Realtid > Ekonomi

Friday, 05 June, 01:49

Realtid - 18 maj 20 kl. 11:58

Nedgraderingar hotar att implodera CLO-marknadenI skymundan av den snabba och mycket kraftfulla återhämtningen på världens aktiemarknader har den gigantiska och riskfyllda CLO-marknaden (collateralized loan obligation) fastnat i limbo. Det skriver Realtids Claes Folkmar..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
CLO, Realtids Claes Folkmar

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nedgraderingar, hotaratt , implodera, CLO-marknaden
Computer Sweden - 11 okt 18 kl. 09:56

Analytiker: "Kryptovalutor på väg att implodera"


Efter att ha rusat hejdlöst har kryptovalutornas värde nu dykt rejält. Och det är ett tecken på att marknaden är på väg att falla ihop enligt en ny rapport..

IDG - 11 okt 18 kl. 09:56

Analytiker: "Kryptovalutor på väg att implodera"


Efter att ha rusat hejdlöst har kryptovalutornas värde nu dykt rejält. Och det är ett tecken på att marknaden är på väg att falla ihop enligt en ny rapport..

Dagens PS - 16 dec 19 kl. 10:30

Kina hotar Tyskland med vedergällning

I dagens techbrief skriver vi bland annat om Kinahotet och att Apples aktieägare kan bli besvikna. Missa inte det! TECHBRIEFEN – Dagens PS samlar viktigaste technyheterna på ett ställe.

Dagens PS - 11 maj 17 kl. 08:05

Tsunami hotar börsen: ”Investerarna livrädda”

Som DagensPS.se skrev om häromdagen har mätinstrumenten för marknadens tro på framtida volatilitet, så kallade ”skräckindex”, rasat till de lägsta nivåerna på många år. Det amerikanska VIX-index nådde exempelvis den lägsta nivån sedan 1993.

BT - 09 nov 11 kl. 19:00

Italiensk baksmälla hotar alla

Först ett glädjerus efter beskedet att Silvio Berlusconi är på väg bort. Sedan tillnyktring och insikt om att Italiens megakris ändå hotar Europa. Grekland, i väntan på ny regeringschef, är som lättöl i jämförelse.

YLE - 15 aug 12 kl. 09:32

Svinfarmare hotar med bojkott

Svinfarmarna hotar med bojkott mot de stora slakterierna om de inte får bättre betalt för svinkött. Svinfarmarnas förbund (Suomen Sikayrittäjät) riktar sitt krav till Atrias och HK:s slakterier - och uppmanar sina medlemmar att vara beredda att sluta sälja griskött till dem. Köttförädlingsföretaget Snellman i Jakobstad har å sin sida meddelat att företaget höjer producentpriset med 10 cent per kilo griskött från början av september.

YLE - 18 mar 13 kl. 06:08

Ligor hotar lagliga jägare

Kriminella ligor som olagligt skjuter älgar, björnar och hjortar i de finska skogarna hotar laglydiga jägare till tystnad. Klaus Ekman som är kommunikationschef på Finlands viltcentral säger att han varje höst får ett eller två samtal från en gråtande fru eller mamma till en laglig jägare. - De berättar om hot om till exempel en jaktolycka.

DI - 21 okt 13 kl. 06:05

ATG hotar att lämna landet

Spelbolaget ATG hotar att lämna Sverige om regeringen inte gör det billigare för dem på svenska marknaden. Flytten kan bli av redan första november, skriver Dagens industri..

Supermiljöbloggen - 12 jun 15 kl. 12:12

EU-förslag hotar den ekologiska produktionen

Helt oacceptabelt menar sju organisationer som har skrivit ett öppet brev till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S) om att Sverige måste rösta nej till förslaget.  I brevet, som är underskrivet av representanter från Naturskyddsföreningen, Ekologiska Lantbrukarna, Krav, LRF, Svensk Dagligvaruhandel, Sveriges konsumenter och Svenska kyrkan, står bland annat att de nu föreslagna reglerna hotar att missgynna många fattiga länder utanför EU: Liggande förslag kommer innebära stora hinder för ekologiska producenter i utvecklingsländer. Detta eftersom förslaget innebär att reglerna på de flesta produkter som importeras till EU ska följa EUs lagstiftning för ekologisk produktion till punkt och pricka om inte länderna lyckas komma överens om annat i bilaterala avtal med E

DN - 03 nov 15 kl. 14:44

Arla hotar stämma småländskt mejeri


”Vi mjölkar kor, inte svenska bönder”. Med den annonsen försökte det lilla småländska mejeriet Emåmejeriet slå sig in på marknaden i Blekinge. Formuleringen störde dock jätten Arla som nu hotar vidta rättsliga åtgärder..

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 10 timmar sedan

Wall Street öppnar nedåt

De ledande börserna i New York inleder torsdagshandeln svagt..

Realtid - 10 timmar sedan

IG breddar portföljen

Bolaget lanserar i dagarna sitt nya varumärke och ska nu erbjuda en bredare produktportfölj..

Realtid - 10 timmar sedan

IG rebrandar och satsar på nya produkter

Bolaget lanserar i dagarna sitt nya varumärke och vill nu erbjuda en bredare produktportfölj..

Realtid - 11 timmar sedan

Utökat ECB-program lyfter börserna

De ledande börs-indexen i Europa vände tydligt uppåt efter beskeden från ECB och då framför allt på beskedet att storleken på QE-programmet Pandemic Emergency Purchase Programme (PEPP) utökas med 600 miljarder euro till 1 350 miljarder euro..

Realtid - 12 timmar sedan

Enfuce godkänd som auktoriserat betalningsinstitut 

Finlands största fintech-start up Enfuce har ackrediterats som ett auktoriserat betalningsinstitut av Finlands motsvarighet till Finansinspektion..

Realtid - 14 timmar sedan

Storbanker uttrycker stöd för säkerhetslagen

HSBC och Standard Chartered ställer sig bakom den kontroversiella säkerhetslagen i Hongkong som stärker Kinas grepp om staden, skriver flera medier..

Realtid - 13 timmar sedan

Euron är i grunden fortfarande en dysfunktionell valuta

EU:s stora räddningspaket på 750 miljarder euro har av många tolkats som ett irreversibelt steg mot Europas Förenta stater och att ett svenskt godkännande gör att vi förr snarare än senare tvingas ansluta oss till euron. Det är en mycket förhastad slutsats..

Realtid - 15 timmar sedan

"Får vi inte pensionerna att dansa för Paris är vi körda"

Riksrevisionen genomför just nu en granskning av AP-fondernas hållbarhetsarbete. Enligt Sasja Beslik, chef för hållbar finansutveckling på J. Safra Sarasin, är det mycket som behöver förbättras..

Realtid - 15 timmar sedan

Serneke vill förlänga lån – höjer räntan med 300 punkter

Coronakrisen och att försäljningen av delar av Karlatornet skjutits upp pressar Serneke. Byggkoncernen ber nu sina långivare om att få förlänga löptiden på en obligation på 700 miljoner kronor..

Realtid - 15 timmar sedan

Riksrevisonen granskar AP-fondernas hållbarhetsarbete

Riksrevisionen genomför just nu en granskning av AP-fondernas hållbarhetsarbete..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.