PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 02 June, 18:27

PrivataAffärer - 18 maj 20 kl. 13:00

Här är börsens mest blankade aktierAtt blanka innebär något förenklat att man lånar en aktie och säljer den. Förhoppningen är då att kursen sjunker så att man kan köpa tillbaka aktien till ett lägre pris och sedan återlämna den. Enligt Finansinspektionens blankningsregister är Intrum börsens mest blankade aktie med 11,7 procent av aktierna blankade. Andelen blankade aktier har dessutom ökat sedan rapporten i början av maj. Samtidigt har aktiekursen fallit så här tycks blankarna haft rätt.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Finansinspektionens, Intrum, Elekta, Fingerprint, Hoist, SAS, Scandic Hotels, Sverige, Scandic, Stockholmsbörsen, Stockholm, Andelen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Här är börsens, mest, blankade, aktier
PrivataAffärer - 21 okt 19 kl. 13:08

Börsens mest blankade aktier inför rapportperioden

Att blanka en aktie innebär något förenklat att man lånar en aktie och säljer den och hoppas på att kursen faller. Då kan man nämligen köpa tillbaka aktien till ett lägre pris och återlämna den till den man lånat av. En blankning är helt enkelt en satsning på att en aktie ska falla i värde.

Affärsvärlden - 19 jan 18 kl. 15:18

Börsens mest blankade aktier

Affärsvärlden har tagit fram listan med de 15 mest blankade aktierna på Stockholmsbörsen..

Dagens PS - 17 maj 18 kl. 13:10

Här är Nordens mest blankade aktier

Råvarusektorn dominerar klart på listan, konstaterar sajt. Placera.nu uppger att sju av de mest blankade nordiska aktierna är relaterade till råvaror.

PrivataAffärer - 05 okt 18 kl. 06:25

Hernhag: Bästa strategierna för de mest blankade aktierna

Teknikbolaget Mycronic toppar listan över Stockholmsbörsens mest blankade aktier med 12,5 procent. Det innebär att 12,5 procent av aktierna är utlånade till aktörer som sannolikt sålt aktierna i förhoppning om att kunna köpa tillbaka dem billigare. Räntan på att låna aktier är ibland hög och blankningsaffärer innebär en finansiell hävstång.

Affärsvärlden - 22 aug 17 kl. 22:00

Börsens mest blankade

Vilka aktier som blankarna jagar eller lämnar kan vara intressant statistik att följa. Affärsvärlden har tagit fram listan med de 20 mest blankade aktierna på Stockholmsbörsen..

DI - 28 jan 19 kl. 14:41

Storbanken: Håll koll på hårt blankade aktier i rapportsäsongen

Swedbank har tagit en titt på börsens mest blankade bolag inför rapportperioden och ser möjlighet till att hitta rapportvinnare om de överraskar positivt. .

Affärsvärlden - 07 apr 16 kl. 15:05

Handlare: Blankade aktier som kan fortsätta lyfta

Några av Wall Streets mest blankade aktier kan fortsätta upp. Det spår några aktiehandlare i CNBC-programmet Fast Money..

PrivataAffärer - 04 dec 19 kl. 06:52

Nu är Fingerprint börsens mest blankade aktie

Andelen låg på 9,62 procent från en månad sedan men blankarna började öka sina positioner redan innan rapporten som kom i mitten av november. Det visade sig vara en bra affär då Fingerprints aktie föll efter att biometribolaget redovisat en förlust. I spåren av rapporten har blankarna dessutom fortsatt att öka.

DI - 05 dec 17 kl. 08:01

Martin Blomgren: Se upp för Nordens mest misstrodda aktier

När negativa placerare flockas kring en aktie och sätter stora pengar bakom sin dystra profetia är det en bra idé att vara vaksam. Bland Nordens mest blankade aktier sticker flera norska ut..

DI - 23 okt 19 kl. 09:32

Stjärnsmäll för storblankare i börsens mest blankade bolag

Kredithanteringsbolaget Intrums senaste kvartalssiffror mottogs med klang och jubel i Stockholmsbörsens inledande….

