holländska journalisten Joris Luyendijk efter att ha intervjuat nästan 200 bankirer. Luyendijk är en erfaren journalist, men för två år sedan visste han ingenting om banker. Därför beslöt den brittiska tidningen The Guardian låta honom ta reda på vad som sker i bankirernas slutna värld.

Cornucopia - 21 aug 13 kl. 12:40

"Byggkostnaden för bostäder har ökat mer än allt annat som mäts"

"Nyproduktionskostnadsindex för bostäder har ökat mer än vad något annat gjort som SCB mäter. Hade bilpriset ökat som bostäder skulle den billigaste Volvon kosta 700 000 kr. Trots att bensinpriset ökat katastrofalt mycket har index för att äga och köra bil utvecklats mindre än levnadskostnadsindex.

Skånskan - 28 jul 16 kl. 17:19

Hon fann sin glädje mitt bland sorg.

Bara Efter att ha jobbat många år som säljare bjöd livet på otur vilket slutade i krasch.
När Annika Troell skulle hitta tillbaka till arbetsvärlden pekade alla tester på ett område hon inte var van vid: begravningsbranschen.Hennes pappa dog oväntat när hennes yngste son var ett halvår.

PrivataAffärer - 01 mar 19 kl. 11:15

Hernhag: Så placerar du en miljon på börsen

Missa inte Marcus böcker: Tre av Marcus böcker går just nu att köpa i vår bokhandel.  Klicka här för att beställa. Mats: Ska placera 1 miljon på börsen.

PrivataAffärer - 04 okt 19 kl. 11:30

Hernhag: Tre utdelningshöjare med potential

Peter M: Hej Marcus! Om du fick välja tre olika bolag på Stockholmsbörsen med mest potential att kontinuerligt höja sin utdelning närmaste tre åren, vilka skulle du välja?
Marcus: Hej!

Cornucopia - 25 maj 20 kl. 08:14

Handelsbanken: Risk för fastighetskris och bopriskrasch med 20%

Handelsbanken varnar för en fastighetskkris i en negativ spiral och risk att bostadspriserna faller 20% i sin nya fastighetsrapport. Bland annat ger man i praktiken en säljrek på fastighetssektorn på börsen, som inte inprisar något annat än full och snabb återhämtning utan några som helst konsekvenser för fastighetsbolagen.
Handelsbanken.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 2 timmar sedan

Stockholmsbörsen på ny högstanotering sedan kraschen - vid MA200

Börsuppgångarna fortsatte under gårdagen, även om det ser spretigt ut i Asien under morgonen. Stockholmsbörsen, såväl som de amerikanska börserna, nådde en ny högstanotering sedan coronabörskraschen i mars och ligger nu vid det symboliskt viktiga MA200.
Dagschart OMXSPIVi såg igår alltså de högsta börsnoteringarna sedan kraschen.

Cornucopia - 18 timmar sedan

Hur kan ett Sverige anpassat för permanent coronaepidemi se ut?

Låt oss anta att man inte får permanent immunitet mot pandemiviruset SARS-CoV-2, och att det inte lyckas framställas ett vaccin. Mänskligheten får helt enkelt lära sig att leva med årligen återkommande utbrott av Covid-19, precis som för årsinfluensorna, vinterkräksjukans norovirus, och övriga mildare coronavirus ("förkylningsvirus"). Hur kan ett anpassat Sverige se ut?

Cornucopia - 20 timmar sedan

Gästinlägg: Total dödlighet vs Covid-19 specifikt

Nedanstående är ett gästinlägg signerat Erik Sprinchorn.

Som varudeklaration betraktar jag mig själv som statistiskt litterat. Därtill arbetar jag till vardags ständigt med beslut under osäkerhet.

Cornucopia - 23 timmar sedan

Restriktioner lättas - för allmänheten kommer inte följa dem ändå

Efter att först populistiskt vidtagit hårdare restriktioner än experterna rådgav lättar nu allt fler länder på restriktionerna, återigen populistiskt. Orsaken är att allmänheten helt enkelt inte kommer följa restriktionerna, i takt med att coronapandemin går från otäckt okänt till känt och till synes hanterbart. Alternativt skulle makthavarna få betala ett opinionspris.

Cornucopia - Igår: 09:23

Oscar Properties lyckades inte publicera färdig årsredovisning

Den så kallade bostadsutvecklaren Oscar Properties lyckades under gårdagen återigen inte publicera någon årsredovisning och skyller på Covid-19. Man publicerade dock en preliminär årsredovisning, men frågan är varför bolaget alls existerar och varför någon fortfarande vill investera i bolaget?Norra Tornen Innovationen.

Cornucopia - Igår: 14:56

Hur har det gått med mina återköp på aktiemarknaden?

Som tidigare redovisat har jag per månad börjat flytta in tio procentenheter av de tidigare likviderna på börsen igen för att , vilket alltså skett två gånger än så länge. Nedan följer en avstämning hur det gått mellan ett urval av olika drivorna av portföljer man har efter ett arbetsliv med sjuttioelva olika tjänstepensioner.
Tjuren och tjuren.

Cornucopia - I förrgår: 10:06

Under radarn: Gryende konflikt Kina - Indien - tusentals kinesiska soldater på indisk mark

I skuggan av coronakrisen pågår en gryende konflikt mellan Kina och Indien i Himalayas berg. Kina har flyttat in tusentals soldater på indisk mark och  grävt ner sig och Indien håller på att flytta hela brigader till området där det nu sker truppansamlingar av tiotusentals soldater och även tung utrustning som artilleri och pansarfordon.
Kinesiska konsulatet på Gui Minhais Torg i Göteborg.

Cornucopia - I förrgår: 07:45

Nej, det är inte Adlibris som tagit bort en kändis böcker

I sociala medier cirkulerar uppgifter att Sveriges största onlinebokhandel Adlibris skulle tagit bort en kändis böcker efter att denne gripits och erkänt ett brott, men har kvar Hitlers Mein Kampf. Men det är inte Adlibris som tagit bort böckerna, utan kändisens förlag. Bokhandeln kan förstås inte lista och sälja böcker som inte längre distribueras.

Cornucopia - I förrgår: 07:14

Börsrusning i Asien

Börserna rusar i de asiatiska tidszonerna under morgonen, trots endast måttliga uppgångar i USA under gårdagen och trots fortsatta rubriker om kallt krig mellan USA och Kina.Bullen.Australiens ASX 200 är i skrivande stund +2.

Cornucopia - I förrgår: 20:27

Ygeman: Inga problem att ha Huawei i svenska 5G-nät

IT-säkerhetsexperten Anders "kunde inte boka ett mötesrum" Ygeman (S), tillika regeringens energi- och digitaliseringsminister ser inga problem med att ha den kinesiska diktaturens bolag Huawei i svenska 5G-nät. Detta enligt en artikel från TT.
Anders Ygeman (S)En hårdare lagstiftning där aktörer som innebär säkerhetsrisker ska stoppas gäller sedan årsskiftet, men enligt Anders Ygeman (S) innebär detta inte att Huawei inte skulle vara välkommen i svenska mobilnät.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.