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Experten: Investmentbolag eller fonder

Författaren och aktieexperten Marcus Fridell delar med sig av sin kunskap och ger även tips på investmentbolag som han tycker är både bra och dåliga. Utöver det avslöjar han att det bara finns en typ av fond som intresserar honom. Bolag som nämns i intervjun: Investor, Kinnevik, Industrivärden, Svolder, Bure, Spiltan, Latour, Creades, Paradox, Spiltan aktiefond investmentbolag, Spiltan globalfond investmentbolag Dagens gäst: Marcus Fridell, aktieexpert och författare till Bygg en förmögenhet – investera i investmentbolag..

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Affärsvärlden: En aktie att köpa

”Något som ligger Traton i fatet är att många analytiker envisas med att räkna in finansverksamhetens skulder i nettoskulden, men inte dess tillgångar. Så betraktat har Traton en stor nettoskuld. Vi har justerat bort detta”, skriver Affärsvärlden.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Volvo: Fordonsanvändandet på nivåer som före corona

”Dessutom hade vi ordrar att effektuera när stoppet kom, och många kunder har väntat rätt länge på sina fordon nu, så trycket och takten i produktionen har också skruvats upp. Med det sagt råder det fortsatt stor osäkerhet om orderläget på längre sikt. Vår bedömning är att efterfrågenivåerna kommer ligga på betydande lägre nivåer framåt än innan Coronapandemin”, säger Claes Eliasson.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Chefsstrategen: Överviktar USA, IT och Hälsovård

Det är USA som har de bästa förutsättningarna när det gäller att erbjuda fortsatta lättnader, vilket är ett av huvudskälen till att övervikta USA. Inom aktier underviktas samtidigt Japan. Men det finns en risk att den japanska centralbanken fortsätter med aktieköp, medan aktieåterköpen i USA minskar, anser Johan H Larsson.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

FI återkallar tillståndet för Exceed Capital

”FI:s beslut innebär att bolaget blir av med samtliga tillstånd och inte längre får bedriva tillståndspliktig verksamhet”, skriver FI. Exceed är ett värdepappersbolag vars verksamhet huvudsakligen består av rådgivning om finansiella instrument till konsumenter. ”FI:s undersökning visar att Exceed genomgående har brutit mot centrala kundskyddsregler i värdepapperslagstiftningen.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Trading Direkt: Spaning om Hansa Biopharma

Tobbe Roséns tekniska analys: OMXS30, S&P500, DAX, EUR/SEK, GBP/SEK, Koppar, Silver, Guld, Olja (Brent) Hoist Finance, Pricer, Kancera, Hansa Biopharma, Genovis, DNO, Cellink, Oasmia, Inzile, Intrum, Millicom, Fastator, Chemotech.  .

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Epiroc pandemi-varslar

Varslen berör 350 tjänster i Örebro och 75 tjänster i Fagersta, varav hälften är tjänster inom produktion. ”De är ett resultat av att Epiroc ser en betydande minskning i kundefterfrågan till följd av covid-19-pandemins effekter på den globala ekonomin. Varslen är också del av Epirocs kontinuerliga strävan att bli så flexibel och effektiv som möjligt, och följer flera effektiviseringsåtgärder som genomförts globalt sedan 2019”, skriver bolaget.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Jefferies International sänker sin rekommendation för SCA till underperform från behåll. Riktkursen är 100 kr. Det framgår av en analys daterad den 2 juni som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Jefferies: Massapriserna handlas sidledes

SCA-aktien har mycket riktigt också gått väsentligt bättre än marknaden under året och handlas i dagsläget nära rekordnivåer, påpekar Jefferies, som på tisdagen sänker sitt betyg för aktien från behåll till underperform med oförändrad riktkurs 100 kr. ”Vi tror inte att de senaste massaprishöjningarna innebär en början på en tydlig höjningscykel, utöver vad vi redan räknat in för det andra halvåret”, skriver Jefferies. På kortare sikt är analyshuset ännu mer försiktigt och räknar med att massapriserna ska handlas sidledes, då efterfrågan på mjukpapper och hygienprodukter antas vika, samtidigt som nedgången inom tryckpapper fortsätter.

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

SEB: Hushållens förmögenhet minskade första kvartalet

Hushållens nettoförmögenhet minskade med 1.065 miljarder kronor och uppgick vid utgången av kvartalet till 16.860 miljarder kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.